“waterwipes
Mamma

Stewardess en mama zijn!

Een combinatie die niet door iedereen even goed begrepen wordt en die ook echt niet altijd even makkelijk is. Maar ondertussen voor mij wel ‘the best of both worlds’! Want ik ben meer thuis dan met welke andere baan dan ook en heb daarnaast af en toe volledige rust en tijd voor mijzelf. Dus: stewardess en mama zijn: ik vind het heerlijk!

prenatal extra korting banner

Alles heeft voor- en nadelen

Want: hoe lekker is het om, na een week of twee quality time met je kids, even een dagje of twee voor jezelf te hebben.
En als stewardess vlieg je natuurlijk naar een bestemming, vaak ver van huis, om daar vervolgens een bepaalde periode te blijven. Je bent dus echt even helemaal weg! En nee: werken in een drukcabine, nachten overslaan en de bijkomende jetlags zijn echt geen pretje. Zoals bij alles zijn er voor- en nadelen, en dat is oké.

Regelmatig hoor ik van andere moeders “dat zij dat echt noooooit zouden kunnen, hun kindjes zo lang achterlaten (??)” en dit vind ik best weleens jammer, of lastig. Want indirect wordt er geïmpliceerd dat ik mijn kinderen dus wel ‘zomaar kan achterlaten’.
Stewardess en mama zijn

Terwijl: als ik er niet ben, wordt er ook goed voor de kinderen gezorgd. Niet door mama, maar wel door een andere ouder, verzorger of familielid. Ik laat ze dus echt niet ‘zomaar achter’. Plus: het woordje zomaar alleen al, hier komt een hele hoop geregel bij kijken.

En geloof me: dat een moeder niet altijd alleen maar thuis is, daar worden ze echt geen slechter persoon van. Ik vind juist dat je als moeder hiermee een heel mooi voorbeeld geeft van gelijkheid tussen man en vrouw. Bovendien ben ik zo veel thuis, dat ik veel meer tijd met mijn kinderen heb dan met welke gemiddelde andere baan dan ook.
moeder zijn en stewardess combineren

Even geen mama zijn, maar stewardess

Naast deze argumenten, vind ik vooral dat je zoiets niet kunt zeggen, als je zelf geen idee hebt hoe het voelt. Hoe weet jij, zonder dat je dit ooit zelf hebt ervaren, dat je dit “noooit zou kunnen”?

Voor mij was de eerste vlucht na de geboorte van Aimée ook lastig en even slikken. Maar het wende weer snel en ik zag dat ik een leukere moeder ben als ik niet altijd elke dag alleen maar moeder ben. Ik heb namelijk echt respect voor moeders die wel altijd thuis zijn.
Man, dat zou ik dus heel moeilijk vinden! En dat weet ik, omdat ik soms weken aaneen thuis ben en dan dus voel hoe het is om elke dag thuis te zijn met de kinderen zonder betaald werk te doen, waarvoor je even de deur uit gaat, weer iets voor jezelf doet.

kleertjes sale 70

Even geen mama, maar ‘Anouk’ zijn!

Het vele thuis zijn met mijn gezin is iets waar ik onwijs van geniet. En ik denk deels juist met altijd in mijn achterhoofd de wetenschap dat ik ook weer een ‘break’ ga krijgen van dit gebeuren. Dat ik in mijn uniform uit de rol van moeder stap en de wereld van het vliegen in… Zowel stewardess als mama zijn is voor mij de ideale balans tussen werk en thuis.

Werk jij ook, of ben je fulltime bij de kinderen thuis? En hoe bevalt dit jou? Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring en verhaal!

3 Kinderen in de luiers De perfecte Insta-Mom!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019