header luiers van pampers met 50% korting
Gewichtstoename

Gewicht bij 41 weken zwanger

Had jij jezelf er een beetje op ingesteld dat het zó lang zou duren? Misschien wel, als veel vrouwen in jouw omgeving ook over de uitgerekende datum heen gingen. Slechts 5% van de baby’s wordt op de uitgerekende datum geboren. Je kindje groeit dus nog iets in deze week en jij waarschijnlijk ook. Wat is jouw gewicht bij 41 weken zwanger?

beste babyfoon bol.com

Gewicht van de baby bij 41 weken zwanger

Je hebt er misschien niet eens bij stil gestaan dat je baby wel eens tot week 41 kon blijven zitten. Hij heeft het blijkbaar nog naar zijn zin, zo veilig in jouw buik. En daar groeit hij nog even lekker verder. Inmiddels is hij zo groot als de tropische vrucht jackfruit. De baby is nu zo’n 52 centimeter lang en weegt gemiddeld ongeveer 3.580 gram!
Jouw gewicht bij 41 weken zwanger

Dat de laatste loodjes echt het zwaarst wegen weet je nu wel. Jijzelf inmiddels ook, je zult nu zo’n 15 kilo zijn aangekomen! Maar het zullen er nu echt niet veel meer worden. Want als je baby volgende week nog niet geboren is wordt de bevalling ingeleid.

cheezzbaby banner

Kwaaltjes in week 41 van de zwangerschap

Waarschijnlijk krijg je een extra controle en misschien wel een echo om te kijken of de baby het nog naar zijn zin heeft daar binnen. Je kunt op dit moment niet meer zoveel doen. De zwangerschapskwaaltjes zijn er nog en lichamelijk is het zwaar. Probeer rustig te blijven bewegen maar doe niet te veel. Het kan nu echt niet lang meer duren voordat je jouw baby kan vasthouden.

Gewicht bij 40 weken zwanger Gewicht bij 42 weken zwangernanabeebi luiertas best beoordeeld

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019