Loulouka banner
Nieuws

Met kinderen op zomervakantie tijdens coronatijd!

Veel mensen hadden hun vakantieplannen al gemaakt en de vakantie al geboekt. Voor de meesten is het nog maar de vraag of deze plannen door kunnen gaan. Vliegen is nog onzeker en ook met de auto is het niet altijd mogelijk om zomaar een willekeurig land in te rijden. Veel landen zitten nu nog op slot voor vakantiegangers maar de vooruitzichten zijn wel positief. Steeds meer landen zijn van plan om per 1 juli open te gaan voor vakantiegangers en dat komt goed uit. Want we willen onze zomer niet helemaal laten verpesten omdat we niet met de kinderen op zomervakantie kunnen tijdens coronatijd!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Wat zijn de vooruitzichten voor een zomervakantie tijdens coronatijd dit jaar?

In september zouden we met het vliegtuig naar Turkije reizen. Een ultra all-inclusive vakantie, met alles erop en eraan. We hebben onze vakantie expres buiten de zomer geboekt, met meerdere redenen. Onze oudste dochter wordt in oktober vier en gaat dan dus naar school. Dit is de laatste mogelijkheid om buiten het hoogseizoen op vakantie te gaan.

Met zorg hebben we het hotel uitgezocht met een familiekamer met twee aparte kamers, zodat we wel een beetje privacy hebben. Goed eten, een mooi peuterbad en natuurlijk aan het strand. Uren, avonden heb ik gezocht naar het perfecte hotel. Nu is het alleen nog maar de vraag of we met de kinderen op vakantie kunnen in Coronatijd, maar de vooruitzichten zijn gelukkig positief.

Wat zijn de regels op reisgebied?

Op dit moment geldt namelijk voor de hele wereld “code oranje”. Dit houdt in dat vakantiereizen naar het buitenland worden afgeraden. Reizen is dus alleen oké als het echt noodzakelijk is. Het is niet zo dat het echt verboden is, maar vaak moet je op de plaats van bestemming in quarantaine en dat is nou niet echt een leuk begin van de vakantie.

Veel vluchten zijn nog gecanceld maar luchtvaartmaatschappijen zijn weer aan het opstarten. Lufthansa gaat opschalen naar 2000 vluchten per week en ook KLM vliegt alweer bijna naar 70% van haar bestemmingen toe. De situatie in de wereld verandert bijna dagelijks en zodra steeds meer landen opengaan voor toeristen (verwachting 1 juli) kunnen we toch met onze kinderen op vakantie tijdens Corona.

Zo is een zonvakantie naar Portugal al mogelijk, maar ook Frankrijk vanaf 15 juni! Per land zijn de beslissingen dus anders. Een goede website om te kijken wat er mogelijk is is de website van de ANWB, maar omdat de situatie steeds veranderd is het goed om het nieuws in de gaten te houden.

prenatal banner weekaanbiedingen

Corona vakantie in eigen land

De vakantieparken in Nederland zijn weer open, ook op de campings mogen de toiletten en sanitaire voorzieningen weer gebruikt worden. Vakantie in eigen land is dus mogelijk, maar misschien iets anders dan we gewend zijn. Je mag alleen op vakantie met mensen uit je eigen huishouden, een vakantie met meerdere bevriende stellen zit er dus niet in. Ook worden er minder mensen toegelaten en geldt overal de anderhalve meter regel. De horeca is weer open en een terrasje pakken of uit eten gaan kan weer.
tips buitenland zomervakantie met kinderen corona

Zes tips om met kinderen op zomervakantie te gaan tijdens coronatijd

 1. In het buitenland op zomervakantie tijdens coronatijd

  In Europa gaan steeds meer landen open voor toeristen, dus de kans is groot dat je in juli weer naar je favoriete vakantieland kan gaan. Het zal er niet minder veilig zijn dan in Nederland.

  De kans bestaat wel dat er dan regels zijn waar je je aan moet houden zoals het dragen van een mondkapje. Maar goed je bent wel op vakantie en de regels veranderen dagelijks. Toch liever in eigen land dan zijn de onderstaande tips voor een zomervakantie tijdens coronatijd ook prima.

 2. Het zal nog niet zo druk zijn met toeristen

  Altijd al als naar het Vaticaan in Rome gewild zonder mensenmassa, naar Santorini zonder het massatoerisme? Dan is dit hét moment om er naar toe te gaan voor die perfecte foto.

 3. Boek een huisje op een rustige plek

  Je hoeft niet perse naar een vakantiepark of een camping te gaan om het leuk te hebben in eigen land. Er zijn ook heel veel ‘losse’ huisjes te huur. Zoek er eens eentje midden in de natuur. Daarmee zoek je echt de rust op, en heb je dus geen last van andere mensen en drukte in de buurt. Een huisje in het bos, of in de duinen. Wat speelgoed mee en de kinderen vermaken zich echt wel.

 4. Dagjes weg

  Verschillende dierentuinen zijn inmiddels weer open, en dus kunnen we weer dagjes weg. Houd er rekening mee dat alle kaartjes van tevoren gekocht moeten worden omdat er minder mensen worden toegelaten. Spontaan aan de kassa een kaartje kopen is er niet meer bij.

 5. Ga de natuur in

  Een dag naar het strand, wandelen op de hei, fietsen door het bos, met een bootje het water op. Ga naar buiten met je gezin en geniet van de prachtige natuur die ons land te bieden heeft. Een picknickmand mee voor onderweg en je hebt vast een leuke dag.

 6. Vakantie in eigen tuin

  Heb je door al dit gedoe geen zin om weg te gaan? Maak het dan leuk in je eigen omgeving. Zet de tent op in de tuin en ga daar kamperen. Barbecue aan, of de vuurkorf. Maak het gezellig en roei met de riemen die je hebt.

Met kinderen op zomervakantie tijdens coronatijd is dus gewoon mogelijk. Houd de updates in het nieuws in de gaten en kijk of de regels van het land waar je heen wilt gaan al versoepeld zijn. Maar het belangrijkste: doe wat je moet doen. Houd die afstand, ga niet met te veel mensen op stap, was je handen en gebruik je verstand.
Deze zomervakantie zal er hoe dan ook anders uitzien dan we van tevoren verwacht hadden. Maar je kan in ieder geval met de kinderen op zomervakantie tijdens corona en het wordt er sowieso een om nooit meer te vergeten!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!