“de
Blogs

Janneke is zwanger: Week 39 de laatste update?

Nou, ik loop nog hoor! Hoe vaak heb ik nu al gezegd dat dit de laatste update zou zijn? Niet dus. Al is het lopen zo langzamerhand meer waggelen geworden. En er valt niet zoveel te waggelen, nu iedereen binnen moet blijven door het Corona virus. Maar ik ben beland in week 39, het kan nu echt niet lang meer duren. Hoe gaat het nu?

Zwangerschapskleding mamalicious banner

Verplicht thuisblijven

Op het moment van schrijven is het vrijdag, en zijn we een dag of 5 thuis. Echt thuis. Frank is chefkok en merkte vorige week al dat de reserveringen in het restaurant terugliepen. Omdat het steeds rustiger werd was hij zondag vrij. En om 17 uur kwam de mededeling dat hij vrij bleef, sowieso de komende drie weken. De horeca ging op slot.

Gaandeweg deze week zijn de regels wel iets versoepeld, en afhalen mag weer. Maar aangezien hij niet bij een take away restaurant werkt valt er niets af te halen. Dus hij is thuis. Even wennen, maar dat ging voor mij wel snel.

Ik kan nu even gaan liggen tussen de middag, en Yinthe wordt vermaakt door papa. Ik hoef geen eten te koken, want Frank is thuis. En ook het badritueel hoef ik even niet op me te nemen, wat me een heleboel rust brengt.

Het idee dat hij binnen handbereik is als de bevalling begint vind ik heel fijn. Met een man die 5 avonden van huis is, is de kans toch redelijk groot dat ik alleen zou zijn als het zou beginnen.
Behalve Frank is Yinthe natuurlijk ook thuis. De gastouder mag haar niet meer opvangen, en als het wel zou mogen had ik ons plekje tijdelijk afgestaan aan ouders die omhoog zouden zitten door gebrek aan opvang. Hoe lullig zou het zijn als wij met twee ouders thuis zouden zijn en dan ons kind een plekje in beslag zouden laten nemen? Maar die optie was er niet.

beste babyfles banner

Dikkie Dik?

Mijn controle afspraak bij de verloskundige werd afgebeld. Zaterdag al, voordat veel dingen op slot gingen. In eerste instantie was ik een beetje pissig, ik had de week ervoor 4 dagen in het ziekenhuis gezeten in verband met de hartslag van de baby en mijn suikertest. En nu ‘mocht’ ik niet komen.

Voelde een beetje raar. Maar ik snap het ook wel, de verloskundigen zijn met weinig, het is een kleine praktijk, en als er een ziek wordt hebben ze al een groot probleem. En ik dus ook.
Bij vragen mag ik natuurlijk altijd bellen, en als er spoed is ben je van harte welkom op de praktijk. Mits je geen verkoudheidsklachten hebt en je alleen komt. Kinderen en partners zijn even niet meer welkom. Ook niet als je een echo hebt. Ik weet dus niet hoeveel ik aangekomen ben, de laatste week, en hoe mijn bloeddruk is. Maar de baby is druk, ik voel haar veel. En dat stelt gerust.
Aankomende maandag heb ik wel een controle, die van 39 weken gaat gelukkig gewoon door, en als het aan mij ligt is het de laatste.

zwitsal 50p korting banner

Ongerust?

Ook hier in de buurt zijn nu Corona besmettingen bekend, en in ziekenhuizen in de buurt liggen Corona patiënten. Aangezien ik (nog steeds) het liefst in het ziekenhuis wil bevallen heb ik toch maar even aan de verloskundige gevraagd hoe dat zat.

Mag ik nog naar het ziekenhuis? “Ja, was het antwoord. Nu nog wel. Er is nog ruimte genoeg in ons zieknhuis”. Als ik verschijnselen zou krijgen die bij Corona passen wordt het een ander verhaal, dan willen ze je thuis houden.
Ook daarin ben ik lichtelijk gerustgesteld, nu ik weet dat een verloskundige ook gewoon zuurstof in haar noodkoffertje heeft zitten. Dus mocht ik dat weer nodig hebben (Yinthe kreeg te weinig zuurstof tijdens de bevalling) vind ik het fijn om te weten dat dit thuis ook kan.

Geen kraambezoek tijdens de corona-crisis!

Van de kraamzorg kreeg ik al een mail met de mededeling dat kraambezoek niet welkom is. Begrijpelijk, maar wel een beetje een domper. Deze kraamweek gaat weer niet worden wat ik ervan gehoopt had, dat weten we nu al. Wat nog wel een dingetje was deze week was babyvoeding. Ik ga dus geen borstvoeding geven, ook nu niet. Dat heb ik mezelf echt beloofd.

Maar ik had een pak eigen merk voeding in huis. Natuurlijk begon mijn hormonale hoofd te twijfelen of dat wel goed was en wilde ik toch voor de zekerheid een A-merk halen. Waar het niet dat alle hamsters me voor waren. Keer op keer. In alle winkels was de babyvoeding op. Gekkenwerk toch? Ik zag mezelf al zitten, met een baby die niet groeit op thuismerk melk, zonder goede melk in huis. Gelukkig vond ik een pak, en kwam mijn schoonzusje net nog een pak brengen.
Dus we kunnen even. Maar echt mensen, laat iets over voor een ander!

Al hebben we straks wel alle tijd voor elkaar. Als de bevalling goed gaat natuurlijk, en het kindje gezond ter wereld komt. Geen vol geplande kalender met bezoek, geen man die meteen weer moet werken. En dat kan ook best zijn voordelen hebben!

Week 37 Bevallen!

banner billendoekjes waterwipes
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!