header luiers van pampers met 50% korting
Peuter

Tips hoe je de kinderkamer opgeruimd en netjes houdt!

Het is je vast al weleens opgevallen, maar jouw kinderen verzamelen een hoop spullen. Had jij voor je kinderen kreeg ook zo’n heerlijk netjes, rustig en opgeruimd huis? Dan is het nu vast anders. En hoe hard jij je best ook doet om alles netjes te houden, het overzicht is vaak ver te zoeken. Want hoe houd je jouw huis en de kinderkamer opgeruimd en netjes?

libido banner

Waarom zou je de kinderkamer netjes houden?

De verleiding is misschien groot om de boel de boel te laten en je peuter lekker aan te laten rommelen in zijn kamer. Hij heeft er blijkbaar geen last van als het een troep is, dus waarom zou jij er dan moeite voor doen om de kinderkamer netjes te houden?

Nou, omdat je zo je kindje leert om zuinig te zijn op zijn spullen bijvoorbeeld. Als alles door elkaar ligt raakt er van alles kwijt en één keer raden wie dat mag gaan zoeken? Jij waarschijnlijk. Leer je kindje al op jonge leeftijd alles op te bergen op een vaste plek, zo blijft je huis en de kinderkamer netjes, overzichtelijk en een stuk gezelliger. In een nette kamer krijg je sneller een rustig gevoel, waardoor je kindje ook beter zal slapen en makkelijker tot rust zal komen.
Tips hoe je de kinderkamer opgeruimd en netjes houdt!

Hoe groter je kind wordt, hoe vaker hij op zijn eigen kamer zal gaan spelen. Een babykamer is er eigenlijk meer voor de ouders. Je richt een heerlijk kamertje in waar de baby later helemaal niet meer van weet. Maar met een peuterkamer is dat anders. Je peuter zal er steeds vaker te vinden zijn, omringd door zijn speelgoed. Dan is het soms lastig om die kinderkamer netjes te houden. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je.

 1. Kastruimte

  Logisch, maar zorg dat er in de kinderkamer genoeg opbergruimte is. Natuurlijk is een goede kast belangrijk. Een grote kast voor kinderkleding bijvoorbeeld. Of een ladekast waar je heel veel speelgoed in kwijt kunt. Natuurlijk moet die ruimte in de slaapkamer er wel zijn.

 2. Kleine opbergers

  Minder ruimte voor een grote kast? Kies dan voor kleine handige losse opbergers. Zoals gekleurde kratjes en opbergdozen. Groepeer de spullen per opberger. Sokken of ondergoed bijvoorbeeld. Maar ook verschillende soorten speelgoed, zoals lego of poppenspullen.

  Als je op een kinderkamer planken ophangt, kan je daar de kratten of dozen weer kwijt. Kies bijvoorbeeld voor klapkratjes met letterbord, zodat je kunt laten zien wat er in zit. Deze zijn ook nog eens stapelbaar en dus extra praktisch.

 3. top 5 beste babyfoons banner
 4. Bed met lades

  Gaat je peuter over naar een groot bed? Kies dan voor een peuterbed met opbergruimte, zoals bijvoorbeeld lades. Heel praktisch, omdat je daar veel spullen onder kwijt kunt. En het staat heerlijk opgeruimd!

  Heb je geen bed met lades? Er zijn ook speciale bakken voor onder het bed te koop. Voor oudere kinderen is een (half)hoogslaper ook een mooie oplossing.

 5. Niet alles hoeft op die kamer!

  Heeft je kindje heel veel speelgoed? Dan is de kans groot dat hij vaak niet weet waar hij mee kan spelen. Je hoeft niet al het speelgoed op de slaapkamer te zetten. Wissel het af!

  Zet dan eens het poppenhuis neer en een andere keer een keukentje. Misschien kan je afwisselen met wat er in de woonkamer staat, of iets op zolder bewaren. Ook handig na bijvoorbeeld Sinterklaas. Houd wat van de cadeaus apart, zo heeft je kindje later nog eens wat afwisseling en is de kinderkamer opgeruimd en een stuk netter.

De kinderkamer opgeruimd en netjes houden hoeft niet moeilijk te zijn. Als je er direct een gewoonte van maakt samen met je kindje zal hij er ook snel de voordelen van in zien. Een nette kamer staat een stuk gezelliger en speelt bovendien een stuk fijner! Is de kinderkamer bij jullie in huis altijd opgeruimd? Of ga jij lekker aan de slag met onze tips?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019