“babydeals
Beste babyproducten

Zo wordt zonnebrand smeren een stuk leuker!

Zonnebrand smeren is ontzettend belangrijk als je met je kind naar buiten gaat in de lente en de zomer. Ook als je maar eventjes gaat fietsen moet je zonnebrand smeren want in een paar minuten kan het huidje al verbranden. Veel ouders zien tegen het insmeren op omdat kinderen daar geen geduld voor hebben. Gelukkig is dit zo opgelost, want je kan het een stuk leuker maken! Tevens laat ik je zien wat de beste zonnebrand is voor kinderen!

beste babyfoon bol.com

Zo wordt zonnebrand smeren bij kinderen een stuk leuker!

Je weet het ondertussen denk ik wel: het is heel belangrijk om je baby of kind om de twee uur met zonnebrand in te smeren als jullie veel buiten zijn. Dit geldt niet alleen voor een dagje strand, ook als je gaat fietsen, je kind buiten gaat spelen of gaat wandelen is het belangrijk dat je de zonnebrand paraat hebt. Een babyhuidje of kinderhuidje kan binnen 10 minuten verbranden en dan is echt het hek van de dam. En ach, wat voor moeite is het nou, zonnebrand smeren kost slechts een paar minuten. Of is het bij jullie altijd een strijd? Onderstaand wat tips om het zonnebrand smeren een stuk leuker te maken!

banner stamcelbank 1

Tip: Spelletjes voor zonnebrand smeren bij peuters en kinderen!

 • Verbind de puntjes:
  Zet wat puntjes zonnebrand op het lijfje van je kind en laat je kind de puntjes met elkaar verbinden. Als het is gelukt smeer je dat gedeelte uit.
 • Waar is het poppetje:
  Dit is leuk voor hele kleine kinderen. Zet een lachend gezichtje op het huidje en roep ‘Waar is het poppetje?’ Als je kind het aanwijst dan mag hij het poppetje weer verstoppen (uitsmeren) en teken je een nieuwe op een ander lichaamsdeel.
 • Zing er een liedje bij:
  Zoals bijvoorbeeld ‘hoofd, schouders, knie en teen’. Vervolgens begin je met het hoofdje in te smeren. Als die gedaan is laat je dat wel uit het liedje. ‘Hmmmmm, schouders, knie en teen.’ En zo ga je door. Je kunt de tekst ook veranderen naar ‘hoofd, schouders, buik en been.’ Dan heb je de onderdelen die ingesmeerd moeten worden wat beter benoemd.
 • Wedstrijdje smeren:
  Is je kind wat ouder en kan die zichzelf insmeren met zonnebrand, dan kan je samen een wedstrijdje doen wie het eerste klaar is. Houd wel goed in de gaten dat je kind geen stukjes overslaat. Je kunt dit ook laten controleren door een ‘jury’, bijvoorbeeld je partner. Spreek dan af dat alles zo dik erop moet dat de jury goed kan beoordelen of alles is bedekt.
 • Briefje trekken:
  Dit is ook leuk voor oudere kinderen, schrijf op briefjes de onderdelen op die ingesmeerd moeten worden, maak hierbij ook onderscheid tussen linkerbeen, rechterbeen etc. Als je tijd hebt kun je het zelfs nog meer opdelen zoals linker bovenbeen, rechter knie etc. Je kind of een jury (je partner bijvoorbeeld) trekt een briefje en vervolgens moeten jullie het lichaamsdeel zo snel mogelijk insmeren. Wie als eerste klaar heeft krijgt een punt. Wie aan het einde de meeste punten heeft, heeft gewonnen.
 • Mocht je echt geen tijd hebben voor een spelletje dan kan het helpen om je kind tijdens het zonnebrand smeren af te leiden met een speeltje of een gezond tussendoortje.

  zonnebrand best getest

  De beste zonnebrand voor je kind!

  Zonnebrand smeren kan dus letterlijk een kinderspel worden, maar dan blijft er misschien nog een belangrijke vraag over: Welke zonnebrand is het beste? De Consumentenbond heeft diverse zonnebrandsprays en -crèmes getest. Onderstaand de testresultaten.

  Top 3 beste zonnebrand sprays factor 50 voor kinderen 2019:

  1. VISION colored kids spray met factor 50+
  2. KRUIDVAT Solait kids sunspray very high 50+
  3. ETOS Kids sun 50+

  Top 3 beste zonnebrandcrème factor 30 voor kinderen 2020:

  1. GARNIER Ambre Solaire, met karitéboter
  2. NIVEA SUN Protect & Hydrate
  3. LA ROCHE POSAY Anthelios lait comfort

  handige tips over zonnebrand smeren kinderen

  Handige tips over zonnebrand smeren!

  Dit moet je ook nog weten:

  • Bescherming:

   Check of de zonnebrand beschermt tegen UVB- en UVA-stralen.

  • Waterproof:

   Waterproof of waterresistant zonnebrand blijven beter op de huid zitten als je kind in het water gaat. Maar dat zegt niet dat alles ook goed blijft zitten als je kind er weer uit komt. Smeer dus na het plonsje in de zee of zwembad altijd weer opnieuw in.

  • Let op smeerbaarheid:

   Belangrijk is dat je de zonnebrand ook fijn vindt in gebruik en dat het bijvoorbeeld makkelijk smeert. Een fijne zonnebrand die je lekker kunt smeren zal je sneller nog een keer erbij pakken dan een zonnebrand die niet fijn smeert en daarnaast ook nog eens plakt.

  • Beter te veel dan te weinig:

   Zonnebrand smeren moet je altijd lekker dik doen, nooit te dun.

  • Om de 2 uur:

   Smeer altijd om de twee uur, want na deze twee uur werkt de zonnebrand minder optimaal.

  • Half uur van te voren:

   Probeer je kind en jezelf ongeveer een half uur voordat je in de zon gaat in te smeren. Doe dit op vakantie bijvoorbeeld ’s ochtends meteen na het ontbijt en maak het onderdeel van jullie dagelijkse routine.

  • Spray of crème?

   Je kunt beter voor een crème kiezen. Een spray is handig, maar je gebruikt er al snel te weinig van en daarnaast kun je niet goed zien of alle plekken op het lichaam goed zijn beschermd.

  • Niet in de zon tussen 11.00 en 15.00:

   Het is echt het allerbeste om niet in de zon te komen tussen 11.00 en 15.00 uur. De zon heeft dan de meeste kracht en dan is het risico op verbranding groter. Het is niet voor niets dat veel landen rond deze tijd een siësta houden.

  • Vergeet deze plekjes niet:

   Vergeet deze plekjes niet in te smeren: voeten, tenen, handjes, vingertjes, oortjes en lippen (met een lippenbalsem)

  • Kinderzonnebril en hoedje:

   een goede baby zonnebril of kinderzonnebril en voor jezelf is bijna net zo belangrijk als zonnebrand smeren.

  • Hoeveel zonnebrand smeren?

   Hoeveel zonnebrand moet je eigenlijk smeren? Het KWF geeft als richtlijn 7 theelepels per keer. Dit kun je als volgt verdelen: 1 theelepel voor het gezicht en hals, 2 theelepels voor de armpjes en schouders, 2 theelepels voor de romp en 2 voor de beentjes en voeten.

  Heb jij nog leuke tips om het zonnebrand smeren leuk te maken?

  prenatal banner weekaanbiedingen

  Meer lezen

  Reageer

  vadersschapsverlof 2019
  error: Inhoud is beschermd !!