“header
Mamma

11 Voordelen van jong moeder worden!

De laatste jaren wordt de gemiddelde leeftijd dat vrouwen voor het eerst zwanger worden steeds ietsjes hoger. Als nu iemand van 23 jaar zwanger is, vinden we dat allemaal erg vroeg. Terwijl het vroeger heel normaal was om jong moeder te worden. Als je zeker bent van je partner en er klaar voor bent, zou ik zeggen: waarom niet? En trouwens: er zijn super veel leuke voordelen van jong moeder worden! Je leest ze hier!

Kleding mama About you SALE banner

Wanneer ben je een jonge moeder?

Wanneer ben je eigenlijk een jonge moeder? Nou eigenlijk als je onder de gemiddelde leeftijd zit. De gemiddelde leeftijd waarop vrouwen in Nederland voor het eerst moeder worden was in 2017 29,8 jaar oud. Als je gaat kijken naar de afgelopen jaren, dan zie je in de grafiek dat de leeftijd vanaf 1970 alleen maar is gaan stijgen. In 1970 was de gemiddelde leeftijd 24,3. Vanaf 1997 zitten we nu op een leeftijd van 29 jaar.

Jong moeder worden doe je dus als je een stuk jonger bent dan 29,8 jaar. De meeste mensen vinden dat je een jonge moeder bent als je begin 20 voor het eerst zwanger wordt.

Het is trouwens helemaal niet erg om jong moeder te worden, net zoals het niet erg is om moeder te worden op latere leeftijd (ook daar zitten veel voordelen aan). Iedereen moet lekker zelf weten wanneer ze aan kinderen beginnen. Sommige vrouwen hebben van jongs af aan al een vurige kinderwens en starten meteen met zwanger worden als ze gesetteld zijn. Andere vrouwen moeten er nog een beetje voor ‘rijpen’ zeg maar. Dat had ik ook. Ik riep tot mijn 28ste nog dat ik helemaal geen kinderen wilde.

Dit zijn 11 voordelen van jong moeder worden!

Ben je jong moeder geworden? Dan heb ik hier een aantal heerlijke voordelen waar je lekker van kunt gaan genieten!

 1. Je kunt het slaaptekort beter aan

  Niet dat je heel blij moet zijn met het slaaptekort en ik zeg ook niet dat je er geen last van hebt, maar het is een gegeven dat jongere mensen minder slaap beter kunnen handelen dan de iets oudere dames. Doe er je voordeel mee!

 2. Fietsenwinkel mamafiets banner
 3. Je bent meer vruchtbaar

  Helaas is het een feit dat hoe ouder je bent, hoe beter je jouw best moest doen om zwanger te worden. Jongere vrouwen zijn nu eenmaal vruchtbaarder en dat is heel fijn als je al jong een vurige kinderwens hebt! Daarnaast is de kans op complicaties, een miskraam of aangeboren afwijkingen ook kleiner als je jong moeder wordt.

 4. zwanger worden op jonge leeftijd

 5. Je gaat ‘beter met de tijd mee’

  Als je jong moeder wordt, kan je waarschijnlijk je kind ook iets beter bijbenen. Zowel fysiek als mentaal. Ook zal je eerder op de hoogte zijn van nieuwe technische ontwikkelingen omdat je er waarschijnlijk zelf ook gebruik van moet maken. Kans is groot dat je iets meer ‘bij de tijd bent’ en dat is wel zo fijn.

 6. Vitale opa en oma

  Jong moeder worden betekent vaak ook dat je jong oma wordt en dat heeft zeker veel voordelen! Want je kunt lekker met je kleinkinderen ravotten en fysiek bezig zijn. Dat gaat iets anders als je oma wordt op de 70ste. Tevens kun je ook lekker lang genieten van je kleinkinderen.

 7. Je hebt kans op achterkleinkinderen

  Nog een super groot voordeel, van jong moeder worden: er bestaat een reële kans dat je jouw achterkleinkinderen nog gaat meemaken. Hoe leuk is dat?! Moeten jouw kinderen en kleinkinderen alleen niet té lang wachten met voortplanten.

 8. de online drogist alles voor moeder en baby banner
 9. Je hebt straks nog een heel leven voor je

  Eerlijk is eerlijk. Je carrière zal misschien even moeten wachten, maar als je er dan aan kunt beginnen, dan kun je jezelf er ook 100% op richten zonder onderbrekingen. Ik denk dat heel veel werkgevers dat ook fijn vinden! Geen mogelijke zwangerschap in het verschiet, want die heb jij allemaal al gehad!

  Tegenwoordig is het trouwens helemaal niet vreemd om op je 35ste nog met een carrière te starten. Daarnaast kun je heerlijk genieten van een leeg nest en vanaf je 40ste echt doen wat je zelf wilt zonder de druk te voelen dat je nog aan kinderen moet beginnen. Hoe relaxt?!

 10. Je kunt je moederskills inzetten bij je carrière

  Als moeder krijg je er een heleboel nieuwe skills bij zoals multitasking, een zesde zintuig ontwikkelen voor gevaar, extreem scherp gehoor, grote oplettendheid, oog voor emoties en zorgzaamheid. Allemaal skills die ook op de werkvloer mega handig kunnen zijn. Deze kun je mooi inzetten op je werk en gebruiken in je sollicitaties. Wedden dat je dan een klein streepje voor hebt op andere sollicitanten met wat levenservaring?

 11. Je bent eerder weer in shape

  Een jong lichaam veert nog lekker terug. Na de zwangerschap zijn jongere dames eerder weer in shape.

 12. beste babyfoon bol.com
 13. De overstap is minder groot

  Als je eerst carrière maakt of met zijn tweeën geld verdiend, veel reist en in het weekend de bloemetjes buiten zet, is de overstap naar kinderen soms best groot. Maar vrouwen die jong moeder worden, hebben niet zo’n grote overstap. Ze werken nog niet zo lang fulltime, hebben nog niet veel spontane reizen gemaakt en hebben het al langer moeten doen met een klein budget. Dit kan echt handig zijn!

 14. Je ouders maken de kleinkinderen lang mee

  Voor je ouders is het stiekem ook leuk dat je hebt besloten om jong moeder te worden. Zij krijgen al vroeg kleinkinderen die ze heel lang kunnen meemaken. En nog een voordeel: jouw kinderen kunnen ook nog lang genieten van hun opa en oma!

 15. Je bent flexibeler

  Jong moeder worden heeft het voordeel dat je flexibeler in het leven staat, je hebt namelijk nog een heel leven te gaan. Je zit nog niet vastgeroest in een baan of bepaalde patronen. De wereld staat nog open en je kunt nog alle kanten op.

Ben je niet jong moeder geworden, maar juist wat later (net zoals ik) dan heeft dat ook weer voordelen! Lees hier de voordelen van op latere leeftijd zwanger worden!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!