banner header biostime 2
Baby

Babykamer inspiratie nodig? Tips hoe je dit aanpakt!

Bij de voorbereidingen op het krijgen van jouw baby hoort een grote taak: de babykamer inrichten! Voor de meeste ouders in spe is dit een van de leukste onderdelen en zorgt het voor heel veel voorpret op het krijgen van jullie kindje. Maar behalve dat je een prachtige babykamer wilt maken, heb je ook bepaalde spullen nodig en zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Al die tips en babykamer inspiratie lees je hier.

cheezzbaby banner

Deze spullen mag je echt niet missen!

Wanneer je de babykamer in gaat richten zijn er een hoop spullen die je echt nodig hebt. Zoals bijvoorbeeld een ledikantje, of een wieg. En bij een babybedje hoort natuurlijk ook de aankleding ervan, welk matrasje kies je bijvoorbeeld? Vergeet ook de hoeslakentjes en dekentjes niet. Je kunt ook kiezen voor een co-sleeper, zodat je kindje veilig tegen je eigen bed aan kan liggen.
Naast een bedje is een commode ook eigenlijk een must. De plek waarop jij je kindje rustig kan verschonen, wassen, aankleden en misschien wel een massage kunt geven? Natuurlijk met een aankleedkussen erop. Als jouw babykamer groot genoeg is, kan het fijn zijn om er een lekkere fauteuil in te zetten, zodat je een fijne plek hebt om je kindje te voeden.

banner babypark sale

Veiligheid in de babykamer

Waar je over na moet denken bij het inrichten van je babykamer is veiligheid. Als je kindje op de commode ligt, wil je niet nog naar de andere kant van de kamer moeten lopen om iets uit de kledingkast te pakken. Richt de kamer dus zo in dat je alles binnen handbereik hebt.

Bij veiligheid kan je ook denken aan bijvoorbeeld stopcontactbeveiliging. Nu zal je newborn nog niet meteen zijn vingertjes in het stopcontact stoppen, maar voor je het weet gaat je kindje zitten in bed en kan hij er ineens wel bij. Hetzelfde geldt ook voor gordijnen, en dan vooral koordjes van bijvoorbeeld rolgordijnen. Zorg dat je kindje daar niet bij kan. Wil je graag planten in de babykamer neerzetten? Doe dat dan vooral, maar zorgt er ook hier voor dat je kindje er niet bij kan.

Ook zijn er ‘regels’ voor het opmaken van het babybedje en moet je erop letten dat de temperatuur in de kinderkamer goed is. Het hoeft bijvoorbeeld niet zo warm te zijn als je misschien zou denken.

Lees ook: Inspiratie voor het mooiste fotobehang voor de babykamer!

babykamer tips voor inspiratie

Babykamer inspiratie! Kies een thema

Het is handig om voor je begint met de babykamer een moodboard te maken. Knip en plak er lekker op los en vul een bord met alles wat jij en je partner leuk vinden. Zo ontstaat er overzicht, krijg je steeds meer inspiratie voor de babykamer en zal je (hopelijk) de rode draad vinden die alles verbindt. Met de rode draad kan je vervolgens aan de slag. Zorg dat de vloeren, muren en gordijnen bij elkaar passen, zodat het een rustig geheel wordt.

Natuurlijk kan je kiezen voor een paar eyecatchers, maar probeer ervoor te zorgen dat het geen hysterisch kamertje wordt. Wist je dat kleuren heel bepalend kunnen zijn voor de nachtrust van je kindje?

aerosleep babymatras veilig slapen

Vergeet ook je eigen nachtrust niet!

Je wilt natuurlijk het beste voor je baby. Maar het is nu eenmaal bewezen dat kinderen heel veel slaap kosten, helaas. Daarom is het natuurlijk belangrijk dat je zelf probeert zo veel mogelijk slaap te pakken. Doe dat vooral op een goed bed. Een bed kopen dat van goede kwaliteit is zorgt ervoor dat je minder gesloopt uit bed komt na een gebroken nacht.

Online zijn er heel veel goede bedden te vinden, bijvoorbeeld bij vidaXL. Als je een bed hebt die goede ondersteuning biedt aan je lichaam, zal je merken dat je met minder slaap nog best goed kan functioneren. Op een goed bed slaap je beter, ook als het dan misschien minder uren zijn.

Vergeet vooral niet te genieten van alle voorbereidingen voor de babykamer. Ga er af en toe eens lekker zitten en droom van je baby, hoe zou het zijn als je kindje straks in dat wiegje ligt? Met onze tips vol babykamer inspiratie maken jullie vast de mooiste babykamer ooit!

Kijk hier voor nog meer tips voor de babykamer!banner vitamine-D kind

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!