prenatalbanner sale
Peuter

Tips om je peuter bezig te houden tijdens een vliegreis

Wij hebben er inmiddels een aantal vliegreizen opzitten. Naar Spanje en een paar keer naar Zweden. Vliegen met kleine kinderen kan best een uitdaging zijn en veel ouders kiezen er dan ook voor om niet te gaan vliegen. Maar met een beetje voorbereiding valt het best mee! Daarom geven we je 8 tips om je peuter bezig te houden tijdens een vliegreis!

banner winkelpromo

8 Tips om je peuter bezig te houden tijdens een vliegreis

 1. Stap even af van je schermtijd

  Natuurlijk mag ik niet promoten om je peuter hele dagen voor een schermpje te zetten. Maar we mogen best een beetje gebruik maken van de huidige technologieën.

  Dus moet je 2 uur rijden naar het vliegveld? Zet een filmpje op in de auto. Ook in het vliegtuig kan je prima een spelletje doen op de tablet of telefoon.

 2. Zet van tevoren wat spelletjes op je tablet of telefoon

  En test ze ook even zelf of ze offline werken. Weinig frustrerender dan spelletjes die steeds vastlopen, of non stop reclame hebben.

  Via streamingsdiensten kan je ook vaak films-to-go downloaden. Fijn voor je internet verbruik onderweg.
 3. Houd je peuter van tekenen of kleuren?

  Neem dan een klein kleurboekje en kleurpotloodjes of stiften mee. Ook een tekentablet is een echte aanrader voor kleine creatievelingen. En ook op een tablet kan je kleur apps installeren. Kleuren met water is ook perfect!

 4. luierkorting op pampers banner
 5. Neem een klein cadeautje mee, of een aantal

  Een pop-it, klein puzzeltje of een kindersurprise ei. Het hoeft niets groots te zijn. Houd er ook rekening mee dat je het in je handbagage mee moet kunnen nemen.

 6. Een boekje kan ook leuk vertier zijn

  Veel peuters vinden voorlezen heerlijk, of bladeren in een leuk flapjesboek. Dus neem een leuk boekje mee en ga lekker samen lezen.

 7. Spelletjes voor onderweg

  Er zijn veel leuke spelletjes voor onderweg te koop op reisformaat, maar ook kwartet is erg leuk. Als de spelletjes of puzzels dan ook eens magnetisch is is dat helemaal praktisch, dan heb je geen last van kwijtrakende onderdelen.

  Denk bijvoorbeeld aan Magnetibook. Natuurlijk zijn er ook spelletjes die je kan spelen tijdens de vliegreis waar je niets voor nodig hebt, zoals Kiekeboe of “Ik zie ik zie wat jij niet ziet”.

 8. Eten

  Hongerige peuters zijn niet te genieten, zorg dus voor genoeg snacks! En dan het liefst snacks die niet al te veel knoeien. Knijpfruitjes, rozijntjes of een lolly.

 9. Ga er niet vanuit dat je kind zichzelf vermaakt

  Kortom: geef hem aandacht. Ga niet zelf de hele tijd op je telefoon kijken en zeggen dat je peuter stil moet zijn. Kijk samen door het raampje naar buiten, wat is daar allemaal te zien? Praat met je peuter en ben er gewoon als moeder. Als je kindje 1 op 1 aandacht van je krijgt, zal je zien dat de tijd een stuk sneller gaat.

Lees ook: Een paspoort voor de baby aanvragen! Hoe zit dat?
Tips voor papa en mama

Je gaat een vliegreis maken, maar zorg ervoor dat je zelf niet hoeft te rennen en te haasten. Neem de tijd, ga ruim op tijd van huis. Zorg dat je weet waar je moet zijn, zodat je niet hoeft te zoeken op de luchthaven (of naar een parkeerplek).

Als je goed voorbereid bent ben je zelf een stuk relaxter. Want onthoudt: als jij gaat stressen doet je peuter dat ook. Juist dan gooien ze de kont in de krib en worden ze dwars. Wees relaxt, of doe in ieder geval alsof.
Zorg dat je de papieren en paspoorten in een zijvakje van je tas hebt, zodat je niet hoeft te zoeken. Let op de regels wat betreft eten en drinken, zodat je peuter niet in paniek raakt omdat zijn drinkbeker ineens niet mee blijkt te mogen.

En vooral: het is vakantie! Geniet alvast een beetje, neem het zoals het komt. Verplaats je ook een beetje in je peuter als hij vervelend doet, voor hem is het ook nieuw en gek, dus wordt niet meteen boos.

Natuurlijk bestaat de kans dat ook na onze tips om je peuter bezig te houden tijdens een vliegreis, dat je peuter peuterstreken gaat vertonen. Probeer na te gaan waar het door komt. Vindt hij het eigenlijk heel spannend? Neem hem op schoot en vertel wat er gaat gebeuren. Houd er ook rekening mee dat kinderen last van hun oren kunnen krijgen tijdens het opstijgen en landen. Lees hier meer goede tips van een stewardess als je gaat vliegen met kleine kinderen! Heb jij al eens gevlogen met je peuter?disneybanner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!