header banner hema
Gewichtstoename

Gewicht bij 39 weken zwanger

De baby zal niet meer zo vaak koprollen maken in jouw buik, simpelweg omdat hier geen ruimte meer voor is. De kans is groot dat je de schopjes veel op dezelfde plek zult voelen. Misschien word je er zelfs beurs van. Sommige baby’s schoppen hun moeder letterlijk gekneusde ribben! Over jouw gewicht met 39 weken zwanger wil je het misschien helemaal niet hebben. Wat is ‘de norm’ voor deze een na laatste week?

beste babyfoon bol.com

Gewicht van de baby bij 39 weken zwanger

Een van de laatste weken van jouw zwangerschap. Als je het gevoel krijgt dat je op knappen staat, is dat niet gek, de baby heeft inmiddels het formaat van een watermeloen! Hij zal nu zo’n 51 centimeter lang zijn en hij weegt ongeveer 3270 gram.Jouw gewicht bij 39 weken zwanger

Ook bij jou komen de kilo’s er nog steeds bij, maar inmiddels gaat het waarschijnlijk minder hard. Je zult nu bijna 14 kilo zijn aangekomen. En een kleine troost, heel veel kilo’s meer dan dit gaat het niet meer worden. Zo veel weken heb je namelijk niet meer te gaan.

baby kleertjes banner

Lichamelijke klachten in week 39 van de zwangerschap

Opgeblazen en opgezwollen zijn, een kwaaltje waar veel zwangere vrouwen last van hebben. Probeer geen strakke kleding te dragen en leg je opgezwollen voeten wat hoger. Probeer die voeten niet meer in ingewikkelde schoenen te proppen, instappers, sloffen of slippers zijn ook prima.

Gewicht bij 38 weken zwanger Gewicht bij 40 weken zwangerbanner autogordel zwangere vrouwen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019