“header
Beste babyproducten

De beste babyfoon met de beste beoordeling!

Laatst bijgewerkt Februari 2020
De vraag die veel ouders zich stellen is: wat is nou de beste babyfoon? Om heel eerlijk te zijn is hier niet direct een antwoord op te geven. Er zijn namelijk verschillende soorten babyfoons. Bijvoorbeeld met alleen geluid, een babyfoon met camera of de internet babyfoons. De vraag is dus meer wat je zelf belangrijk vindt. Daarnaast speelt je budget natuurlijk ook een grote rol.

Ga hier direct naar onze top 5 best beoordeelde babyfoons!

Zie je door de bomen het bos niet meer bij het kopen van een babyfoon? Lees dan deze blog. Ik heb wat onderzoek gedaan naar de beste babyfoon 2020. Je kunt lezen waar je op moet letten als je er een wilt kopen en wat voor jou de meest ideale babyfoon (met camera) kan zijn. Mijn top 5 staat onderaan het artikel waarbij ik ook gekeken heb naar wat de meest verkochte babyfoon is bij de online winkels met de beste beoordeling door ouders, Kieskeurig en de Consumentenbond. Vind hier de beste babyfoon met camera!

beste babyfoon bol.com

Wat is de belangrijkste eigenschap bij een babyfoon kopen?

Het allerbelangrijkste van een babyfoon is geluid. Je kunt beter een versie kopen met alleen geluid dan met alleen beeld, want het geluid laat je direct weten wanneer je baby huilt. Wanneer je er een gaat kopen is het goed om eerst te bepalen of het geluid goed is.

Een ander belangrijk aspect is de betrouwbaarheid en heb jij als ouder vertrouwen in het apparaat? Hierbij speelt de kwaliteit en het merk dus een grote rol.
best geteste babyfoon consumentenbond

Voordelen van babyfoon met camera

Een babyfoon met camera kan zeker van toegevoegde waarde zijn. Maar let er dan wel op dat de beeldkwaliteit goed is. Er zijn er genoeg verkrijgbaar waar de beelden korrelig zijn en van slechte kwaliteit. Je ziet dus in principe nog niets.
Het voordeel van een babyfoon met beeld of camera babyfoon is dat je altijd kunt zien wat je baby of kind aan het doen is. Wanneer je baby huilt kun je zien of hij of zij echt huilt of alleen geluidjes maakt in de slaap.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een babyfoon?

Hieronder vind je wat tips waar je op kunt letten als je op zoek gaat naar de beste babyfoon:

 1. Geluidskwaliteit:

  Als eerste dien je te controleren of de kwaliteit van het geluid goed is. Dit is het allerbelangrijkste van de babyfoon!

 2. Bereik:

  Als tweede is het bereik van de babyfoon erg belangrijk, je wilt immers overal in huis je baby kunnen horen. Het probleem is alleen dat je niet altijd kunt vertrouwen op hetgeen fabrikanten op de verpakking zetten. Als er bijvoorbeeld staat: bereik van 300 meter, kan het voorkomen dat ze dit gemeten hebben in een open veld zonder obstakels. Hier heb je dus helemaal niets aan, want huizen hebben vele obstakels zoals muren en vloeren.

  Een vuistregel om dit te bepalen is: neem het open lucht bereik en deel dat door 6. Koop je een babyfoon met camera? Ben dan extra alert op het bereik. Doorgaans is het bereik van geluid babyfoons beter. Het bereik van internet babyfoons is het beste, omdat deze werken via het internet en jouw wifi netwerk.

 3. Helderheid:

  Hiermee bedoelen we de helderheid van het beeld (mocht je een babyfoon met camera willen) en van het geluid. Let er wel op dat je er geen koopt die weer te gevoelig is voor geluid, want dan hoor je werkelijk alles en dat kan vervelend zijn.

 4. Frequentie of wifi:

  Elke babyfoon heeft een frequentie die het geluid en beeld naar een luidspreker (basisstation of ouderstation) stuurt. Je kunt het met een radio vergelijken. Net als een radio kan de frequentie gevoelig zijn voor storingen zoals muren of andere apparaten. De beste babyfoons moet hier dus tegen bestand zijn.

  Je hebt ook babyfoons die via het internet het geluid en de beelden verzenden. Je kunt de beelden dan ook bekijken op je tablet of smartphone waardoor je geen ouderstation nodig hebt. Deze techniek bestaat nu al een paar jaar en wordt nog verder ontwikkeld, maar is wel zeer veelbelovend. Het bereik is in ieder geval onbeperkt en dus vele malen beter dan de standaard babyfoons.

Handige extra functie van de babyfoon

Onderstaande functies zijn niet noodzakelijk, maar wel heel handig.

 • VOX-voice activation modus:

  De VOX-modus zorgt ervoor dat de babyfoon pas aangaat als de baby geluid of beweging maakt. Dit zorgt ervoor dat je niet de hele nacht het geruis van de babyfoon hoort en de modus is ook energiebesparend.

 • Nachtzicht en inzoomen:

  Wil je een babyfoon met beeld of camera, dan is nachtzicht en een inzoom-functie heel handig.

 • Praten met de baby:

  Een andere functie die best handig kan zijn is dat je vanaf het ouderstation kan terug praten met je baby. Zo kan je hem of haar op afstand geruststellen.

meest verkochte babyfoon 2019

Beste babyfoons volgens de Consumentenbond

In september 2018 heeft de Consumentenbond babyfoons getest en in 2019 hebben ze opnieuw testen uitgevoerd. Omdat sommige babyfoons uit 2018 nog steeds verkocht worden in 2019 zijn er maar kleine verschuivingen geweest in het predicaat beste koop door de consumentenbond.

