“babydeals
Gewichtstoename

Gewicht bij 17 weken zwanger

Nog drie weken en je bent op de helft van je zwangerschap! Misschien gaat het heel snel, misschien zou je de tijd het liefst doorspoelen. Dat ligt er ook heel erg aan hoe je je voelt waarschijnlijk. Als alles lekker gaat en je voelt je goed wil je nog wel maanden zwanger zijn. Maar als je constant ziek, zwak en misselijk bent, duurt het je waarschijnlijk veel te lang. Om over je gewicht bij 17 weken zwanger nog maar te zwijgen. Ben je al veel aangekomen? Of valt het allemaal reuze mee?

davitamon mamavitaal banner

Lees ook: Misselijk zijn tijdens de hele zwangerschap?

Gewicht van je baby bij 17 weken zwanger

Je baby is inmiddels zo’n 18 centimeter lang. Dat is ongeveer even groot als een kanarie, een peer of een Luikse wafel. Inmiddels weegt je kindje zo’n 140 gram.

Gewicht moeder bij 17 weken zwanger

Als je ‘braaf’ de gemiddelden volgt zal je nu 3 kilo zijn aangekomen. Best vreemd, aangezien je baby nog maar 140 gram weegt. Het meeste aan extra kilo’s zijn bloed en vruchtwater. Je krijgt namelijk een liter extra bloed gaandeweg de zwangerschap. En je baarmoeder is al zo groot als een kleine meloen!

cheezzbaby banner

Kwaaltjes in week 17

Er zijn nogal wat kwaaltjes waar je last van kunt krijgen als zwangere vrouw. Aangezien je buik al formaat meloen(tje) is blijft de rugpijn ook niet achterwege, bij de meeste vrouwen. Niet raar aangezien je een hele andere houding krijgt en je ineens gewicht aan de voorkant mee moet zeulen. Lees welke zwangerschapskwaaltjes je per week kunt verwachten.

Gewicht bij 16 weken zwanger Gewicht bij 18 weken zwangernanabeebi luiertas best beoordeeld
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!