banner header biostime 2
Peuter

Tips bij het aankleden van een peuter in de herfst!

Peuters houden van buitenspelen. En het maakt de meeste peuters dan niet uit wat voor weer het is. Lekker warm op het strand, of in een storm naar het bos? Naar buiten gaan is een avontuur. Maar dat avontuur is een stuk leuker als je kindje goed gekleed is. Hoe doe je dat het beste, een peuter aankleden in de herfst?

beste babyfoon bol.com

Welke kleding heeft een peuter zeker nodig in de herfst?

Het echte koude weer laat nog even op zich wachten. Maar zeker in de ochtend kan het best fris zijn. Breng jij jouw peuter op de fiets naar de peuterspeelzaal of de opvang? Dan zal je op sommige ochtenden al kiezen voor een winterjas voor je peuter, of misschien zelfs wel aankleden met handschoenen en een muts.

 1. Handschoenen!

  Voor grotere kinderen die straks sneeuwballen gaan gooien, is het handig om te kiezen voor goede, waterdichte handschoenen. Maar kleine handjes blijven vaak toch het meest warm in een want. Dan zitten de vingertjes lekker samengepakt en dat is voor kleintjes toch meestal het fijnst. Tip: maak de wanten vast aan de jas, zo raken ze niet snel kwijt.
 2. Een goede muts

  Een muts staat superschattig en houd het hoofdje en de oren van je peuter lekker warm. Een nadeel kan zijn dat mutsen vaak omhoog ‘kruipen’. Dit kan je voorkomen door voor een ‘bivakmuts‘ te kiezen. Deze valt helemaal over het hoofd van je peuter heen en bedekt ook meteen de nek, waardoor er vaak geen sjaal nodig is.

 3. Regenjas of regenpak

  Herfst staat in Nederland vaak bekend om de regen. Dikke buien. Maar voor een peuter juist vaak geweldig. Lekker springen in de plassen, of op pad met zijn eigen paraplu. Een goede regenjas is dus onmisbaar. Wil je helemaal voorbereid zijn? Dan kan je ook kiezen voor een waterdichte broek (vaak met bretels). Zo kan je peuter zo hard springen in die plassen als hij maar wil.

 4. prenatal banner weekaanbiedingen
 5. Regenlaarzen

  Met een regenjas in combinatie met gewone schoenen schiet je natuurlijk weinig op. Daarom zijn regenlaarzen ook zeker een must als je een peuter goed wilt aankleden in de herfst. Let erop dat ze goed waterdicht zijn.

  Sommige laarzen hebben bovenin een touwtjes waarmee je ze kunt aansnoeren. Dat is heel handig, want als je kindje fanatiek genoeg in die plassen springt, komt het water er gewoon aan de bovenkant in. Je kunt ook kiezen voor gevoerde laarzen, zodat je peuter minder snel koude voeten krijgt.

regenlaarzen peuter in herfst

Twee tips bij een peuter aankleden in de herfst!

 1. Als droog blijft blijf je langer warm!

  Kortom, voorkomen is beter dan genezen. Zorg dus dat in ieder geval de buitenste laag die je kindje draagt waterdicht is. Maar het liefst ook winddicht en ademend. Bij een dikke plakkerige regenjas blijft je kindje wel droog, maar daardoor kan hij het zo warm krijgen en gaan zweten.

  En door dat zweten kan je kindje het juist koud krijgen. Ademende kleding is dus heel belangrijk. Je kunt (zeker in de winter) bijvoorbeeld kiezen voor thermokleding als eerste laag.

 2. Als je warme voeten hebt blijf je langer warm!

  Ga bij jezelf maar even na, met koude voeten heb je het al snel overal koud. Gaat je kindje op gewone schoenen naar buiten? Spuit de schoenen dan eerst in met een spray waardoor ze waterdicht worden.

  Toch kies je waarschijnlijk bij de eerste regendruppel voor regenlaarzen. Maar in de meeste laarzen heeft je peuter binnen no time ijskoude voeten. Natuurlijk kan je dan kiezen voor gevoerde laarzen, maar ook laarssokken zijn een optie. Deze speciale sokken draagt je kind over zijn gewone sokken en zorgen ervoor dat de voeten lekker warm blijven.

Lees ook: Waarom buiten spelen goed is voor je peuter!

Laat je peuter vooral lekker buiten spelen de komende maanden. Zelf zit je misschien liever onder je dekentje op de bank. Maar de herfst is buiten echt prachtig. Ga met jouw peuter naar het bos op zoek naar paddenstoelen, dennenappels en kastanjes. Bewonder de mooiste kleuren en warm daarna binnen lekker op. Hoewel, opwarmen? Je peuter aankleden in de herfst kan je nu op een manier doen dat je kindje het niet eens koud krijgt!StichtingJarigeJob banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!