sale kleertjes header
Peuter

EHBO spullen met kleine kinderen! Wat moet je in huis hebben?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Hoe hard je ook je best doet om op je kind te letten, je kunt ze niet altijd in de gaten houden. Je let even niet op en je peuter ligt onderaan het klimrek, of hij struikelt over zijn eigen voeten. EHBO spullen met kleine kinderen zijn dan ook onmisbaar om in huis te hebben!

banner vitamine-D kind

Eerste hulp bij een ongelukje thuis

Als je kleine kinderen hebt zijn er een aantal dingen die je altijd in huis moet hebben. Behalve ranja, koekjes en toetenpoetsers. Wat dacht je van pleisters en neusspray? Onmisbaar in elk huishouden! Daarom heeft ieder huis een EHBO-koffer nodig. Let er wel op dat de kinderen er niet bij kunnen, zeker niet bij de medicijnen. Je kunt er voor kiezen om een kant en klare verbanddoos voor kinderen te kopen, maar dan ben je nog niet zeker dat alles er in zit.

babyvoeding laag geprijsd banner

15 EHBO spullen met kleine kinderen die je in huis moet hebben!

 1. Crème tegen insectenbeten

  Dit wil je in huis hebben. Voor als je kind ’s nachts wakker wordt onder de muggenbulten. Met heel veel jeuk. Lees hier onze tips tegen muggen op de kinderkamer.

 2. Crème tegen waterpokken

  Deze ligt al jaren in mijn commode (en zal ongetwijfeld over datum zijn). Maar je zult altijd zien dat je kind de waterpokken heeft op een feestdag, als alle winkels dicht zijn, ook al is dat in deze tijd eigenlijk nooit meer zo.

 3. Hoestdrank

  Je hebt hoestdrank ook in fruitsmaak, als je kind de drop- of tijmvariant niet zo succesvol vindt.

 4. Kinder paracetamol

  Doosjes vol graag, ze zijn namelijk altijd op als je ze nodig hebt. En dan vooral als de winkels dicht zijn. Zetpillen zijn vaak bij kleine kinderen het gemakkelijkst. Je kan ze hier bestellen.

 5. Kleefpleisters

  Heel handig om gaasjes mee vast te plakken.

 6. Kompressen of steriele gaasjes

  Zorg dat je er bergen van in huis hebt. Deze zijn ideaal om wondjes mee schoon te maken.
 7. Lijst met belangrijke telefoonnummers

  De dokter, tandarts en huisartsenpost!

 8. Neusspray

  Bij een volle neus, vastzittend snot, maar ook bij oorpijn wordt neusspray aangeraden.

 9. Ontsmettingsmiddel

  Jouw kind gaat het je niet in dank afnemen als je een wondje schoon moet maken, maar om ontstekingen te voorkomen is het heel belangrijk om dit onderdeel van de EHBO spullen met kleine kinderen in huis te hebben.

 10. ORS

  Voor als je kind diarree heeft, om te voorkomen dat je kindje uitdroogt is het handig om ORS in huis te hebben.

 11. Pleisters

  Een pleister helpt al snel, zelfs als er eigenlijk niet zo heel veel aan de hand is. Zorg dat je ze in verschillende formaten in huis hebt, en natuurlijk met hele leuke kleurtjes en printjes zoals deze.

 12. Splinter pincet

  Dat leuke houten klimrek of die doornenstruik, ieder kind heeft wel eens een splinter. Deze is handig om in huis te hebben.

 13. Vallen- en stotenzalf

  De naam zegt genoeg, lijkt me.

 14. vallen en stoten gel vsm kind

 15. Teken verwijderaar

  In het bos of in het hoge gras, als je kindje veel buiten speelt is de kans op een teek aanwezig. Verwijder een teek altijd in zijn geheel, zorg dat er geen stukje achter blijft met bijvoorbeeld deze tool.

 16. Zwachtel van 5 bij 8 centimeter

  Deze is handig als je kind een verstuikte enkel heeft, of een zere pols of iets in die trant.

Lees ook: Wat doe je als een baby stikt? of eerste hulp bij brandwonden bij je kind. Weet jij wat je moet doen?

EHBO voor onderweg

Ook als je een dagje weg gaat is het handig om wat spullen bij je te hebben. Leg bijvoorbeeld een setje in de auto, of in je tas. In zo’n tasje is zonnebrand crème bijvoorbeeld ook eigenlijk onmisbaar. Voor andere ongelukjes zorg ik er ook altijd voor dat er een schoon setje ondergoed en een paar luiers in de auto liggen.

EHBO spullen met kleine kinderen, je kunt niet zonder. Of je nu wilt of niet, je kind gaat zich een keertje stoten, of vallen. Lees hier verder als je wil weten wat de 5 meest voorkomende kinderongevallen zijn?

verzwaringsdeken banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019