sale kleertjes header
Baby

Baby’s huilen meer in Nederland

Uit Brits onderzoek is gebleken dat baby’s in Nederland meer huilen dan baby’s uit andere landen. Ook baby’s uit Groot-Brittannië, Canada en Italië huilen meer en vaker. Baby’s huilen het minst als ze uit Denemarken, Japan of Duitsland komen staat er in het rapport te lezen.

cheezzbaby banner

Wat is normaal huilgedrag bij baby’s?

In dit onderzoek hebben psychologen uit Groot-Brittannië gekeken naar het huilgedrag van baby’s jonger dan drie maanden wereldwijd. Uit de resultaten van dat onderzoek hebben ze de eerste universele tabel gemaakt waarin te zien is wat normaal huilgedrag is in deze periode.
baby's huilen meer in nederland onderzoek
Volgens Dieter Wolker, die het onderzoek aan de Universiteit van Warwick heeft geleid, zijn baby’s dus zeer verschillend in de hoeveelheid die ze huilen in de eerste weken van hun leven.
We kunnen dus meer leren door te kijken naar de culturen van de landen waar baby’s minder huilen. Ligt dit aan de ouders, ervaringen met de zwangerschap of is het genetisch bepaald.
banner vitamine-D kind

Baby’s huilen gemiddeld 2 uur per dag

Uit het onderzoek kwam naar voren dat een baby gemiddeld 2 uur per dag huilt in de eerste twee weken. Dat wordt als normaal gezien. In de weken daarna huilen ze wat meer tot 6 weken na de geboorte. Dan is er een duidelijke piek van 2 uur en 15 minuten per dag. Vanaf daar neemt het huilen af tot ongeveer 1 uur en 10 minuten per dag totdat ze 12 weken oud zijn.

Maar er zijn ook duidelijke verschillen. Er zijn baby’s die maar 30 minuten per dag huilen en andere huilen meer dan vijf uur per dag! Wat doe je als een baby huilt?

Het onderzoek is gepubliceerd in het “Journal of Pediatrics”. In totaal hebben 8.700 baby’s meegedaan uit verschillende landen.
De resultaten van dit onderzoek kunnen worden gebruikt om ouders gerust te stellen als ze een baby hebben die veel huilt.

Bekijk deze speciale techniek om een huilende baby stil te krijgen!verzwaringsdeken banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019