banner helpling
Blogs

Robin en Roos: De eerste weken na de bevalling

Momenteel zijn we alweer 1,5 week thuis. Robin is nu 4 weken oud, klinkt al heel wat, maar in principe zou ik nu nog steeds zwanger kunnen zijn. Dan zat ik in mijn 39ste week!

Zalando 2 75p schoenen banner

De eerste dagen thuis met Robin

De eerste dagen thuis uit het ziekenhuis moest ik echt even wennen. Ik was eraan gewend dat mijn leven plaatsvond in een ruimte van 20 m2 meter en dat ik Robin constant dichtbij me had. Soms voelde ik mezelf als een leeuwin die 24/7 zat te waken bij haar kroost. Ik hoefde ook niet veel te doen, behalve voeden en bezoek ontvangen. Thuis was het een ander verhaal. Dan heb je het gevoel dat je heel veel moet doen en kom je elke dag handen te kort.

Robin komt nog steeds rond de 8 keer per dag voor een voeding omdat ze nog heel klein is en dus flink moet groeien. Dat groeien zit overigens wel goed, ik zie haar gezichtje met de dag lekker boller worden. Doorgaans ben ik ongeveer een uur bezig met voeden. Het gaat momenteel nog niet heel snel en ze neemt veel pauzes tussendoor.
eerste weken met robin
Ondertussen heb ik al 3 series op Netflix helemaal afgekeken. Qua series betreft kom ik dus zeker aan mijn trekken, maar je moet toch wat?! In het begin concentreerde ik me alleen maar op Robin die smakelijk lag te drinken. Maar dat weet je op een gegeven moment wel, dus ben ik er maar series bij gaan kijken. Dat maakt het voeden een stuk leuker!

8 Uur per dag voeden

Ongeveer 8 uur per dag zit ik met onze kleine meid om haar eten te geven. Daarnaast ben ik ook nog veel met haar in de weer. Ze heeft nog veel geborgenheid nodig omdat ze nog zo jong en klein is. Het liefst ligt ze heel de dag tegen papa of mama aan en wil ze meestal na de voeding niet meteen in haar bedje slapen.
voeden borstvoeding kolf
Ik neem haar daarom op de arm en wacht totdat ze in diepe slaap is gevallen. Dan leg ik haar in het bedje. Resultaat is dat ik een hele tijd verder ben en het moment dat mevrouw zich weer laat horen voor de volgende maaltijd, alweer een stuk dichterbij is. Zo kom ik mijn tijd wel door.
Overigens klaag ik niet hoor, ik vind het heerlijk om met onze kleine ‘bundle of love’ (zoals we haar overdag noemen) op de bank of op bed te liggen. Ik word daar vaak lekker rozig van en het is heel belangrijk voor Robin en mij.

Zoals de verpleegkundige in het ziekenhuis zeiden: het L-hormoon is net zo belangrijk als de voedingen.’ Met L-hormoon bedoelen zij ´liefde´.

thuis met robin

Huiluurtje? Nog nooit van gehoord!

Overdag is ons meisje werkelijk een kleine bundle of love, maar ’s avonds verandert dit klein hoopje liefde in een huilend gevaarte. Om die reden noemen mijn man en ik haar ’s avonds ‘bundle of terror’. Vooral de eerste 2 avonden thuis ging ze ’s avonds zo tussen 19.00 en 22.00 flink te keer. De eerste avond heeft ze zich 2,5 uur laten horen.

Uiteraard waren mijn man en ik helemaal van slag. Dit was de eerste keer dat ze zo hard en lang aan het huilen was. Ik was constant bang dat ze zou stikken en vroeg me af hoe ze in godsnaam zuurstof binnen kreeg tijdens dat gekrijs. We wisten totaal niet wat we moesten doen of wat er aan de hand was. Ze had een schone luier, net gedronken en het was niet te warm of te koud.

‘Oh, dat hoort er nu eenmaal bij’, zei mijn moeder. ‘Dat is het normale huiluurtje’. Huiluurtje? Nog nooit van gehoord.

Maar hoe meer mensen ik vertelde over onze bundle of terror, hoe meer ik te horen kreeg dat dit ‘normaal was’. Waarom heeft niemand ons dat van te voren verteld?

Lees ook: 14 Dingen die je eerder had willen weten over de bevalling!

zwitsal 50p korting banner

Robin, onze bundle of love!

Gelukkig is het niet elke avond raak. Soms huilt ze maar kort, soms helemaal niet en soms (zoals gisterenavond) gaat ze toch weer helemaal los. Het fijne is dat we eraan gewend zijn en nu rustig kunnen blijven terwijl ons meisje de longen uit haar kleine lijfje schreeuwt. ‘Het hoort er nu eenmaal bij’, zeggen we dapper tegen elkaar.

Tevens weten we allebei één ding zeker: het huilen gaat voorbij en voor we het weten is het weer dag en verandert onze bundle of terror, weer in ons lieve kleine bundle of love waar we ongelooflijk veel van houden. Kortom: het is fantastisch en enerverend om dit kleine mensje in mijn leven te hebben.
onze bundle of love

Roos is bevallen Robin 2 maanden oud

Zalando 3 75p acties banner

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!