“waterwipes
Gewichtstoename

Gewicht bij 12 weken zwanger

Het eerste trimester zit er bijna op. Misschien ben je er blij mee, want het is toch wel een spannende tijd. Begint er al een klein buikje te groeien? Of voel jij je vooral dik en ziet de buitenwereld echt nog helemaal niets aan je? Wat is gemiddeld voor je gewicht bij 12 weken zwanger?

startersbox zwitsal banner

Gewicht van je baby bij 12 weken zwanger

Het kindje in je buik is inmiddels 6,5 centimeter lang. Te vergelijken met een potje nagellak, een kolibrie of een macaron. Met zijn 14 gram is hij de afgelopen week behoorlijk aangekomen.
Jouw gewicht bij 12 weken zwanger

Dat behoorlijk aankomen geldt waarschijnlijk nog niet voor jou. Gemiddeld zal dat nu ongeveer 1,8 kilo zijn. In je omgeving weten de meeste mensen waarschijnlijk inmiddels dat je zwanger bent. Je hoeft dus geen verdoezelende kleding meer te dragen, of je buik in te houden om je zwangerschap te verbergen.

libido banner

Kwaaltjes in week 12

Het kan rommelen in je buik en dat is echt nog niet jouw baby. Je ingewanden maken ruimte voor je kindje en daar kan jij je best een beetje naar door voelen. Lees hier meer over een vertraagde spijsvertering of opgeblazen gevoel tijdens de zwangerschap.

Gewicht bij 11 weken zwanger Gewicht bij 13 weken zwanger

nutricia actie banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019