luieraanbiedingen header
Baby

Leuke schoencadeau tips voor Sinterklaas voor baby en peuter!

Een schoentje zetten voor de kleine kindjes is een van de leukste (en spannendste) dingen van het jaar. Maar voor de Hulpsinterklazen altijd weer een uitdaging om die schoentjes te vullen. Toch? Met deze tips wordt het dit jaar een eitje! Hier vind je de leukste schoencadeau tips voor jouw baby of peuter op een rijtje.

baby kleertjes banner

Schoentje zetten voor de baby?

Het klinkt natuurlijk als grote onzin, de schoen van je baby zetten voor Sinterklaas. En als je alleen een baby hebt, is dat eigenlijk ook wel zo, want wat begrijpt zo’n kleintje er nu eigenlijk van?

Maar als je een ouder kindje hebt en een baby, dan moet je wel! Want hoe leg jij je kleuter of peuter uit dat een baby niet in Sinterklaas gelooft? Juist, niet! En dus moet jij als hulpsinterklaas op zoek naar baby schoencadeautjes.

Lees ook: Tips voor goedkope cadeautjes voor een kind!

Iets lekkers in of bij de schoentjes

Dat hoort er toch eigenlijk wel bij, iets lekkers. Kindjes die met nieuwsgierige hoofdjes naar beneden lopen en al voor het ontbijt een hand pepernoten op hebben. In de sinterklaas periode is er genoeg lekkers te vinden in de winkels, niet allemaal even gezond, maar wel lekker.
Pepernoten horen er natuurlijk bij en tegenwoordig heb je die zelfs met allerlei laagjes eromheen. Zelfs eenhoornpepernoten zijn te koop. Heel leuk en lekker in combinatie met schuimpjes. Maar ook kleine chocoladeletters doen het altijd goed in de schoentjes. Marsepein, (gevuld) speculaas en taai taai poppetjes zijn natuurlijk ook heerlijk.

Top drie schoencadeau tips voor een baby!

 1. Boekjes

  Boekjes vinden baby’s eigenlijk altijd leuk. Al is het alleen maar om de bladzijdes om te slaan. Zo heb je kartonboekjes met extra dikke bladzijdes. Er zijn ook voelboekjes, deze bevatten verschillende materialen waar je baby met zijn handjes aan kan voelen. Maar ook badboekjes zijn een aanrader, deze zijn van plastic en kunnen dus mee in bad.

 2. Knuffeltje

  Een klein knuffeltje zoals deze is leuk om in de schoen te doen, baby’s vinden het vaak fijn om mee te prutsen en mee te knuffelen. Als de baby wat groter wordt, gaat hij er echt mee spelen, zo zal de knuffel af en toe een hapje koek krijgen, of een slokje melk.

 3. Muziekinstrumentje

  Kleine muziekinstrumenten zijn leuk voor je baby en goed voor de ontwikkeling. Een sambabal bijvoorbeeld, of een klein tamboerijntje.

Lees ook: Hoe kan je Sinterklaas vieren met een baby of peuter?

Top vijf schoencadeau tips voor een peuter

 1. Kleurspulletjes

  Er zijn van die hele leuke kleine kleurboekjes te koop, met kleine kleurpotloodjes. Perfect voor in een peuterschoen.

 2. Klei

  Een paar potjes, of van die leuke glitterklei. Elke peuter wordt blij van klei.

 3. Kleine spelletjes, zoals memory of domino

 4. Kinetisch zand

  Speelzand waar je peuter eindeloos mee kan spelen. Het voelt heerlijk zacht en je kunt er allerlei vormpjes mee maken. Goed voor heel veel speelplezier.

 5. Make-up en haarknipjes

  Voor de kleine tuttebellen onder ons, van die schattige kindernagellakjes maken de meeste kleine meisjes dolgelukkig. Of een leuke kinder lipgloss.

Wat ook een leuk cadeautje is voor in de decembermaand is een adventskalender. Iedere dag een vakje open maken en aftellen tot het kerst is. Ook dit is best een leuk cadeautje om in (of nou ja, naast) de schoen te leggen. Zo heeft je kindje er iedere dag iets aan!

Er zijn dus genoeg leuke schoencadeau tips voor Sinterklaas voor baby en peuter te vinden. Vaak is je kindje al dolblij met iets heel kleins. Het is meer de spanning of Sinterklaas iets gebracht heeft dan dat het cadeau er erg toe doet!

Lees ook: Wat als jouw peuter bang is voor Sinterklaas?nanabeebi luiertas best beoordeeld

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019