sale kleertjes header
Nieuws

Fit worden met boksen na de zwangerschap

Sommige vrouwen staan na de zwangerschap te springen om weer te mogen sporten, anderen willen er maanden na de geboorte nog niet aan denken om weer fanatiek in beweging te moeten komen. Als je weer fit wilt worden na de zwangerschap gaat dit (bij de meesten) niet vanzelf en zal er toch echt bewogen moeten worden. Waar je misschien niet meteen aan denkt als je een sport gaat zoeken is boksen. Toch zijn er veel voordelen aan deze sport. Wil jij fit worden met boksen? Lees dan vooral verder.

hema rompers

Waarom is boksen voor dames zo populair aan het worden?

Je kunt beter vragen: waarom niet? Aan boksen zitten heel veel voordelen. Deze full body work-out zorgt ervoor dat je alle spieren gebruikt en je buikspieren zelfs twee keer zo veel! Boksen is dus de ultieme weg terug naar je sixpack. Al moet je hier natuurlijk niet te snel na de zwangerschap mee beginnen.
Ik geef je 5 redenen waarom je wel met boksen wilt beginnen:

 1. Complete lichaam trainen

  Wanneer je bijvoorbeeld gaat fitnessen pak je per apparaat maar 1 lichaamsdeel aan. Hoe vaak zie je op social media geen termen als “thursday legday” langskomen? Leuk hoor, maar daar heb jij natuurlijk helemaal geen tijd voor. Met boksen train je je complete lichaam in 1 uur. Alle spiergroepen komen aan bod.
 2. Calorieën verbranden

  Met een uurtje boksen verbrand je zo’n 500 tot 800 calorieën. Ter vergelijking: daar moet je toch mooi even 2 uur tot 4 uur voor fietsen!

 3. Zelfverdediging

  Toch maar mooi meegenomen in deze tijd, je leert jezelf als vrouw te verdedigen. Het is natuurlijk een vechtsport. Boksen maakt je niet alleen fitter, maar ook sterker en zelfverzekerder. En dat is helemaal geen vervelend idee toch?

 4. Anti-stress

  Met boksen kan je jezelf goed afreageren. Alle stress, werkdruk en het gezeur van je af schoppen en slaan. Door al die actie komt endorfine vrij, wat stressverlagend werkt. Je komt dus niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk lichter thuis.

nanabeebi luiertas best beoordeeld

Fit worden met boksen als middel om aan de conditie te werken

Reden nummer vijf, en misschien wel de beste reden om fit te worden met boksen is dat het een enorm goede cardio training is. Naast het feit dat je al je spiergroepen traint en je behendigheid een stuk beter wordt (je moet tijdens veel kicks balans zien te houden) is er nog een groot voordeel. Je conditie zal steeds beter worden.

Boksen is namelijk een vorm van HIT-training (High Interval Training). Dit houdt in dat je periodes van heel intensief bewegen afwisselt met (korte) pauzes. Hierdoor gaat je uithoudingsvermogen met sprongen vooruit.

Lees ook: Trainingsschema voor zwangere vrouwen en goede workout video´s

voordelen boksen om fit te worden

Wat heb je nodig om mee te kunnen doen met boksen na de zwangerschap?

Het is als je na je zwangerschap weer wilt gaan sporten sowieso verstandig rustig aan te beginnen. Zeker als je voor en tijdens je zwangerschap niet heel sportief was is het niet handig met de meest heftige les te beginnen. Geef duidelijk aan dat je rustig wilt opbouwen, dan heeft je instructeur vast de juiste begeleiding voor je.

Ben je toe aan het echte werk en klaar voor de boksles? Dan wil je vast niet met je handen in de gebruikte leenhandschoenen van de sportschool. Natuurlijk kun je dan zelf een paar bokshandschoenen kopen. Gelukkig kan je heel veel online boksartikelen kopen, want met de populariteit van de sport zijn ze ook online steeds meer te vinden. En zeker de bokshandschoenen dames zijn goed vertegenwoordigd. Leuke bijkomstigheid natuurlijk: shoppen om te kunnen sporten. In de meest hippe kleuren zijn ze te vinden, zo kom jij hip en na een paar lessen super strak en boksverslaafd de sportschool binnen lopen.

Ben je er klaar voor en wil je fit worden met boksen?

Informeer bij een sportschool in de buurt of ze bokslessen aanbieden en trakteer jezelf op een hippe boksoutfit. Dan loop jij volgende zomer weer in je sixpack over het strand.cheezzbaby banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019