luiertas banner
Mamma

Ben je klaar voor het ouderschap? Doe deze test!

“Ik zou het niet willen missen”, hoor je alle ouders om je heen zeggen. Maar je ziet hoe moe ze zijn en hoe weinig tijd voor zichzelf ze nog hebben. Ben jij klaar voor het ouderschap? Klaar om je vrijheid op te geven, niet meer te slapen en te wonen in een huis dat altijd een zwijnenstal is? Wil je zeker weten dat jullie het aandurven om aan een baby te beginnen? Vink dan eerst even de volgend punten af en doe de test.

luiers met korting banner

Ben je echt klaar voor het ouderschap? Check deze 10 punten

 1. Ben je gek op je nachtrust?

  Stel je even het volgende voor: je slaap. Heerlijk lig je onder je warme dekens en ineens schrik je wakker van gekrijs. Tijd voor een flesje, een schone luier, of een warme kruik. Eindelijk is je baby stil en sluip je naar je bed. Op het moment dat je net weer inslaapt, begint het weer van voor af aan. Wil je dit gevoel vast even in het echt ervaren. Zet je wekker op snooze, de hele nacht.
 2. Poepluiers

  Ook dat gaat er bij horen als je een baby krijgt. Indicatie nodig van wat je te wachten staat? Duik dan even met je hoofd in de kattenbak. Haal eens diep adem. Misschien niet helemaal vergelijkbaar met een poepluier, maar ook een flinke plasluier laat een goede penetrante geur achter. Die heerlijke luieremmers ook trouwens.

 3. Wassen

  Tenzij het je hobby is natuurlijk. Maar bereid je voor op een flinke berg was. Niet een keer in de week. Nee hoor, elke dag. Je zou je schone was in een modderplas kunnen gooien, dan heb je ongeveer een idee van hoe wassen met een baby in huis in zijn werk gaat.

 4. wehkamp mode
 5. Verzorgd de deur uit

  Je mooie zwarte jurkje aan en helemaal klaar voor kantoor. Dat kun je dus wel vergeten. Gooi als je met je tas in de hand, klaar voor vertrek bij de voordeur staat een glas melk over je schouder, dat is ongeveer het idee. Klaar met omkleden? Druk dan even je hand in de pindakaas en daarna op je jas. Top, jij bent klaar voor een werkdag.

 6. Bedden verschonen

  En dan niet alleen het bed van je baby, dat zuur ruikt, of naar poep. Maar vooral je eigen bed, de middag nadat je er ’s ochtends schone lakens op had gelegd. Alsof ze het ruiken! Een schoon bed spuugt echt het lekkerst.

 7. Een schone vloer

  Baby’s smeren misschien nog niet je hele vloer onder. Maar een peuter wordt daar aardig snel heel goed in. Ben je net klaar met stofzuigen? Gooi even een zak borrelnootjes over de vloer. Of dweil je vloer eens met chocolademelk, dan heb je ongeveer het ‘een peuter over de vloer’ effect. Gooi er dan een paar handen chocoladevlokken overheen, zo gaat dat.

 8. Thuiswerken?

  Zet een concert van Slipknot aan, op standje burenruzie. Werkt heerlijk, toch?

 9. (Telefoon)gespekken voeren

  Gaat ongeveer hetzelfde als thuiswerken. Niet dus. Tenzij de baby slaapt. Al zal hij snel wakker worden als hij doorheeft dat je met iemand praat. Als bellen trouwens nog lukt, want peuters vinden het erg interessant om dingen door te spoelen. Ook dingen die niet doorgespoeld hoeven te worden.

 10. Snel even de deur uit voor een doos eieren

  Oké, pak jij even ‘snel’ alle spullen voor de baby in. Of denk ‘ach, ik kan wel even zonder die tas op en neer.’ Dat kun je, zeker. Met een spuitluier, zonder luiers en doekjes. Zonder schone kleding, zonder speen. Wedden dat je snel weer thuis bent, met een krijsende baby, overal poep. En… zonder eieren.
  Ook met een peuter gaat dit niet snel lukken. Ten eerste wil hij zijn jas niet aan. Of zijn sandalen terwijl het sneeuwt. Hij wil überhaupt niet mee en als je dan eindelijk in de winkel bent? Dan wil hij niet meer mee naar huis.

 11. Je favoriete serie kijken

  Allereerst, wanneer? Als het je dan wel lukt om er tijd voor te vinden, zet dan even een cd op van K3 met het geluid wederom op standje burenruzie. Duurt de serie een uur? Dan doe je er ongeveer 3 uur over omdat je om de haverklap naar boven moet om een speentje te geven, een knuffel van de grond te rapen of je baby weer om moet draaien. Heerlijk, even tot rust komen.

Lees ook: Een cursus ouderschap volgen, is het nodig?

Lijkt je dit allemaal helemaal geweldig? Ben je nog steeds niet afgeschrikt? Dan ben je klaar voor het ouderschap en wordt het hoog tijd om aan die baby te beginnen. Kun je zelf ervaren of het echt zo vreselijk is, of dat deze punten ietwat overdreven waren.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!