“waterwipes
Thuis- of ziekenhuisbevalling

Wat heb je thuis klaarstaan voor de bevalling?

In principe heb je iets van 9 maanden de tijd om jezelf voor te bereiden op de komst van jouw baby. Maar toch krijg je pas in de laatste maanden een beetje stress. Heb je alles wel in huis? Ben je wel echt klaar voor de bevalling en heb je alles klaarstaan voor de bevalling? Denk aan de vluchttas, de baby uitzetlijst en alles wat je zelf nodig hebt om zo goed mogelijk te herstellen. Er is zoveel waaraan je moet denken! Maar: als we elkaar helpen, dan komen we er echt wel uit! Dus moeders die al een bevalling achter de rug hebben: help!

startersbox zwitsal banner

Zorg dat deze dingen zeker klaarstaan voor de bevalling!

Als je 37 weken zwanger bent komt de bevalling heel erg dichtbij. Het kan werkelijk elke dag gebeuren! Zorg daarom dat je vanaf week 37 alles in huis hebt en klaar hebt staan!
De belangrijkste punten in onze checklist die je geregeld moet hebben:

 1. Kraampakket

  Dit pakket bevat belangrijke spullen die de kraamzorg gebruikt tijdens of na de bevalling. Ben je aanvullend verzekerd, dan is de kans groot dat je een goed kraampakket van je zorgverzekeraar ontvangt (wel even aanvragen!).

  Ben je niet aanvullend verzekerd vraag het dan even na. Wanneer het niet wordt vergoed kun je een kraampakket online bestellen of halen bij de apotheek of thuiszorgwinkel.
 2. Bedverhogers

  Bedverhogers zijn nodig voor een thuisbevalling en jouw kraamtijd. Je hebt ze dus altijd nodig. Bedverhogers en andere gratis kraamproducten kan je vaak lenen of huren.

 3. Wiegje in elkaar gezet?

  Heb je alles al in elkaar gezet wat je gekocht hebt?

 4. hema baby kinderkleding
 5. Vluchtkoffer

  Ook als je thuis bevalt is het heel verstandig om een vluchtkoffer klaar te zetten vanaf de 37ste week van je zwangerschap. Hier zit onder andere in voor jezelf:
  schone en comfortabele kleding voor tijdens de bevalling en ondergoed, badjas, verzekeringspas, telefoon, identiteitsbewijs, iets te eten als tussendoortje.
  Voor de baby: rompertje, broek, shirt, sokken, jasje en mutsje.
  Lees hier meer dingen die je wil weten over de vluchttas of vluchtkoffer.

regelen voor na de bevalling

Wat heb nog meer klaarstaan voor tijdens de thuisbevalling?

Heb je gekozen voor een thuisbevalling, dan is het verstandig om ook het volgende alvast klaar te leggen:

 • Zorg voor voldoende ruimte rondom je bed
 • Tafeltje waar de verloskundige spullen op kan zetten
 • Twee emmers met een vuilniszak
 • 2 kruiken die je kan vullen met kokend water
 • Hydrofiele luiers
 • Zorg voor goede verlichting en een extra staanlamp

Lees ook: 7 Tips die jouw huis bevalling klaar maken!

Wat had jij klaarstaan voor na de bevalling?

Bovenstaande punten zijn wat algemene dingen die je moet hebben klaarstaan voor na de bevalling, maar ik weet dat er ervaren moeders zijn die hier nog een paar geweldige aanvullingen op hebben. Van die aanvullingen die je alleen maar kunt hebben als je al een keer bent bevallen. Dus: wat had of heb jij klaarstaan voor na de bevalling?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019