“header
Peuter

Nieuwe garderobe voor je peuter kopen! Waar let je op?

Het nieuwe seizoen is weer in aantocht. En waarschijnlijk moet je dus ook weer op pad voor een nieuwe garderobe voor je peuter. Koop jij zomaar lukraak wat je tegen komt? Ga je op jacht naar koopjes of koop je allemaal kant en klare setjes? Wat voor shopper je ook bent, en of je er plezier aan beleeft of niet. Ik geef je wat tips voor het kopen van een nieuwe garderobe voor je peuter.

Loulouka banner 2

Nieuw seizoen, nieuwe kledingmaat, nieuwe garderobe voor je peuter

Nu het kouder wordt ben ik er al snel achtergekomen dat Yinthe toe is aan nieuwe kleding en dat betekent een nieuwe garderobe kopen voor onze peuter voor het aankomend seizoen. De hele zomer liep ze in jurkjes en nu wordt het tijd voor lange broeken en vestjes. Maar ik heb een eigenwijs meisje die vindt dat lange broeken voor jongens zijn. Ze wil maar niet begrijpen dat het anno 2020 best mag om als meisje een broek te dragen. Dus de jacht is geopend, een nieuwe garderobe najaarskleding voor een eigenwijs meisje met een eigen willetje.

Hoeveel kleren hebben peuters nu eigenlijk nodig?

Dat is natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren. Ten eerste: hoe vaak wil je wassen? En ten tweede: hoe snel wordt je peuter vies? Yinthe is nu eindelijk in de fase dat ze kleding soms zowaar twee dagen achter elkaar aan kan. Maar tot voor kort trok ik haar soms halverwege de dag iets schoons aan als we nog ergens fatsoenlijk voor de dag moesten komen.

top 5 beste babyfoons banner

Hoeveel kleding voor een peuter is normaal?

Ik kan me er niets bij voorstellen, maar dat komt omdat ik nu eenmaal gek ben op winkelen. Zelf vind ik het heerlijk om ons meisje weer in iets nieuws te steken. Maar het schijnt dat kinderen helemaal niet zoveel kleding nodig hebben.
Sterker nog; de minimale hoeveelheid benodigde kleding voor het najaar zou kunnen zijn:

 • Warme jas
 • Warm vest
 • Paar schoenen + 1 paar regenlaarzen
 • Drie pyjama’s
 • Vijf onderbroeken
 • Drie hemden
 • Vier paar sokken (en/of maillots)
 • Vijf setjes kleding

Je zou er voor kunnen kiezen om een aparte jas te gebruiken om in buiten te spelen. Zodat je een jas netjes houdt.
hoeveel kleding voor een peuter is normaal

Vijf tips bij het kopen van een nieuwe garderobe voor je peuter!

 1. De kleurstelling:

  Ik vind het altijd fijn om kleding aan te schaffen die je kunt mixen. Zelf ben ik helemaal niet van de bij elkaar passende setjes, maar als je dit wel leuk vindt is het natuurlijk heel gemakkelijk. Ik kies vaak kleding die te combineren is.
  Zo heb ik voor dit najaar peuter kleding in de kleuren donkerrood/okergeel/olijfgroen gekocht. Hierbij moet uiteraard de kleur roze, anders trekt onze peuter het niet eens aan.

  baby kleertjes banner

  Ik heb drie rokjes en vier truitjes gekocht, die afzonderlijk allemaal bij elkaar passen. Ook de kleur van het vest past bij elk rokje, en de twee maillots bevatten de kleuren die ook in de truitjes zitten. Dit maakt het ook gemakkelijker voor de vader des huizes, die dan geen rare combinaties kan maken 😉

 2. Gemakkelijke kleding

  Leuk hoor, mooie bloesjes met ruches en knoopjes. Maar kan je peuter dit ook zelf aan en uit trekken? Onze peuter is inmiddels bijna een kleuter en gaat dus straks naar school. Ik heb dus voor kleding gekozen die ze zelf weer aan kan krijgen als ze naar het toilet is geweest. Geen ingewikkelde knopen dus, maar vooral veel elastiek.

 3. Kijk naar je kind

  Jij kunt iets wel heel leuk vinden. Maar als je kind net zo eigenwijs is als de mijne blijven die kleren ongedragen achterin de kast liggen. Kijk dus naar wat bij je kind past. Ook qua kleur is dit niet onbelangrijk, sommige kinderen kunnen een bepaalde kleur heel goed hebben. Terwijl een ander kind er in die kleur heel ongezond of bleek uit ziet.

 4. Mag het vies worden?

  Zelf ben ik totaal niet van de dure kleren. Mijn kind is een kind en ze mag spelen. Ik heb geen zin om constant te roepen dat ze moet oppassen dat haar dure jurk niet vies wordt. Geen dure merkkleding voor ons dus. Maar als je dit nou wel leuk vindt? Dan is het misschien verstandig om wat ‘goedkope’ setjes te kopen voor naar school, of naar de kinderopvang. Zo hoef je niet bang te zijn dat alles kapot gaat of er vlekken in komen die er niet meer uit willen. Dit kan ook handig zijn voor een jas of schoenen. Of geef bijvoorbeeld regenlaarzen mee naar de opvang.

 5. Op de groei

  Koop kleding niet te klein. Je staat aan het begin van het seizoen en je kind gaat vast nog groeien. Maar koop alles ook niet te groot. Wij hebben al twee jaar een zomerjas aan de kapstok hangen, vorig jaar was hij te groot, en dit jaar droeg ze hem amper omdat het zo warm was. Wedden dat hij volgend jaar te klein is?

Je kunt er ook voor kiezen om niet ineens een hele nieuwe garderobe voor je peuter te kopen, maar af en toe een item. Zo kan je gaandeweg het seizoen met de maat van je kindje mee kopen. En heb je nooit veel te grote kledingstukken in de kast liggen. Zorg wel altijd dat je wat reservekleding hebt, voor als er ongelukjes gebeuren of je een keer geen zin of tijd hebt om kleding te wassen.

Lees ook: In 8 stappen de deur uit met je kind!

de online drogist alles voor moeder en baby banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!