sale kleertjes header
Gewichtstoename

Gewicht bij 13 weken zwanger

Nog even en je baby kan duimen. Dat is een raar idee hè? Een klein mensje van een paar centimeter die al zijn duim in zijn mond kan stoppen. Maar die baby van een paar centimeter is heel hard bezig om groter en groter te worden. En zwaarder en zwaarder. Jij ook? Wat is een gemiddeld gewicht bij 13 weken zwanger voor moeder en baby?

hema rompers

Gewicht van je baby bij 13 weken zwanger

Kun je het je voorstellen, dat er een klein kuikentje in je buik zit? Letterlijk en figuurlijk. Want je baby is inmiddels zo groot als een kuikentje. Of een lippenstift, cupcake of een perzik, wat jij het leukst vindt. Het komt er op neer dat je baby nu 7,5 cm lang is en 23 gram weegt! Dat is 10 gram meer dan vorige week. Kortom: je baby groeit! En hard ook.

baby kleertjes banner

Jouw gewicht bij 13 weken zwanger

Zo hard als je kindje groeit, groei jij gelukkig niet. Je zult nu waarschijnlijk zo’n 1,9 kilo zwaarder zijn dan 13 weken geleden. Gemiddeld dan hè, het hoeft niet allemaal binnen de lijntjes. Probeer zo gezond mogelijk te leven. Niet alleen om niet te veel aan te komen, maar ook omdat dit het beste is voor je kindje.

Kwaaltjes in week 13

Als je geluk hebt ga je nu een goede periode in. De ochtendmisselijkheid is hopelijk een beetje weg en langzamerhand komt je energie een beetje terug. Vergeet vooral niet je zwangerschapsvitamines in te nemen, zoal foliumzuur. Kijk hier voor meer tips over gezond eten tijdens de zwangerschap!
Gewicht bij 12 weken zwanger Gewicht bij 14 weken zwanger

banner winkelpromo

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019