header banner hema
Peuter

Tien dingen die vaders beter doen dan moeders!

Moeders zijn heel belangrijk, maar ook de vaders zijn onmisbaar. Zij doen de dingen altijd net even iets anders dan wij en misschien is het niet onze manier. Misschien schud je met je hoofd of kijk je even weg. Maar er zijn dingen die vaders nou eenmaal beter doen dan moeders!

beste babyfoon bol.com

Tien dingen die vaders beter doen dan moeders!

 1. Rare grapjes maken

  Papa’s zijn natuurlijk veel grappiger dan wij moeders. Ze kunnen gekkere bekken trekken. Rare liedjes zingen en de grappigste moppen vertellen. En als je dat als moeder na probeert te doen, zie je je kinderen echt zo kijken van: “Maaham, doe eens normaal.”

 2. Minder gestrest

  Is het omdat wij vrouwen altijd meerdere dingen tegelijk aan het doen zijn? Of alweer nadenken over wat er straks moet gebeuren? “Nee, ik ga nu niet met je kleuren want ik moet de was opvouwen.” Vaders zijn veel relaxter, lijken meer ‘in het nu’ te zijn en zich minder druk te maken om wat er allemaal nog moet gebeuren. Dat kan natuurlijk ook zijn omdat wij dat laatste wel regelen.
 3. Papa’s zijn vaak vrolijker

  Wij vrouwen kunnen nogal eens blijven hangen in onze emotie. Als ik een chaotische zeurdag heb gehad op mijn werk, moet ik er echt wel eens moeite voor doen om dat niet op de kinderen af te reageren. Dat je chagrijnig thuiskomt en eten wilt koken en de kinderen alle aandacht opeisen, terwijl je dat dan even niet trekt.

  Mannen zijn daar anders in. Die stappen in de auto, vergeten wat er op het werk gebeurde en komen vrolijk thuis. Tenminste, mijn man is er zo een.

 4. Kleertjes.com korting banner
 5. Hutten bouwen moet je aan papa overlaten!

  Hutten bouwen is een van de dingen die vaders beter doen dan moeders. Want mama’s pakken een laken, gooien dit over de tafel en ziezo: klaar is de hut. Maar papa’s? Die zijn daar veel beter in. Alle kussens worden verzameld, stoelen erbij, kleden erover en het is geen hut: nee het is een kasteel!

 6. Papa’s zijn de beste in paardje spelen

  Met een kind op de rug galopperen door de kamer. Steigeren, springen over een stoel en dan ook nog zorgen dat er geen hoofden worden gestoten. Dat kunnen alleen de papa’s.

 7. Dingen in elkaar zetten

  Die knikkerbaan met 300 onderdelen, zonder beschrijving. Het wiel dat van de step af is. Die lekke voetbal die wel de lievelingsbal is. Geef het aan papa en hij lost het op. Zonder daarvoor naar de winkel te moeten, want in zijn garage ligt wel iets waarmee het gemaakt kan worden.

 8. Boeken voorlezen en verhalen veranderen

  Vaders veranderen hun toon minder als ze tegen kinderen praten dan dat wij moeders doen. Dat is serieus onderzocht. Behalve als ze een boek voorlezen. Vaders kunnen geweldig de typetjes in een boek tot leven laten komen. Maar ook in het verdraaien van het verhaal zijn ze supergoed, tot hilariteit van de kinderen. “Nee papa! Zo gaat het niet!”
  Lees hier onze tips hoe je moet voorlezen aan kleine kinderen.

 9. Stoeien doe je met papa

  Iets waar de meeste moeders niet zo goed in zijn en wat ze graag aan papa overlaten: stoeien. Rollebollen over de grond, vliegen door de kamer, over elkaar heen buitelen en dat alles zonder er daarna helemaal verfrommeld uit te zien.

 10. Beschermen

  De brede schouders en sterke armen van papa is toch de beste plek om je veilig te voelen als kind. Is er iets vervelends gebeurd op school? Papa is de beste beschermer.

 11. Papa’s spelen actiever mee

  Even naar de speeltuin? Oké, maar mama ploft op het bankje. Papa is degene die meedoet, voetballen, klimmen, klauteren en van de glijbaan? En natuurlijk duwt hij het hoogst op de schommel.

Sommige dingen moet je dus gewoon aan papa overlaten. Probeer dat verhaaltje niet net zo leuk voor te lezen, want dat lukt je toch niet. En jouw grapjes zijn nu eenmaal minder grappig. Leg je erbij neer en doe er je voordeel mee. Doe een stapje terug, want sommige dingen doen vaders beter dan moeders!

Lees ook: Tien vragen die niemand aan werkende vaders stelt (en non-stop aan werkende moeders)Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!