header banner hema
Babynamen

Wat waren de populairste babynamen van 2021?

Ieder jaar proberen we te voorspellen wat de trend wordt op het gebied van babynamen. Dat hebben we vorig jaar ook gedaan. Maar wat is er eigenlijk van al die voorspellingen terecht gekomen? Hadden we het bij het juiste eind of zag het lijstje met de populairste babynamen van 2021 er heel anders uit dan we verwacht hadden?

hema rompers

Wat waren de verwachte populairste babynamen van 2021?

Internationale babynamen waren in opkomst, zo dachten we in 2020. Die zouden het wel eens helemaal kunnen gaan maken in het nieuwe jaar. Daarbij dachten we aan namen als Dean en Scott. Maar ook de dubbele babynamen zouden populair worden, was het idee.
Daarbij zijn ook de unisex namen in opkomst, zoals Daan, Kris en Rene(e). Net zoals de klassieke langere namen. Zou er iets kloppen van onze voorspelling?

Wat waren de populairste jongensnamen van 2021?

 1. Noah
 2. Lucas
 3. Sem
 4. Daan
 5. Levi
 6. Liam
 7. James
 8. Finn
 9. Luca
 10. Sam

Het opvallende aan de jongensnamen is dat ze allemaal, op Luca en Sam na, ook in de top 10 van 2020 staan. Weinig nieuws onder de zon. En wel een aantal internationale babynamen, zoals Liam, James en Sam. Dat is dan ook meteen de enige voorspelling die uitkwam, de internationale namen.
Bij de 40 populairste jongensnamen zitten er 13 die niet van Nederlandse oorsprong zijn. Zoals Vince, Zayn en Mason. Wil je weten waar we deze informatie vandaan hebben? Kijk dan eens op de website van de SVB.

Lees ook: Deze babynamen geven kakkers hun kind het liefst!

banner billendoekjes waterwipes

Wat waren de populairste meisjesnamen van 2021?

 1. Julia
 2. Mila
 3. Emma
 4. Nora
 5. Olivia
 6. Sophie
 7. Tess
 8. Milou
 9. Zoe
 10. Yara

Milou en Olivia zijn bij de meisjes de enige nieuwkomers in de top 10. Alle andere namen stonden ook in 2020 in dit lijstje. En van de voorspellingen is weinig terechtgekomen. Geen enkele dubbele naam zat bij de populairste van het afgelopen jaar.

Sterker nog, er is tussen de 200 populairste meisjesnamen geen enkele dubbele naam te vinden! Maar ook de klassieke langere namen zijn ver te zoeken. De eerste langere naam in de top is Isabella, maar zij staat op nummer 60. Daarna volgt Charlotte op nummer 79.

Populaire kindernamen door de jaren heen!

Veel namen die nu in de top 10 staan, die staan daar al jaren! Als we even 5 jaar terug in de tijd gaan, zien we dat deze jongensnamen al vanaf 2017 in de top 10 te vinden zijn: Noah, Lucas, Sem, Daan, Levi en Finn. Bij de meisjes is dat nagenoeg hetzelfde verhaal. Hier vind je zelfs zes van de tien babynamen al sinds 2017 in de top 10! Dat zijn Julia, Mila, Emma, Sophie, Tess en Zoë.

De populairste babynamen van 2021 zijn dus grotendeels hetzelfde als die van 2020, 2019, 2018 en 2017… Zou er ooit nog verandering in komen? 😉Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!