“banner
Peuter

Elf dingen die je herkent bij het opvoeden van een jongen!

Er zijn ongetwijfeld een heleboel dingen hetzelfde aan het opvoeden van een jongen of een meisje. Maar verschillen zijn er ook genoeg. Zo zullen er dingen zijn die elke meisjes mama herkent, zoals de oorlog om welke schoenen er aan moeten (sandalen in de winter?). Ook zijn er een hoop dingen die typisch zijn voor jongens. Ben jij bezig met het opvoeden van een jongen? Dan herken je ongetwijfeld onderstaande punten.

babyvoeding laag geprijsd banner

Tien dingen die je herkent bij het opvoeden van een jongen

 1. Plassen

  Veel baby’s plassen zodra je de luier open doet. Iets met het temperatuursverschil ;-). Maar bij een jongen is dat extra oppassen. Zij kunnen namelijk plassen in een hele mooie grote boog.

  Wat ook een puntje is om op te letten is het piemeltje. Die moet omlaag in de luier, altijd! Ook als je de duurste luiers hebt die er te vinden zijn. En hebben ze die luiers niet meer nodig? Dan richten ze overal, behalve in de pot.
 2. Wielen

  Alles op wielen is leuk. Tractors, auto’s, treinen, raceauto’s, shovels. Groot of klein, als het maar wielen heeft.

 3. Energie

  Jongens hebben vaak energie voor tien. Ze rennen, springen, duikelen en stoeien. Het liefst de hele dag. De meeste jongens zal je niet snel rustig in een hoekje zien knutselen of kleuren.

 4. top 5 beste babyfoons banner
 5. Wedstrijdjes

  De meeste jongens maken graag overal een wedstrijdje van. Wie het eerst bij de auto is, wie het eerst zijn brood op heeft. Noem maar op. Daar kun je mooi je voordeel mee doen, als je op tijd op school moet zijn bijvoorbeeld. Ze willen alleen wel winnen, de verliezer zal waarschijnlijk stampvoetend boos zijn.

 6. Winkelen

  Over het algemeen is er voor jongens weinig te shoppen. Maar des te meer om te vervangen. Voor jongens winkelen is meestal niet heel leuk. Het wordt gelukkig beter, maar veel verder dan een broek met een leuk shirt of leuke trui kom je vaak niet.

  Al zal je die broek wel vaak moeten vervangen, want door al dat buitenspelen zit hij al snel vol gaten. Goede regenlaarzen zijn dan ook een must om de schoenen nog enigszins te sparen.

 7. dingen die typisch voor jongens zijn

 8. Slopen is leuk

  En dan bedoel ik niet eens die bal die bij de buurman door de ruit vliegt. Of die fiets die zonder bel terug komt omdat hij viel. De meeste jongens vinden het interessant om spullen uit elkaar te halen. Puur om te zien hoe het eigenlijk in elkaar zat. Al gaat dat terugbouwen vaak iets minder goed.

 9. Eten

  Zeker als ze groter worden. Ze eten je koelkast leeg. Jongens eten over het algemeen meer dan meisjes.

 10. Rare humor

  Meisjes kunnen samen enorm de slappe lach krijgen, maar ook jongens kunnen er wat van. Wel hebben ze vaak ‘vieze’ humor. Als het over scheten of poep gaat is het al gauw goed.

 11. Mama is alles

  Je zult het misschien merken bij de echt grote jongens (je man). Mama is alles, mama kookt nog steeds het lekkerst, mama vouwt de was altijd zo op. Bij mama is alles goed. Elk kind is anders, meiden kunnen ook druk doen en jongens rustig.

 12. Minder zelfstandig

  Over het algemeen schijnen jongens iets minder zelfstandig te zijn dan meisjes. Je zult ze vaker moeten helpen met bijvoorbeeld aankleden, of later met hun huiswerk.

 13. Jongens zijn goedkoper

  Er is een onderzoek gedaan waarin de opvoeding van jongens en meisjes tot hun 18e is vergeleken. Hieruit blijkt dat het opvoeden van een jongen ruim 30.000 euro goedkoper is dan het opvoeden van een meisje!

Het opvoeden van een jongen is een feestje. Niet alle jongens zijn druk en houden van buitenspelen. Net als met alle kinderen zijn ze allemaal anders, gelukkig maar. Er zijn genoeg jongens die rustig zijn van aard, houden van lezen en wel interesse hebben in kleding en hun kapsel.

Maar bij bijna alle jongens is een ding gelijk; ze zijn gek op hun moeder, hun hele leven lang!de beste drogisterij aanbiedingen banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!