sale kleertjes header
Kraamtijd

10 Beste smoezen om de kraamvisite af te zeggen!

De baby is eindelijk geboren en nu is iedereen uit jouw omgeving super nieuwsgierig. Sommige vrienden of familieleden heb je heel graag op bezoek en anderen eigenlijk liever niet. Hoe kom je daar onderuit? Of misschien hebben jullie al 6 weekenden op een rij kraambezoek gehad en zijn jullie er even klaar mee. Hoe regel je dit? Ik ga je helpen. Lees hier de beste smoezen om kraamvisite af te zeggen.

banner billendoekjes waterwipes

Kraamvisite weigeren

Soms komt de vraag om op bezoek te komen uit onverwachte hoeken en heb je eigenlijk helemaal niet zo’n zin in die mensen. Dat brengt je in een ontzettend lastige situatie. Het kan ook voorkomen dat je sowieso geen kraamvisite wilt. Wat dan? Nou eigenlijk is het vrij simpel: ben eerlijk of zet jezelf eroverheen.

Als je geen kraamvisite wilt, stuur iedereen dan een e-mail of appje waarin je dit aangeeft. Leg duidelijk uit waarom je dat niet wilt. Misschien dat sommige mensen het vervelend vinden, maar geloof me: de meeste zullen je best begrijpen.
Willen er mensen komen waarop je niet zit te wachten? Dan kun je ook eerlijk zijn en aangeven dat er maar een paar mensen op kraamvisite komen, maar dat je het daarnaast heel rustig wilt houden. Misschien dat ze het wel begrijpen en anders maar niet.

babykleding hema banner

Als je in eerste instantie niet op die mensen zit te wachten, dan hoef je ze ook niet te vriend te houden. Wil je toch niet op iemands tenen staan, spreek dan af en zorg dat je het kort houdt. Geef bijvoorbeeld in het begin van de visite aan dat je ‘helaas nog ergens naar toe moet die dag’. Zo heb je meteen een eindtijd.
Je kunt ook vragen of je ouders of wat vrienden ‘onverwachts’ op bezoek willen komen tijdens de kraamvisite. Ben je er ook snel vanaf! Een andere manier is natuurlijk het kraamvisite afzeggen. Onderstaand de beste smoezen om kraamvisite af te zeggen.

Lees ook: Belangrijke tips en regels als je op kraambezoek komt!

kraamvisite weigeren tips

De 10 beste smoezen om kraamvisite af te zeggen!

Heb je al een kraamvisite gepland staan en wil je er toch onderuit? Dan hebben we hier de 10 beste smoezen om de kraamvisite af te zeggen:

  1. Je kind is ziek! De meest aannemelijke smoes is dat je kind ziek is of niet lekker. Nu je een kind hebt, kun je deze smoes lekker vaak inzetten. Handig hoor, kinderen!
  2. Je bent zelf ziek, bijvoorbeeld een borstontsteking.
  3. Je partner is ziek! Dat slaapgebrek breekt een mens best op!
  4. Je had per ongeluk een dubbele boeking! Oeps. Ja… dat krijg je met die zwangerschapsdementie en oververmoeidheid.
  5. Je moet naar het Consultatiebureau, helemaal vergeten!
  6. Er is iets mis in jullie huis dat toch echt gemaakt moet worden. Bijvoorbeeld een gesprongen waterleiding of je huis staat in de fik (ik zeg maar iets).
  7. Je ouders of vriendinnen hebben een surprise uitje voor jullie gepland, nu net op dezelfde tijd als het kraambezoek. En natuurlijk zijn jullie wel toe aan een uitje terwijl je ouders of vriendinnen op de kinderen passen.
  8. Zeg dat het even niet uitkomt met daarachter de woorden: ‘we doen snel een koffie’.
  9. Er is crisis! Crisis bij een vriendin, je ouders of met wie dan ook en je moet hen echt even helpen.
  10. Je hebt een hele, hele slechte nacht gehad en helemaal niet geslapen. Dat snappen de meeste wel.

Heb jij nog een mooie aanvulling voor onze beste smoezen om kraamvisite af te zeggen?

Lees ook: Kraamvisite tijdens het corona virus! Hoe ga je daarmee om?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!