“de
Baby

Tips voor vaders die de peuter of baby aankleden!

De kinderen aankleden! Voor veel moeders is het bijna een hobby om ervoor te zorgen dat je kindje er leuk uit ziet. Lekker (online) shoppen en de leukste setjes scoren. Om vervolgens apetrots met de kinderwagen of wandelwagen rond te lopen. Heerlijk om te horen hoe schattig je baby of peuter eruitziet, of hoe stoer. Maar veel vaders hebben deze gave niet en vinden het ook helemaal niet boeiend, Dus papa’s: lees even mee met deze tips voor vaders die de peuter of baby aankleden!

banner winkelpromo

Mix & match kleding voor de baby of peuter

Je kunt er natuurlijk als moeder van alles aan doen om ervoor te zorgen dat je kindje er altijd tiptop uitziet. Zo kan je alle kleertjes als setje in de kast leggen of hangen, zodat jouw partner precies weet wat de baby of peuter aan kan. Dat voorkomt dat je kindje in een streepjesbroek, stippeltrui en hartjessokken op de kinderopvang aankomt. Mixen en matchen is hartstikke leuk, maar soms slaat papa de plank een klein beetje mis.

Je kunt er ook voor kiezen om kleding te kopen die gemakkelijk te mixen en matchen is. En de kast zo in te delen dat duidelijk is welk broekje met welk shirtje gedragen kan worden. Of ben jij zo’n moeder die alles al startklaar heeft gelegd zodat er niets mis kan gaan?
Zeven tips voor vaders die de peuter of baby aankleden!

 1. Onthoud 1 ding!

  Kies maar 1 kledingstuk met een printje. Dus heb je een streepjesbroek? Dan kies je een effen truitje. Heeft je peuter een bloemetjesjurkje aan? Dan kies je een maillot of legging zonder print. Hoe makkelijk wil je het hebben?

 2. Kies gemakkelijke kleding

  Als je als vader dat gepruts met die kleine kleertjes maar niets vindt. Dat ingewikkelde tuniekje met gekruiste bandjes op de rug? Lekker morgen doen als mama de regie in handen heeft. Kies voor een setje dat gemakkelijk aan (en uit) kan.

 3. Maak gebruik van de knoopjes!

  Ze zitten er namelijk niet voor niets, zeker die knoopjes bij de hals. Het is voor je kind niet echt comfortabel als het (toch wat grote) hoofd door een kleine opening wordt gepropt. Met de knoopjes open gaat dat echt gemakkelijker.

 4. banner babypark sale
 5. Sokken werken prima als handschoenen

  Is het koud en krijg je die kleine bewegende handjes maar niet in die kleine handschoentjes? Sokken zijn de oplossing. Ideaal, zolang er geen sneeuwballen hoeven worden gegooid dan.

 6. Vergeet de romper niet!

  Dat je net het laatste knoopje van dat leuke vestje dicht hebt gemaakt en de romper nog op de commode ziet liggen. Begin maar helemaal opnieuw.

  Leg de kleertjes gewoon even klaar op volgorde. Dan weet je zeker dat je niets mist. En nu ben je er meteen achter dat de romper aantrekken dus als eerst moet en niet over de kleding heen.

 7. Houd er rekening mee dat kinderen buiten spelen

  Jij zit zelf misschien de hele dag op kantoor in je t-shirt omdat het vrij warm is binnen. Maar je baby of peuter moet misschien mee in de bakfiets (en een baby ligt nog stil en heeft het dus sneller koud).

  Stuur je peuter niet met korte mouwen naar de opvang omdat je hem toch met de auto brengt, je kindje moet ook nog buiten spelen.

 8. Maillots zijn geen broeken!

  Daar doe je dus een jurkje over en niet alleen een truitje. Bij een legging kunnen we je dat nog wel een keer vergeven.

Tip voor de mama’s: geef je man een kans!

We denken misschien zeker te weten dat de vaders geen idee hebben hoe ze kun kind moeten aankleden. Maar geef ze nou eerst even de kans voor je die conclusie echt trekt. Ik bemoei me echt niet met de kleding van onze jongste dochter als mijn man haar aankleedt. En soms komen er juist setjes uit, die ik nooit zou verzinnen maar die dus heel leuk staan!

Hoe zit het bij jullie thuis? Durf jij je man de kinderen aan te laten kleden? Of heb je alles tot in de puntjes klaarliggen en laat je niets aan het toeval over? Heeft jou man de tips nodig om de peuter of baby aan te kleden?

Lees ook: Tips om op te letten bij het kopen van babykleertjes!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!