Er werd voornamelijk gekeken naar: bereik, helderheid van beeld en geluid, gebruikersvriendelijkheid en extra’s. Hieronder vind je de resultaten van die test. De eerste twee zijn de beste babyfoons volgens de consumentenbond, deze zijn ook beter dan de camera babyfoons. Als je op zoek bent naar de meest verkochte babyfoon 2020 en de beste koop volgens de consumentenbond 2019 dan is dit jouw lijstje:

 1. Beste babyfoon met geluid:

  De beste babyfoon is de Philips Avent SCD-560 Dect en kreeg een 7,7 als cijfer. Als beste uit de test maar ook volgens de beoordelingen van ouders (4,6 sterren uit 216 reviews)) steekt deze babyfoon met kop en schouders boven de andere babyfoons uit. De prijs is ook prima namelijk vanaf €85,00. Deze babyfoon is alleen met geluid.

 2. Beste koop babyfoon:

  De beste koop volgens de Consumentenbond in 2019 is de Alecto DBX-88 Eco. De prijs bedraagt slechts €55,00. Deze babyfoon is ook volgens de gebruikers van Kieskeurig Best Reviewed 2019. De huismerk babyfoon van Babypark, de babypark BP88, kwam ook goed uit deze test. Deze babyfoons zijn alleen met geluid.

 3. Beste babyfoon met camera:

  In 2017 scoorden alle babyfoons met beeld en geluid onder de 6, maar in 2019 zijn er toch duidelijke verbeteringen in de kwaliteit. Wil je graag een babyfoon met camera dan is de Luvion Prestige Touch 2 de beste koop Consumentenbond 2019. Deze babyfoon kwam als beste uit de test en heeft zijn voorganger de Luvion Essential van de eerste plaats verdrongen. En de prijs? Vanaf €197 en zijn voorganger kost slechts €119,-

 4. Beste smartphone internet babyfoon met camera en App:

  De beste smartphone babyfoon uit de test van 2017 was de Philips AVENT SCD860. Echter deze is niet meer leverbaar en al lang ingehaald door twee nieuwe toppers.
  Namelijk de Alecto DIVM-770 HD vanaf €229,- (Best Reviewed Kieskeurig 2019) en de Luvion Grand Elite 3 Connect HDLuvion Grand Elite 3 - HD Wifi Babyfoon met Camera (4,7 sterren uit 503 reviews) vanaf €249,-.

  Bij beide krijg je een display voor thuis net als bij de beste babyfoon met camera uit deze lijst. Maar met deze babyfoons heb je altijd goede verbinding via WiFi waar je ook bent op de wereld en kan je met een App de babykamer bekijken. Het enige nadeel is de prijs. Maar dit zijn by-far de de meest populaire babyfoons van dit moment!

coolblue beste babyfoon banner

Beste babyfoon 2020

De consumentenbond heeft in 2019 een nieuwe testronde gedaan en ook de beoordelingen van Kieskeurig veranderen regelmatig. Om je toch een beetje op weg te helpen hebben we deze resultaten vergeleken met de meest verkochte babyfoon op dit moment bij de online winkels. Daar is deze top 5 uitgekomen van de best beoordeelde en meest verkochte babyfoons van dit moment:

 1. Luvion Easy luvion easy camera
  Goedkoper dan nummer 4 en iets minder mogelijkheden. Geen HD beeld, maar wel nachtzicht. En nog steeds 4,3 sterren uit 855 reviews! Ook door de klanten van Kieskeurig. En de prijs? Slechts €49,95 voor een babyfoon met camera! Vanwege de prijs op nummer 1 in onze top 5.
 2. Philips Avent SCD560 DECT phillips avent scd560 best getest consumentenbond 2017
  Best getest volgens de consumentenbond in 2017 en 2019. En nog steeds in 2020 de meest verkochte babyfoon. 217 reviews van klanten met maar liefst 4,7 sterren! Prijs: €85,00
 3. Alecto DBX-88 Eco alecto dbx-88 babyfoon best reviewed kieskeurig 2019
  Deze babyfoon is beste koop Consumentenbond 2019 én als beste beoordeeld door de klanten van kieskeurig. Bij de online winkels krijgt hij 4,4 sterren uit 484 beoordelingen van ouders. Prijs: €55,-
 4. Luvion Essential luvion Essential meest verkochte babyfoon met camera
  Al jaren de meest verkochte met camera, 1319 reviews en 4,4 sterren en veel prijzen gewonnen. Dan weet je zeker dat je de beste babyfoon met camera hebt gevonden! Prijs: €119,-
 5. Luvion Grand Elite 3 Connect HDluvion grand elite 3 connect hd beste babyfoon met camera 2019
  Op de vijfde plaats maar eigenlijk alleen vanwege de prijs. Mocht deze babyfoon binnen jouw budget vallen dan heb je hem gevonden: De beste babyfoon met camera 2019. Meer opties dan de nummer vier uit onze top 5, voorzien van HD beeld, temperatuur weergave in de babykamer, volledig digitaal en nog veel meer. Met dit apparaat kan ook oma thuis op de bank naar haar kleinzoon of kleindochter kijken! Hoe leuk is dat!

  Hij is al op de markt sinds oktober 2018, en op een paar punten verbeterd, de reviews zijn geweldig! Gebruikers op Kieskeurig geven hem een 10 en ook op bol.com krijgt hij 4,5 sterren uit 484 beoordelingen van ouders. En de prijs, vanaf €239,- staat hij bij jou thuis!

De merken Alecto, Luvion en Philips die in deze top 5 staan, zijn tevens ook de drie beste merken die babyfoons ontwikkelen.

philips Avent

Laatst bijgewerkt Februari 2020

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!