header luiers van pampers met 50% korting
Nieuws

Het gemak van een kokendwaterkraan met kleine kinderen!

Ben je van plan een nieuwe keuken aan te schaffen of wil je gaan renoveren? Dan zit je misschien wel te denken aan een kokendwaterkraan. Wat zijn de voordelen met een baby in huis? En is een kokendwaterkraan met kleine kinderen eigenlijk wel een goed idee of is het gevaarlijk?

prenatal extra korting banner

Het gemak van een kokendwaterkraan met een baby of peuter!

Een kokendwaterkraan met kleine kinderen is echt ideaal! Veel moeders begrijpen niet waarom ze getwijfeld hebben om er een aan te schaffen, want het kan je dagelijkse leven met kleine kinderen zoveel gemakkelijker maken! Alle handelingen die je vaak moet doen, kunnen ineens een stuk sneller.

 1. Flesje klaarmaken voor de baby

  Bij onze oudste moesten we het water eerst koken, maar bij de jongste mocht het ‘ineens’ in de magnetron. Met een kokendwaterkraan hoef je geen van beide te doen, want je tapt het hete water zo het flesje in! Even de juiste verhouding vinden met koud water en je bent klaar!

 2. Spenen en flesjes uitkoken

  Een pan water op het vuur, wachten tot het kookt, flesjes en speentjes erin. Wat een gedoe. Met een kokendwaterkraan heb je geen magnetron en ook geen flessen sterilisator meer nodig.

 3. Potje babyvoeding verwarmen

  Een kokendwaterkraan met kleine kinderen is ook gemakkelijk bij het opwarmen van potjes babyvoeding zonder magnetron of flessenwarmer. Gewoon kokend water in een pannetje en het potje au bain-marie opwarmen.

 4. Kruiken vullen voor de pasgeboren baby

  In het begin met een newborn ben je er maar druk mee, om de paar uur een kruikje vullen met heet water. Met een kokend waterkraan is dat zo gepiept.
Is een kokendwaterkraan veilig met kleine kinderen?

Heet water en kleine kinderen is een slechte combinatie, dat weten we allemaal. Een kokendwaterkraan is erg veilig, er zijn zelfs heel veel kinderdagverblijven die er graag mee werken.
Op een kokendwaterkraan zit namelijk een kindveilige bedieningsknop. Deze knop moet op zo’n manier bediend worden dat kinderen dat echt niet zomaar kunnen. Hierdoor kunnen jouw kinderen niet zomaar kokend water tappen.

Ook is de buitenwand van de kraan geïsoleerd, zo kunnen kinderen zich niet branden aan de kraan zelf. De straal bestaat uit losse druppeltjes en niet uit een harde straal, ook dit is om brandwonden te voorkomen!

Een kokendwaterkraan met kleine kinderen is zeker niet gevaarlijk. Zorg er wel voor dat jouw peuter niet op het aanrecht zit als je de kraan aanzet. Eigenlijk is het dus een stuk veiliger dan de waterkoker die op het aanrecht staat, die kinderen zo omver kunnen trekken. Wil je nog meer tips, download hier het gratis boekje eerste hulp van de brandwonden stichting.

banner billendoekjes waterwipes

Andere voordelen van een kokendwaterkraan met kleine kinderen

Behalve alle dingen die handig zijn als je kindje nog een baby is, heb je in al die jaren die gaan volgen ook heel veel aan een kokend waterkraan.

 1. Energie besparen

  We zijn ons allemaal rot geschrokken hoe hard de energietarieven zijn gestegen de afgelopen maanden. Dus een beetje energie besparen is helemaal niet erg. Doordat een kokendwaterkraan een eigen boiler heeft, is het water altijd tot een bepaalde temperatuur verwarmd. Hierdoor heb je altijd direct kokend water. Qua energie kost je dit ongeveer 5 cent per dag.

 2. Tijd besparen

  Tel de minuten per dag maar eens op. Even wachten tot het water voor de thee gekookt is (keer heel veel kopjes thee per dag), terwijl jouw peuter om aandacht vraagt.

  Een volle pan water laten koken op het fornuis, voor de pasta of de aardappels. Of de to-go koffiebeker heet omspoelen zodat de koffie langer warm blijft? Dat zijn per dag een heleboel minuten. En al die tijd kan je besparen als je binnen een seconde kokend water hebt.

 3. Water besparen

  Je bespaart een heleboel water met een kokendwaterkraan! Dit komt omdat je niet hoeft te wachten tot het water warm is en je dus niet heel veel water voor niets weg laat lopen.

 4. Ruimte over op je aanrecht

  Je hebt geen waterkoker meer nodig! Zeg maar hallo tegen die extra ruimte op je aanrecht.

baby kleertjes banner

Welke kokendwaterkraan moet je kiezen?

Er zijn heel veel verschillende soorten kokend waterkranen te koop van bekende merken zoals Grohe, Franke, Unito en Quooker. Maar er zijn ook verschillende soorten kranen met andere functies.

 • 3-in-1: Een combinatie van een gewone mengkraam met een boiler, zodat er koud, warm en kokend water uit komt.
 • 4-in-1: Behalve koud, warm en kokend water komt er uit deze kraan ook gefilterd en gekoeld water.
 • 5-in-1: Nog een stapje verder: koud, warm, kokend, gefilterd/gekoeld en bruisend water, en dat allemaal uit een kraan!
 • Alleen kokend water: Hierbij komt er een extra kraan aan je gootsteen waar je alleen kokend water uit kunt tappen.

Ben jij al om? Een kokendwaterkraan met kleine kinderen zorgt ervoor dat heel veel huishoudelijke taken net iets gemakkelijker en sneller zijn. Maar natuurlijk moet je met kleine kinderen en heet water altijd voorzichtig blijven, of je nu een kokend waterkraan hebt of niet. Lees hier meer tips voor een kindvriendelijke keuken!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019