blije doos banner
Peuter

Tips voor de leukste regenkleding voor een peuter!

Buiten spelen, vroeger deden we de hele dag niets anders. Tegenwoordig brengen onze kinderen meer tijd door achter een scherm, maar gelukkig zijn er ook veel kinderopvang centra die juist het buitenspelen stimuleren. Ze spelen iedere dag buiten met de kinderen, ook als het regent. En vooral tijdens de herfst is het dus de hoogste tijd om de leukste regenkleding voor een peuter op te zoeken!

banner vitamine-D kind

Waar moet je rekening mee houden als je regenkleding koopt voor een peuter?

Hoeveel speel je buiten? Ga je ook echt wandelen of buiten spelen in de regen? Of op vakantie als het minder mooi weer is? Dan is het verstandig om echte goede regenkleding aan te schaffen. Ook als je bijvoorbeeld geen auto hebt en dus door weer en wind op de fiets moet met je kind achterop.

Ga je zo min mogelijk met regen de deur uit? Dan heb je genoeg aan een paar regenlaarsjes en een regenjas. Kies voor kleding die lekker zit en waarin je peuter goed kan bewegen.
Welke soort regenkleding voor peuters is er?

Vroeger hadden we zo’n vies plastic regenpak achter op onze fiets zitten, voor als we terug van school moesten door de regen. Zo’n zweterig ding wat aan je bleef plakken, brrr. Gelukkig is er tegenwoordig meer keuze op het gebied van regenkleding, ook voor jouw peuter. Of je nu iets zoekt voor dagelijks gebruik of voor af en toe. In het algemeen hebben de meeste peuters wel een van de onderstaande regenkleding in hun kast liggen:

  • Regenjassen
  • Regenbroeken
  • Regen overalls
  • Regenponcho’s
prenatal banner weekaanbiedingen

Kiezen voor eendelig of tweedelige regenkleding voor een peuter?

Een eendelig regenpak (overall) zoals deze is makkelijker om in te spelen voor je kindje. Het kan niet afzakken of juist omhoogtrekken en dan worden de kleren eronder niet zo snel nat. Je beschermt de kleding dus beter, maar voor je kind zit het ook fijner. Als hij namelijk nat wordt, krijgt hij het ook sneller koud. Je kunt ook kiezen voor een tweedelig pak. Dan heb je een regenbroek met bretels en een aparte jas.

Leuke regenjassen voor peuters

Regenjasjes zijn er ook in allerlei varianten. Vaak hebben ze een capuchon en leuke prints. Denk bijvoorbeeld aan de jasjes van Hema. Deze veranderen van kleur en zijn lichtgewicht en hebben steekzakken.

De jas is waterdicht (handig met een regenjas) en heeft reflectiestrepen, wat dan weer fijn is in de donkere dagen. Je kunt hem heel klein opvouwen, wat het meenemen extra handig maakt. Maar ook veel andere kindermodemerken (zoals POMPdeLUX) hebben leuke regenjassen in hun collectie.
Regenponcho, waarom zou je die kiezen?

In plaats van een regenjas kan je ook kiezen voor een regenponcho. Deze gooi je meestal gewoon over de jas die je al aanhebt, je hoeft dus niet helemaal van jas te wisselen.

Ook poncho’s nemen weinig ruimte in en kan je dus gemakkelijk meenemen. Vroeger had ik er een die ook over mijn stuur kon, daardoor werden je benen niet nat. Maar of dat voor een peuter werkt? Lijkt me niet.

Goede regenlaarzen voor peuters zijn onmisbaar!

Ieder kind heeft regenlaarzen nodig als je het mij vraagt. Gewoon een paar kekke laarsjes van de Hema bijvoorbeeld. Maar als je iets zoekt wat echt, echt, echt waterdicht is, kan ik je de regenlaarzen van Bergstein aanbevelen.

Je hebt ze zelfs met een voering, zodat ze ook lekker warm zijn in de winter! Heerlijk om uren in de plassen te springen, te spelen in de modder en dus zelfs de kinderschaatsen onder te knopen in de winter!

Voor onze dochters koop ik altijd een waterdichte overall, ook heerlijk voor in de sneeuw, dan doe ik er gewoon een winterjas overheen. De regenkleding van iELM is goed aangeschreven, deze softshell overalls zijn gevoerd met fleece en daardoor dus lekker warm. Ook is deze regenkleding voor een peuter verkrijgbaar in allerlei leuke prints en kleuren. Ik kan bijna niet kiezen en mijn dochters ook niet. Lees hier meer tips voor het aankleden van een peuter in de herfst.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!