“babydeals
Peuter

Tips hoe je de babykamer verandert in een peuterkamer!

Dat de babytijd voorbij vliegt daar ben je inmiddels vast wel achter. Voor je het weet is jouw baby geen baby meer maar een peuter. En een peuter moet natuurlijk een echte peuterkamer! Het ledikantje zal je waarschijnlijk inwisselen voor een peuterbed. Maar ook gaat je kindje langzaam aan zelf spelen op zijn eigen kamertje. Is het bij jou thuis ook tijd om de kamer van jouw peuter om te toveren? Misschien heb je geen idee hoe je op een eenvoudige manier de hoe je de babykamer verandert in een peuterkamer. Het hoeft niet moeilijk te zijn en met onze tips gaat dat helemaal goed komen.

beste babyfoon bol.com

Tips hoe je de babykamer verandert in een peuterkamer!

 1. Gordijnen op de peuterkamer!

  Als je de gordijnen in een kamer vervangt, lijkt het meteen alsof er veel veranderd is. Dit kan je dus ook prima doen op de slaapkamer van je peuter. Misschien neig je al snel naar typische kindergordijnen. Maar eigenlijk is het slimmer om dat juist niet te doen. Kies dan voor:

  • Effen gordijnen: Kinderen worden erg snel groot. Voor je het weet zal je de gordijnen van jouw kinderkamer weer moeten aanpassen. Kies daarom voor een effen tint. Om het iets kinderlijker te houden, kan je natuurlijk ook gordijnen kopen in een leuk kleurtje. Je kunt hierbij denken aan roze, blauw, geel of groene gordijnen.
  • Verduisterend: Wat erg belangrijk is bij gordijnen op een peuterkamer, is dat de gordijnen verduisterend zijn. Zo wordt je peuter in de zomer minder vroeg wakker en het houdt ook de warmte een beetje tegen.

   Ook is het minder lastig om je peuter naar bed te brengen als je de kamer alvast donker kunt maken. Met de zon in de slaapkamer wil een peuter toch echt liever buiten spelen.
  • Veilige gordijnen: Let er bij gordijnen altijd op dat ze veilig zijn voor je peuter. Dus geen koordjes en touwtjes waar je peuter bij kan vanuit zijn bed, om te voorkomen dat hij erin verstrikt raakt.
  • In de stijl van het huis: Wil je juist geen kindergordijnen in de peuterkamer? Natuurlijk kan je ook de stijl van je huis doortrekken naar de kinderkamer. Het is vaak erg mooi voor de eenheid om door het hele huis dezelfde gordijnen te gebruiken, ook van buiten geeft dit een mooi beeld.

   Denk bijvoorbeeld aan jaloezieën. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Zo kan je kiezen voor PVC, houten of aluminium jaloezieën. Mocht je voor aluminium jaloezieën kiezen, dan is het goed om te weten dat ze makkelijk schoon te maken zijn en geen vocht vasthouden. Jaloezieën zijn ook handig voor als je de kamer van je peuter overdag wilt beschermen tegen de zon. Als je voor jaloezieën kiest kan je naast horizontale ook voor verticale jaloezieën kiezen.

  Andere manieren om van de babykamer een peuterkamer te maken!

  luierkorting op pampers banner
 2. Met meubilair

  De meubels in de babykamer is natuurlijk wat een babykamer een babykamer maakt. Je peuter gaat van een ledikantje naar een peuterbed, of misschien wel meteen in een eenpersoonsbed. Ook zal de commode zo langzamerhand niet meer nodig zijn. Had je nog een stoel staan voor de nachtvoedingen? Dan mag die inmiddels ook wel eens het kamertje verlaten.

 3. Maak een speelhoekje

  Op die lege plekken van commodes en voedingsstoelen kan je een leuk speelhoekje maken. Bijvoorbeeld met een speeltafeltje en stoeltjes. Maar ook met een leuke kinderzitzak en prentenboeken maak je al snel een leuk leeshoekje.

  Voor de kleine poppenmoeder maak je een echte poppenhoek: een poppenbedje, kinderwagen en wipstoeltje en ze is een echte mama. Heb je eens stoere vent in huis? Die wordt vast dolblij van een autogarage of werkbank. Door voor een iets groter stuk speelgoed te kiezen, kan je de babykamer heel snel omtoveren naar een echte peuterkamer: kies voor een poppenhuis of een keukentje en de kamer ziet er ineens heel anders uit.

 4. Accessoires

  Nu de kleine baby een stoere peuter is geworden, kan je ook kiezen voor andere accessoires. Kies een mooi vloerkleed (met een hinkelpad bijvoorbeeld!) en leuke posters voor aan de muur. Peutermeisjes willen vast heel graag een echte spiegel! Maar ook met een kapstokje en leuke opbergmanden heeft de oude babykamer ineens een heel ander uiterlijk.

Kortom, met deze tips weet jij nu hoe je met een paar kleine aanpassingen de babykamer verandert in een peuterkamer! Nieuwe gordijnen geven een kamer al snel een andere look. Daarnaast kan je ook kiezen voor jaloezieën en de kamer opleuken met gezellige accessoires en speelgoed. Wedden dat je peuter zijn kamer helemaal niet meer uit wil?de online drogist alles voor moeder en baby banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!