“waterwipes
Gewichtstoename

Gewicht bij 38 weken zwanger

Probeer genoeg rust te nemen in deze laatste weken. Jouw lichaam is zich druk aan het voorbereiden op de bevalling, dat is vermoeiend voor jou. Maar ook al die extra kilo’s aan gewicht die je met je mee moet slepen zorgen voor vermoeidheid en pijn. Je rug, bekken, benen, alles kan op dit moment pijn doen. Gelukkig is het eind in zicht en is de groei van de kilo’s dus ook bijna ten einde. Hoe zit het met jouw gewicht bij 38 weken zwanger?

beste babyfoon bol.com

Gewicht van jouw baby bij 38 weken zwanger

Met zijn gemiddelde 49,8 centimeter in lengte is je baby nu net zo lang als een prei! Hij weegt alleen wel ‘ietsje’ meer. Ruim 3 kilo namelijk, zo’n 3.070 gram! Misschien is het fijn om te weten dat de baby nu waarschijnlijk genoeg vetreserves heeft om zichzelf buiten de couveuse warm te kunnen houden, mocht hij nu al geboren worden.
Jouw gewicht bij 38 weken zwanger

In deze laatste weken van jouw zwangerschap komt de baby vooral nog zijn lieve baby vetrolletjes aan. Maar ook jij weegt daardoor misschien behoorlijk meer dan je gewend bent. Als je bij de gemiddelden hoort, is dat nu ongeveer 13,4 kilo. Maar alles tussen de 11 en 14 kilo aan gewichtstoename is ‘normaal’. Tussen aanhalingstekens ja, want dat normaal is natuurlijk lastig te bepalen. De een komt nu eenmaal meer aan dan de ander.

banner autogordel zwangere vrouwen

Lichamelijke klachten in week 38 van de zwangerschap

Ga je vooral niet te veel vastpinnen op de uitgerekende datum die nu steeds dichterbij komt. Maar 5% van de zwangere vrouwen bevalt namelijk op deze datum. Het kan zijn dat je ineens meer last krijgt van vaginale afscheiding. Dat is een goed teken, je lichaam bereidt zich voor op de bevalling!

Lees meer over: Hoeveel vrouwen bevallen op de uitgerekende datum?

Gewicht bij 37 weken zwanger Gewicht bij 39 weken zwangerActuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019