luieraanbiedingen header
Zwangerschap

Een band opbouwen met de baby in jouw buik! Hoe doe je dat?

Als je in verwachting bent, zal je waarschijnlijk ontzettend nieuwsgierig zijn naar het kindje dat in jouw buik groeit. Je kunt niet wachten tot het moment dat jij en jouw kleine wondertje elkaar voor het eerst zullen ontmoeten. Gelukkig kan je al tijdens de zwangerschapsperiode een band opbouwen met de baby in jouw buik en alvast contact maken. Waarom is het belangrijk om dit al te doen tijdens de zwangerschap en hoe doe je dat dan?

startersbox zwitsal banner

Waarom is het belangrijk om nu al contact te maken met de baby in jouw buik?

Een band opbouwen terwijl de baby nog in jouw buik zit is van belang voor een veilige hechting en voor de ontwikkeling. Het geeft de baby een vertrouwd gevoel als je regelmatig even contact met hem of haar maakt.

Baby’s kunnen al vanaf halverwege de zwangerschap horen en voelen wat er buiten de buik gebeurt. Dan is het heel fijn als jij bewust je aandacht naar je zoon of dochter brengt. Bovendien neemt de baby jouw stemmingen over. Dus als jij ontspannen en zacht voor jezelf bent, voelt je baby die liefde en ontspanning ook!
Hoe kan je een band opbouwen met de baby in je buik?

 1. Noem de naam van je kindje

  Als je al een keuze hebt gemaakt uit je favoriete jongensnamen of meisjesnamen, kan je jouw baby in de buik al meteen met deze naam aanspreken. Op die manier kunnen jij en je partner zelf al een beetje aan de naam wennen. En zo kan de kleine al vanaf de vroegste fase ervaren dat deze naam bij hem of haar hoort. Op den duur wordt dit vanzelf een vertrouwde klank!

 2. prenatal extra korting banner
 3. Zing voor je baby!

  Niet alleen praten tegen de ongeboren baby, maar ook zingen is prettig voor een baby in de baarmoeder. Hij of zij kan omgevingsgeluiden horen en vindt het fijn en geruststellend als je een liedje zingt of neuriet. Herhaling is prettig voor zo’n kleintje en mooie melodieën wekken interesse. Het kindje kan bovendien zo op een leuke speelse manier wennen aan jouw stemgeluid.

  Ook leuk als je al een keuze hebt gemaakt wat betreft jongens of meisjes namen: zing een liedje met de naam van jullie kind in de hoofdrol!

 4. Leg fysiek contact via aanraking

  Niet alleen met je stem, maar ook via een buikmassage kan je met elkaar verbinden. Door met je handen zachtjes beweging te stimuleren bij je buikgebied, zal jouw baby voelen dat je contact legt. Geef jezelf dus regelmatig een massage om je buik soepel te houden, maar ook om fysiek te laten weten aan je kleintje dat jij er bent. het is een goede manier om de baby te kalmeren in de buik.

Kortom: breng regelmatig jouw aandacht naar de baby in je buik en je legt de basis voor een liefdevolle band!nutricia actie banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019