sale kleertjes header
Baby

Waarom mannen met een baby aantrekkelijk zijn?

Vrouwen worden vaak als minder aantrekkelijk gezien als ze eenmaal moeder zijn. Maar bij mannen is dat andersom. Best gemeen eigenlijk, wij dragen 9 maanden een kind en worden er minder aantrekkelijk van. Een man ‘staat erbij en kijkt ernaar’ en heeft daarna nog meer sjans ook! Sowieso worden mannen vaak aantrekkelijker naarmate ze ouder worden. Maar waarom zijn mannen met een baby nou ineens zo aantrekkelijk?

hema rompers

Vijf redenen waarom mannen met een baby aantrekkelijk zijn

 1. Zachter

  Hoe stoer een man ook is, wat voor brede armen hij ook heeft. Als je een man met een baby ziet, komt hij ineens ook heel breekbaar en zacht over.

  Het laat zien dat hij in staat is om zich zorgen te maken, maar ook om voor een kind te zorgen.

 2. Zelfstandig

  Zien we een man met een baby of klein kindje zonder dat de moeder van het kindje in beeld is? Dan zegt dat ons al snel dat deze man zijn zaakjes op orde heeft.

  Hij durft zelf met zijn kind op pad. Maakt als man zelf vlechtjes in de haren van zijn dochter, geeft een kusje op de zere knie, verschoont een luier en maakt een flesje. Stiekem zijn we ook een beetje jaloers dat onze eigen man dat maar niet zelf lijkt te kunnen. Zie je wel dat het mogelijk is?
 3. Vader syndroom

  Stiekem doet een man met een kleine baby ons denken aan onze eigen vader. Aan de momenten waarop wij bij papa op schoot kropen. Eigenlijk willen we toch allemaal een man waar we bij weg kunnen kruipen, waar we ons veilig bij voelen.

 4. Een grote man met een kleine baby veilig op zijn borst. Dat is het toppunt van veiligheid.

 5. Hoe jonger de baby, hoe aantrekkelijker de papa

  De leeftijd van de vader doet er eigenlijk weinig toe. Als het kindje maar klein is. Dat zegt namelijk dat de man in kwestie zorgzaam is, maar het laat ook zien dat hij volwassen is en verantwoordelijkheidsgevoel heeft. En of hij dan 25 of 50 is? Dat doet er weinig toe.

 6. Boys will be boys

  Mannen spelen veel leuker met hun kind dan wij doen. En dat willen we zien. Terwijl wij moeders vaak verveeld op het bankje in de speeltuin zitten en nog eens diep zuchten als we onze peuter op de schommel moeten helpen.

  Mannen zijn daar veel beter in. Ze voetballen mee, springen van schommels en schieten met takken alsof het geweren zijn. Mannen die een klein jongetje blijven, maar toch volwassen zijn. Daar houden we van.

 7. prenatal extra korting banner
 8. Sterk

  Die grote armen die een peuter (veel te hoog, pas op!) in de lucht gooien maar hem uiteraard ook weer veilig opvangen. Dat doen wij moeder toch een stuk minder.

  Het is gewoon een heerlijk gezicht hoe zo’n grote man met zo’n kleine baby in de weer is. En ook fijn voor de mannen, die armen en schouders hoeven helemaal niet zo breed te zijn. Door het vasthouden van een kleine baby lijkt de man in verhouding toch al veel groter.

 9. Emoties

  We zien mannen over het algemeen toch een beetje als hard en nuchter. Wij huilen al bij een vogel die uit het nest valt, of een zielig filmpje van de dierenambulance. Als we er alleen maar aan denken dat onze baby iets overkomt komen daar de waterlanders.

  Bij een man is dat anders. Maar ook niet helemaal, want ook een man kan met tranen in zijn ogen naar zijn baby of peuter kijken. En er is weinig aandoenlijker dan dat.

Lees ook: Waarom vinden mannen zwangere vrouwen aantrekkelijk?

Hoe gemeen het ook klinkt en ook als mannen er zelf niet voor hebben gekozen om kinderloos te zijn. Toch zien we mannen die geen kinderen hebben vaak een beetje als ‘zielig’. Alsof ze jong willen blijven, geen verantwoordelijkheid willen dragen en alleen voor zichzelf willen leven.
Zeker als ze er dan voor hun leeftijd veel te jong bij gaan lopen. Denk aan die afgesleten spijkerbroek, met een dun bosje grijzend haar erboven en die veel te hippe en snelle cabriolet. Nee, doe ons maar die lieve vader in de speeltuin, die vroeger misschien wel het sulletje van de klas was. Hoe is dat gezegde ook weer: “de laatsten zullen de eersten zijn?”

Lees ook: 3 Dingen die je partner telkens weer vergeet over de baby!verzwaringsdeken banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019