header banner hema
Nieuws

Is parfum veilig voor zwangere vrouwen?

Als je zwanger bent komen er allerlei tips op je af. Je moet dit eten, of juist dat. Gezond leven, veel bewegen, noem het allemaal maar op. Maar er zijn ook allerlei dingen die je ineens niet meer mag of beter niet meer kunt doen. Zo zijn er mensen die zeggen dat je niet je haar mag verven tijdens de zwangerschap. Of dat parfum gebruiken slecht is. Maar is dat wel zo? Is parfum veilig voor zwangere vrouwen?

startersbox zwitsal banner

Hoe zit dat met geuren en zwangerschap?

Soms merk je al voordat je weet dat je zwanger bent, dat je ‘anders’ bent gaan ruiken. Geuren die je eerder heerlijk vond, kan je ineens niet meer verdragen. Of andersom natuurlijk. Er verandert van alles in jouw hormoonhuishouding tijdens de zwangerschap. Misschien huil je ineens om alles, of word je heel snel boos.

Maar behalve die stemmingswisselingen verandert ook je reukvermogen. Dat heeft ook nog eens een logische reden, namelijk de veiligheid van jou en de baby. Gevaar kan je soms letterlijk ruiken, zoals brand of een gaslek. Best nuttig dus, al kan het ook heel vervelend zijn om zo goed te ruiken. Zeker als je veel last hebt van (ochtend) misselijkheid.
Parfum als cadeautje voor na de zwangerschap

Direct na de zwangerschap dragen de meeste moeders nog weinig tot geen parfum. Je wilt het gevoelige neusje van jouw pasgeboren baby niet meteen belasten met chemische stoffen. Bovendien herkent de baby jou aan je geur en wil je hem niet meteen in de war maken.

Natuurlijk kan je na een paar weken wel weer rustig beginnen met je lievelingsluchtje. Maar spuit jezelf niet meteen helemaal onder. Een goede tip is om een wolkje in de lucht te spuiten en daar doorheen te lopen.
Als je een avondje weg gaat, is het natuurlijk wel fijn om weer eens heerlijk te ruiken en dan dus niet naar zure babyspuug. Dus doe je zelf eens een lekkere parfum cadeau, zoals Miss Dior bij parfumdreams. Het is toch ook heel belangrijk om die leuke aantrekkelijke vrouw te blijven en niet alleen “de mama van”? Gun jezelf daarom eens zo’n heerlijke nieuwe geur, dan heb je iets om naar uit te kijken als je tijdens de zwangerschap geen parfum draagt.

Kleertjes.com korting banner

Is parfum veilig voor zwangere vrouwen?

Er zijn landen waar het gebruik van parfum (en producten met parfum) wordt afgeraden als je zwanger bent, zoals in Denemarken. Dit komt omdat geparfumeerde producten eigenlijk altijd chemische producten zijn. En chemische producten worden gezien als schadelijke stoffen die je hormoonhuishouding kunnen verstoren. Omdat jouw baby gevoelig is voor producten van buitenaf wordt het dragen van parfum dus niet aangeraden.

Het kan ook zo zijn dat jouw geur blijvend veranderd is door de zwangerschap. Ik vind het geurtje dat ik vroeger altijd droeg echt vreselijk sinds ik zwanger was van onze oudste dochter. Maar inmiddels heb ik weer nieuwe geuren die ik graag draag. Parfum dragen tijdens je zwangerschap is dus misschien niet zo’n goed idee. Maar om het als kraamcadeau te krijgen, of voor jouw eerste Moederdag? Dat is natuurlijk een prima plan! Dus tip je partner vast even, of verwen jezelf.

Lees ook: Beter ruiken tijdens de zwangerschap! Hoe zit dat?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!