“waterwipes
Baby

Handige tips als je naar Amerika reist met een baby!

Wil een reis naar Amerika maken met een baby, vergeet dan niet dat je eerst een ESTA moet aanvragen anders kom je er niet in! Dat is dus wel de belangrijkste stap die je moet afvinken, maar daarnaast komt er nog meer kijken bij zo’n lange vliegreis met een baby. Lees hier onze handige tips als je naar Amerika reist met een baby!

hema rompers

Tips voor een lange vliegreis met baby naar Amerika

Ga je een lange vliegreis naar Amerika maken met een kleine baby, dan hieronder wat tips om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen:

 1. Reiswieg of bassinet

  Handig voor kleine baby’s om in te slapen onderweg aan boord van het vliegtuig. Bekijk eerst goed de voorwaarden en vóór vertrek regelen! Vaak mag je kind niet langer zijn dan 60 cm en niet zwaarder dan 10 kg.

 2. reiswiegje of bassinet

 3. Genoeg drinken en eten mee

  Zorg voor genoeg drinken en eten want het wachten kan soms lang zijn, zeker bij vertraging. Vaak mag je babyvoeding gewoon meenemen door de security op de luchthaven. Laat je baby vooral bij het opstijgen en landen drinken zodat hij of zij geen last krijgt van de oortjes.

  Neem je een flesje mee of heb je afgekolfde melk, dan kan de voeding opgewarmd worden in het vliegtuig (ook au bain-marie). Je kunt de eventuele voorraad afgekolfde moedermelk aan boord koud laten zetten voor later.
 4. Neem lichte kinderwagen mee

  Bij aankomst zal je waarschijnlijk lang in de rij moeten staan bij immigratie, dan is het handig dat je een goede buggy voor op vakantie hebt. Je kunt ook een draagzak meenemen en de kinderwagen in laten checken.

 5. Campingbedje meenemen

  Een campingbedje meenemen scheelt gedoe op de bestemming, of je moet zeker weten dat de locatie er één heeft.

 6. Sluit reisverzekering met medische kosten af

  Mocht er iets gebeuren, dan ben je verzekerd. Amerika kan namelijk best duur worden bij medische hulp.

 7. Regel op tijd de ESTA aanvraag!

 8. Een ESTA, wat is dat?

Wat is een ESTA?

ESTA is een afkorting die staat voor ‘Electronic System for Travel Authorization’. Het is dus een elektronisch reisdocument dat je toestemming verleent om naar Amerika te reizen. Iedereen die naar Amerika gaat voor bijvoorbeeld een vakantie, moet een ESTA aanvragen, ook voor de baby. En al ga je maar één weekend.
Waarom dit moet? Omdat de VS nu eenmaal strenge veiligheidsmaatregelen heeft als het gaat om ‘buitenlanders’.

Door middel van een ESTA kunnen ze reizigers screenen nog voordat ze ook maar 1 teen op Amerikaanse bodem hebben gezet. Bekijk hieronder een filmpje hoe je de aanvraag snel kunt voltooien.

Na aanvraag is het elektronisch document 2 jaar geldig en mag je in deze twee jaar onbeperkt naar Amerika reizen. Je mag maximaal 90 dagen in het land verblijven. Als je een ESTA hebt hoef je dus geen visum aan te vragen.

banner vitamine-D kind

Wat moet je regelen vóór vertrek als je naar Amerika reist met baby?

Als eerste moet je een ESTA voor Amerika aanvragen. Dit kan heel handig en snel online. Wanneer je naar Amerika reist met een baby en andere gezinsleden, kan je een groepsaanvraag invullen. Iedere reiziger moet zijn paspoortgegevens invullen, dit geldt dus ook voor baby’s en kinderen.
Via de gemeente kan je een paspoort aanvragen voor de baby. Let erop dat je bij de aanvraag het paspoortnummer goed invoert.

Iedereen die naar Amerika gaat voor een vakantie, zakenreis of een doorreis, moet een ESTA aanvragen. Maar wil je langer blijven dan 90 dagen, vraag dan een visum voor Amerika aan. Mag je geen ESTA aanvragen omdat je niet aan de voorwaarden voldoet, kijk dan op de pagina waar je het visum kunt aanvragen wat de regels zijn.

Heb je toestemming om de reis te maken, dan zijn er nog wat andere zaken die je moet regelen voor jou en de baby.
regelen voor een reis naar amerika met baby

Wat moet je nog meer regelen voor een reis naar Amerika met een baby?

 1. Overstaptijd
  Moet je een aansluitende vlucht halen? Zorg voor minimaal 2 uur overstaptijd als je alleen reist, maar met een baby of kind tel daar rustig een half uur bij op. Scheelt je veel stress en gedoe. Alle passagiers moeten namelijk door immigratie en je moet jouw koffer ophalen en weer opnieuw op de band leggen als je een doorverbinding hebt. Altijd!
 2. Auto huur
  Denk hierbij ook aan een autostoeltje, want je hoeft deze echt niet mee te nemen vanuit Nederland.
 3. Verblijf
  Regel je verblijf van te voren, want je moet het adres voor de eerste nacht in de USA opgeven bij de ESTA aanvraag.
 4. Check baby faciliteiten
  Vergeet niet de baby faciliteiten te checken bij je verblijf. Is er bijvoorbeeld een campingbedje? Kinderstoel vind je in elk restaurant en ook de voeding voor je kleintje is geen probleem. Amerika is hét land met de MEGA supermarkten!

Jouw aankomst en vakantie in Amerika met baby

Als je naar Amerika reist met een baby, zal de aankomst wat anders zijn dan je bent gewend bij andere vakanties. In Amerika moet je namelijk langs de Immigratie en daar zijn de rijen vaak erg lang. Houd hier rekening en probeer rustig te blijven. Zorg dus voor een draagzak of deze beste paraplu buggy voor reizen met het vliegtuig en eventueel eten en drinken voor de baby. Het is in principe niet nodig om je ESTA uit te printen en te laten zien, maar je mag het natuurlijk altijd doen.

Verwacht overigens geen hartelijk onthaal bij de Immigratie, zij zijn meestal niet heel aardig en gastvrij. Laat je hier niet door afschrikken, want als je eenmaal in dit vakantieland bent zijn de Amerikanen gastvrij en zeer behulpzaam!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019