“waterwipes
Peuter

Wat heeft een peuter nodig voor het kinderdagverblijf?

Als jouw peuter naar de opvang of peuterspeelzaal gaat, moet je misschien even slikken. Je kindje zomaar uit handen geven is best spannend, maar voor de ontwikkeling van een peuter is het hartstikke goed. En waarschijnlijk gaat hij het enorm naar zijn zin hebben. Maar net als kinderen die naar school gaan, heeft je peuter ook wat spulletjes nodig. Wat heeft een peuter nodig voor het kinderdagverblijf?

verzwaringsdeken banner

Wat heeft je peuter nodig voor het kinderdagverblijf?

 1. Een leuke rugtas of rugzak

  Alle spulletjes die een peuter mee gaat nemen naar het kinderdagverblijf moeten natuurlijk ergens in. Daarom is een leuke tas onmisbaar en nodig. Voor kleine kinderen is een rugtas vaak het meest gemakkelijk. Schoudertassen blijven niet goed zitten en zakken steeds naar beneden.

  Leuke rugtassen zijn er in allerlei soorten en maten. Lekker zacht met leuke oren en gezichtjes, zoals een pluche dier. Of met een leuke print, glitters of bekende tv-helden zoals Paw Patrol of Nijntje. Welke vindt jouw peuter het leukst?

  • YONO Rugzak voor Kinderen Unicorn
   Deze tas is echt te leuk voor kleine meisjes. En behalve de eenhoorn variant is er ook een bij, lieveheersbeestje, nijlpaard en olifant!
  • Bumba 3D Schooltas
   Erg populair onder de kleinste peuters, Bumba! Deze is erg vrolijk met de rode sterren en een Bumba die over het randje gluurt. Verkrijgbaar in blauw en roze.  • PAW Patrol 3D Chase
   Een prachtige tas voor iedereen die gek is op Paw Patrol! Ook verkrijgbaar in de Skye variant.
 2. luiers met korting banner
 3. Broodtrommel of fruitbakjes

  Bij de kinderopvang is het vaak zo dat je kindje gewoon fruit en brood krijgt. Maar dat is niet overal op dezelfde manier geregeld en op een peuterspeelzaal moeten de kinderen vaak zelf fruit meenemen. Daarom zijn leuke en goed sluitende bakjes echt ‘broodnodig’.

  • BentoBros Bento Box
   Helemaal hip de laatste tijd, bentoboxen! Dit zijn broodtrommels met meerdere vakjes. Ook zit er vaak bestek bij. Doordat de box meerdere vakjes heeft, kan je er verschillende dingetjes in doen. Peuters worden er vaak niet blij van als hun appel naar mandarijn smaakt en andersom.
  • Mepal Lunchbox
   Een van de meest bekende broodtrommels zijn die van Mepal. Verkrijgbaar in allerlei verschillende designs, dus voor ieder kind iets leuks.
  • Imagineers
   Dit merk heeft hele leuke fruitbakjes waar een stuk fruit precies in past. Natuurlijk kan je ook hele leuke bakjes scoren bij Hema, Action of Wibra. Dat ze goed sluiten en luchtdicht zijn is eigenlijk het meest belangrijk. 4. Leuke drinkbeker voor je peuter

  • Mepal schoolbeker
   Onmisbaar en nodig voor het kinderdagverblijf of basisschool. Ze bestaan al jaren, misschien had je ze vroeger zelf wel mee naar school! Te koop in allerlei kleuren en prints, maar voor kleine kinderhandjes wel lastig open te draaien. Hij is er ook met een tuitje, maar mijn ervaring daarmee is dat hij erg snel gaat lekken. Kijk hier voor de beste drinkbekers die niet lekken.
  • Drink in the Box
   Hoe leuk is dit? Een pakje drinken waarvan je zelf de inhoud bepaalt!
  • Camelbak
   Te koop in heel veel kleuren en prints en door veel ouders geliefd omdat ze niet lekken. 5. Kinderopvang invulboek of schriftje

  Je vindt het fijn om te communiceren over je kindje met de leidsters op het kinderdagverblijf. Even opschrijven of er bijzonderheden zijn of teruglezen wat je peuter gedaan heeft vandaag. Dat kan natuurlijk gewoon in een schriftje of opschrijfboekje. Maar deze boekjes zijn daar ook erg geschikt voor.

Wat moet er nog meer in die nieuwe tas mee naar de opvang?

Een extra setje kleren is altijd handig en natuurlijk de lievelingsknuffel (of speentje) voor tijdens het middagdutje. Ook is het handig om alle kleding te voorzien van een naam en alle bekers/drinkflessen en dergelijk ook. Je kunt hele leuke naamstickers bestellen maar er is ook een tag-tang waarmee je tags aan de kleding kunt maken! Erg handig als je net als ik geen huishoudschool gedaan hebt.

Vindt jouw peuter het spannend om naar de kinderopvang of peuterspeelzaal te gaan? Maak er dan een leuke dag van en ga gezellig samen met jouw peuter winkelen voor de spullen die hij nodig heeft voor het kinderdagverblijf. Laat je kindje een mooie tas of beker uitzoeken, grote kans dat hij het allemaal ineens een stuk leuker vindt!disneybanner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019