luieraanbiedingen header
Peuter

Waarom het opvoeden van jongens makkelijker is!

“Ze” zeggen het. Een jongen opvoeden is makkelijker dan een meisje. Jongens zijn sneller tevreden en maken niet zoveel ruzie. Ze zijn niet zo vals als meisjes en nemen sneller genoegen met het antwoord “nee”. Eerlijk is eerlijk, ik heb geen vergelijkingsmateriaal. Ik heb twee dochters, dus ik weet wel hoe het is om meisjes op te voeden. Gelukkig heb ik wel vriendinnen met zoontjes, en neefjes. Dus ik hoor nog wel eens wat. Daarom doe ik een poging, is het opvoeden van jongens makkelijker dat het opvoeden van meisjes?

beste babyfoon bol.com

7 Redenen waarom het opvoeden van jongens makkelijker is!

 1. Plassen

  Hier ben ik als meisjes moeder al snel achter gekomen. Plassen in de buitenlucht of onderweg is niet altijd even handig. Broek of maillot naar beneden, naar achteren hangen en dan hopen dat ze niet vol over haar eigen voeten plast. Ik zou af en toe een moord doen voor een piemeltje wat je in een flesje kunt stoppen om te passen, of kunt richten achter een boom.

 2. Haren

  Nog zo een. Ik ben een drama als het gaat om kapsels. Mijn eigen ideale kapsel heb ik na 31 jaar nog steeds niet gevonden. Draag ik het los? Dan valt het gek. Dus vaak draai ik er uit gemak maar weer een staart in. Zo gaat het dus ook bij mijn dochter. Als ze geluk heeft krijgt ze twee staarten, maar meestal is het er een. Of ik zet een plukje vast met een knipje zodat het uit haar gezicht valt. Overal om me heen zie ik meisjes met de mooiste vlechtcreaties om me heen. Ik heb een vlecht-hulp-boek gekocht, maar met een dochter die niet stil wil zitten en fijn haar heeft heb ik snel de moed opgegeven.
  Wat lijkt me dat fijn bij een jongen, beetje gel erin en klaar.

 3. sale banner
 4. Ruzie

  Meisjes zijn veel gemener. Alleen al de manier waarop ze kunnen kijken, die blik, in en in vals. Ze sluiten andere meisjes buiten, maken ruzie en houden dit lang vol. Bij jongens lijkt me dit zo veel relaxter, die slaan een keer van zich af en voetballen weer verder.

 5. Meisjes drammen meer

  Voor een meisje is een nee niet snel een nee. Ze willen eerst precies weten waarom iets niet mag, en wanneer het wel mag. En of het dan misschien toch niet nu mag, of anders straks. En als je die discussie hebt gevoerd en op drie verschillende manieren hebt uitgelegd dat het niet mag zijn ze de rest van de middag chagrijnig.
  Jongens zouden daar makkelijker in zijn. Mama zegt nee? Oké, dan niet.

 6. Kleding kopen

  Voor een meisje is er veel meer keus. Maar het nadeel van meisjes is dat ze zelf willen beslissen wat ze aan doen. De mijne loopt het liefste helemaal in het roze. En dan ook echt he-le-maal. Dat het vier verschillende tinten zijn die enorm vloeken doet haar niets, en boos dat ze is als ik zeg dat we zo niet de straat op gaan.

  Daar lijken jongens mij toch makkelijker in. Die maken het niet zo veel uit wat ze aan hebben, denk ik. Je hebt misschien minder te kiezen in de winkel, maar ook minder drama’s voor de spiegel.

 7. Spelen met alles

  Een stok is een prima geweer, en een banaan trouwens ook. Geef ze een bal en ze zijn uren zoet. Of koop iets met wielen, ook prima.

 8. Minder drama!

  Ik heb het vaak gehoord toen mijn dochter een baby was. Zij kon namelijk enorm huilen, en dan echt enorm. Als we gingen babyzwemmen krijste ze vanaf het moment dat we het water uit gingen tot ze aangekleed in de maxi cosi zat.

  “Nou, dat doen jongens niet hoor”, hoorde ik elke week minstens vier keer. En als ik in de supermarkt een peuter gillend in het gangpad zie liggen is het toch meestal een meisje. Toeval? Of hebben ze toch ietsje meer temperament?

Nou brand maar los. Sla ik als meisjesmama volledig de plank mis? Is het opvoeden van jongens echt zo anders als het opvoeden van meisjes? Een baby is een baby, een peuter is een peuter, toch? We voeden allemaal kleine mensjes op, die zelf nog niet eens weten dat ze een jongen of een meisje zijn. Ik denk dat het in de puberleeftijd weer anders wordt.
Mijn vader vond het bijvoorbeeld veel lastiger als ik op zaterdagnacht ging stappen dan toen mijn oudere broer dat deed. Meisjes zijn dan misschien toch kwetsbaarder dan jongens. Gelukkig zijn we daar nog lang niet.

Lees ook: 10 Veel gemaakte fouten bij het opvoeden van je kind!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!