Wat was de datum van de eerste dag van jouw laatste menstruatie?

Jouw cyclus lengte in dagen:

Vul jouw mailadres in om wekelijks op de hoogte te blijven van de voortgang van jouw zwangerschap

Ik geef toestemming aan zozwanger om wekelijks een mail met informatie over de voortgang van mijn zwangerschap te sturen.

Bevalling Thuis- of ziekenhuisbevalling

Wat heb je thuis klaarstaan voor na de bevalling?

In principe heb je iets van 9 maanden de tijd om jezelf voor te bereiden op de komst van je kleintje. Maar toch krijg je pas in de laatste maanden een beetje stress. Heb je alles wel al binnen? Ben je wel echt klaar voor de bevalling en heb je alles klaarstaan voor na de bevalling? Denk aan je vluchttas, de baby uitzetlijst en alles wat je zelf nodig hebt om zo goed mogelijk te herstellen. Zoveel waaraan je moet denken! Maar: als we elkaar helpen, dan komen we er echt wel uit! Dus moeders die al een bevalling achter de rug hebben: help!

Zorg dat deze dingen klaarstaan voor ná de bevalling rond de 37 weken

Als je 37 weken zwanger bent komt de bevalling heel erg dichtbij. Het kan werkelijk elke week gebeuren! Zorg daarom dat je alles in of voor deze week geregeld hebt.
De belangrijkste punten:

 1. Kraampakket

  Dit pakket bevat belangrijke spullen die de kraamzorg gebruikt tijdens of na de bevalling. Ben je aanvullend verzekerd, dan is de kans groot dat je het kraampakket van je zorgverzekeraar ontvangt (wel een aanvragen). Ben je niet aanvullend verzekerd vraag het dan even na. Wanneer het niet wordt vergoed kun je een kraampakket online bestellen of halen bij de apotheek of thuiszorgwinkel.

 2. Bedverhogers

  Bedverhogers zijn nodig voor een thuisbevalling en je kraamtijd. Je hebt ze dus altijd nodig. Bedverhogers kun je hier kopen of huren.

 3. Wiegje in elkaar gezet

 4. Vluchtkoffer

  Ook als je thuis bevalt is het heel verstandig om een vluchtkoffer klaar te zetten vanaf de 37ste week van je zwangerschap. Hier zit onder andere in voor jezelf: schone en comfortabele kleding en ondergoed, badjas, verzekeringspas, telefoon, identiteitsbewijs, iets te eten als tussendoortje. Voor je baby: rompertje, broek, shirt, sokken, jasje en mutsje. Lees hier meer over vluchttas of vluchtkoffer.

Wat heb je klaarstaan voor tijdens de thuisbevalling?

Heb je gekozen voor een thuisbevalling, dan is het verstandig om ook het volgende alvast klaar te leggen:

 • Kraampakket
 • Zorg voor voldoende ruimte rondom je bed
 • Tafeltje waar de verloskundige spullen op kan zetten
 • Twee emmers met een vuilniszak
 • 2 kruiken die je kan vullen met kokend water
 • Hydrofiele luiers
 • Zorg voor goede verlichting en een extra stalamp

Wat had jij klaarstaan voor na de bevalling?

Bovenstaande punten zijn wat algemene dingen die je moet hebben klaarstaan voor na de bevalling, maar ik weet dat er ervaren moeders zijn die hier nog een paar geweldige aanvullingen op hebben. Van die aanvullingen die je alleen maar kunt hebben als je al een keer bent bevallen. Dus: wat had of heb jij klaarstaan voor na de bevalling?

Reageer

error: Inhoud is beschermd !!

Niets meer missen?
nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een mail met alle blogs en interessante aanbiedingen in jouw mailbox.

Bedankt voor jouw inschrijving.

Oeps er ging iets mis.