sale kleertjes header
Nieuws

Hoe kan je een vriendin met een kinderwens steunen?

Jij bent dolgelukkig omdat je zwanger bent, apetrots op je prachtige baby, of dolgelukkig dat je peuter eindelijk op het potje wil. Maar je ziet je vriendin ongelukkig kijken bij alle nieuwtjes die met een baby of kind te maken hebben. Hoe steun je een vriendin met een kinderwens?

cheezzbaby banner

Zes tips om je vriendin met een kinderwens te steunen!

 1. Luister

  Luister naar haar. En dan zonder zelf je mond open te trekken. Zonder te zeggen “ja, een collega van mij had dat ook” of iets in die trant. Houd gewoon je mond!

  Is je vriendin bezig met een traject om zwanger te worden? Luister dan naar haar verhalen. Natuurlijk kan je je inlezen over het vruchtbaarheid traject wat ze volgt, maar dit traject is voor iedereen anders. Laat haar haar verhaal doen en luister er naar. Geef geen stomme tips, ook als je weet waar je het over hebt.
 2. Let op je woorden

  Er zijn een aantal dooddoeners die geen enkele wensmoeder ooit wil horen. “Het komt vanzelf,” “Laat het los,” “Je bent nog jong.” Alles in die strekking is uit den boze. Deze woorden wil ze niet horen en kunnen zelfs kwetsend zijn. Zeker uit de mond van iemand die al kinderen heeft of zwanger is.

 3. Wat wil zij?

  Vraag haar wat ze zelf wil: voor iedere vrouw is het anders. De een kan enorm genieten van de kinderen van iemand anders, de ander vindt het moeilijk en confronterend. Vraag aan je vriendin wat zij het liefst van je wil. Moet je vertellen en haar betrekken bij jouw baby of kind? Wil ze juist alles horen over je zwangerschap of liever niet? En respecteer dit dan ook. Voel je niet beledigd, het is nu eenmaal moeilijk.

 4. banner billendoekjes waterwipes
 5. Bied de helpende hand!

  Biedt aan om mee te gaan als ze een doktersafspraak heeft. Of om te helpen als ze ergens last van heeft of ziek van is. Eten koken, een boodschapje doen. Wat dan ook.

 6. Klaag eens iets minder

  Besef je dat jouw geklaag voor haar een droom is. Zij zou maar wat graag slapeloze nachten hebben, of zere borsten en zelfs ochtendmisselijkheid. Houd je geklaag even voor je en pas een beetje op met wat je zegt.

 7. Wees attent

  Laat merken dat je aan haar denkt. Houdt bij wanneer ze lastige dagen tegemoet gaat, een wachtweek of bijvoorbeeld moederdag. Al stuur je haar alleen maar een hartje via whatsapp, of een lief kaartje. Dat zijn juist de dingen waar ze iets aan heeft.

Natuurlijk is het voor jezelf ook moeilijk als je een vriendin zo verdrietig ziet. Maar besef je wel dat jij er niets aan kunt doen dat jij wel kinderen hebt. Probeer het je dan ook niet aan te trekken als jullie band hierdoor (tijdelijk) anders is. Blijf dicht bij haar, vraag wat ze van je wil. Heeft ze even geen behoefte aan mom-talk? Doe dat dan lekker bij een andere vriendin. Het hoeft ook niet altijd over de kinderen te gaan toch?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!