header luiers van pampers met 50% korting
Peuter

De leukste kinderfietsen vanaf 3 jaar!

De ene peuter kan niet wachten tot hij mag fietsen, de ander vindt het vreselijk en doodeng. Maar hoe je kind er ook aan toe is, ooit zal je kind leren fietsen. Dit gaat vast beter met een leuke fiets waar je peuter trots op is, daarom heb ik de leukste kinderfietsen vanaf 3 jaar voor je op een rijtje gezet.

cheezzbaby banner

Welke soorten kinderfietsen voor kinderen vanaf 3 jaar zijn er?

Je denkt misschien al snel aan een gewone fiets, als je kindje groot genoeg is om te beginnen met fietsen. Maar je hoeft niet meteen met een gewone fiets te beginner. Er zijn veel verschillende manieren om je peuter vertrouwd te maken met leren fietsen.

 1. Loopfiets

  Omdat deze fiets geen trappers heeft, vinden veel ouders dat het eigenlijk geen echte fiets is. Maar een loopfiets is heel goed voor het evenwicht van je peuter. Kindjes die goed op een loopfiets vooruit kunnen komen, zullen uiteindelijk veel sneller leren fietsen. Lees hier meer over waarom een loopfiets goed is voor je kind

 2. Zijwieltjes

  Als je een fietsje hebt gekozen op de goede maat van je kindje, kan je ervoor kiezen om er zijwieltjes aan te maken. Zo kan je peuter alvast oefenen met trappen en sturen. Het nadeel van zijwieltjes is dat je kind minder goed bezig is met zijn evenwicht.

  Je kunt wel ‘spelen’ met de zijwieltjes, door er eentje af te halen of ze wat anders in te stellen, zo fietst je kindje eigenlijk al zonder maar denkt hij zelf van niet.

 3. Driewielers

  Ook deze soort fiets wordt door de meeste mensen gezien als speelgoed en niet als een ‘echte’ fiets. In het begin kan je kiezen voor een driewieler met een duwstang.

luierkorting op pampers banner

Maten kinderfietsen vanaf 3 jaar

Als je op zoek gaat naar een kinderfiets voor je peuter is het belangrijk om te kijken hoe lang je kindje is. Meet je peuter op en kijk aan de hand daarvan welke maat kinderfiets je kindje nodig heeft.

 • 10 inch: tussen de 85 en 100 centimeter
 • 12 inch: 95 cm
 • 14 inch: vanaf 100 centimeter

Bij een loopfietsje moet je peuter echt goed met zijn voeten aan de grond kunnen. Hij zet zich af met zijn voetjes en moet zelf evenwicht houden. Maar met een driewieler of fiets met zijwielen is dit eerst minder belangrijk. Je kindje zal dan eerst focussen op trappen en sturen en door de extra wielen kan hij niet omvallen en is met de voetjes bij de grond kunnen dus minder belangrijk.

Lees ook: Een peuter leren fietsen. Zo pak je het goed aan!

Top drie loopfietsen vanaf 3 jaar

 1. Scoot and Ride Highwaykick 1 loopfiets

  Deze loopfiets is een step en loopfiets ineen. Je kunt hem zo opklappen dat je kindje erop kan zitten en hem als loopfiets kan gebruiken. Maar je kunt er ook een step van maken. Er zitten twee wielen aan de voorkant en eentje achter, evenwicht bewaren is dus relatief gemakkelijk.

 2. Little Dutch Houten Loopscooter

  Deze mooie loopscooter is een lust voor het oog. Je moet hem alleen niet buiten in de regen laten staan, daar wordt hij niet mooier van. Op deze scooter kan je kindje enorm goed oefenen met zijn evenwicht, hij heeft namelijk twee wielen.

 3. Sajan Loopfiets

  Deze fiets is er in meerdere kleuren en heeft twee wielen. Het zadel is in hoogte verstelbaar wat hem voor kinderen van 2 tot 5 jaar geschikt maakt.
Top drie driewielers

 1. Little Tikes Trike 4-in-1

  Deze driewieler is multifunctioneel. Er zit een afneembaar dakje op zodat je kindje droog zit als het regent. Ook heeft de driewieler een duwstang om je peuter in het begin op gang te helpen. Deze driewieler heeft een veiligheidsbeugel om je kindje in het begin goed vast te zetten.

 2. QPlay Driewieler Tenzo

  Deze driewieler kan kindjes dragen tot 25 kilo. De fiets is opvouwbaar en dus gemakkelijk mee te nemen. De duwstang is afneembaar. Ook kan je de trappers stilzetten op het moment dat je de duwstang gebruikt.

 3. Kinderkraft 4Trike Vouw driewieler

  Je kunt deze fiets op meer manieren gebruiken, met een duwstang, als loopfiets of als driewieler met pedalen.
Top drie kinderfietsen vanaf 3 jaar

 1. Disney Kinderfiets 10 inch

  Deze fiets is er met verschillende Disney thema’s, zoals bijvoorbeeld Cars of Frozen. De fiets komt met een duwstang en zijwieltjes, zodat je kindje alle hulp kan krijgen die hij nodig heeft.

 2. Russel Metallic 12 inch

  Deze stoere fiets is er in verschillende kleuren. Hierop steelt je peuter helemaal de show. De fiets wordt geleverd met zijwieltjes.

 3. Amigo kinderfiets 14 inch

  Van Amigo zijn er verschillende soorten kinderfietsen, de Flower variant voor meisjes en de Sports variant voor jongens. Op de meisjesfiets zit een mandje en vrolijke sliertjes aan het stuur. Maar de jongensfiets heeft stoere gekleurde velgen.

Er zijn dus heel veel verschillende kinderfietsen vanaf 3 jaar die je voor je peuter kunt kopen. Zet je hem meteen op een ‘gewone’ fiets met zijwielen? Of begin je eerst met een loopfiets of driewieler? Kijk vooral naar wat bij jouw peuter past en waar hij blij van wordt. En uit eigen ervaring: je peuter pushen om te gaan fietsen heeft weinig zin.luierkorting op pampers banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!