“waterwipes
Peuter

Tips om een peuter meer te laten drinken!

Je hebt twee soorten kinderen: de een drinkt alles wat je hem aanreikt en bij de ander krijg je er met moeite een paar slokken in. Drinken is belangrijk, dus je wilt graag dat je kindje goed drinkt. Hoe je dat voor elkaar krijgt lees je nu, tips om je peuter meer te laten drinken.

libido banner

Tips om een peuter meer te laten drinken

 1. Belonen

  Als er iets is wat werkt bij een peuter is het belonen. Maak (of koop) een leuke beloningskaart met stickers en leg je peuter uit wat de bedoeling is. Iedere keer dat hij zijn beker leegdrinkt, mag hij een sticker plakken (of iedere dag waarop hij minimaal 3 bekers op heeft, jij verzint de regels).

  Bij een bepaald aantal stickers krijgt je peuter een verrassing, mag hij een cadeautje uitzoeken of iets anders wat jij beslist. Een rondje kinderboerderij kan natuurlijk ook, iets waar jouw peuter blij van wordt. Op deze manier stimuleer je een peuter om meer te drinken.
 2. Gebruik een leuke beker

  Uit een leuke beker is het leuker drinken. Desnoods ga je samen met je peuter naar de winkel om hem een leuke beker uit te laten zoeken. Ook een leuk rietje kan wonderen doen.

 3. Maak van drinken een momentje

  Ga samen even aan tafel zitten en ga niet van tafel voor de beker leeg is. Neem zelf ook iets te drinken zodat je kindje ziet dat jij ook drinkt. Lees misschien ondertussen een boekje voor en zeg na een bladzijde “nu eerst een slokje, dan lezen we weer verder”. Probeer het drinken op vaste momenten in te plannen, zo weet je dat je peuter altijd genoeg drinkt.

 4. Zelluf doen

  Peuters willen nu eenmaal alles zelf doen. Laat je kindje dan ook helpen met het drinken inschenken. Zelf water uit de kraan halen of de siroop in een beker doen. Of samen theezetten. Als een peuter zelf zijn drinken maakt, zal hij het ook sneller opdrinken.

 5. Aanmoedigen

  Kinderen hebben zelf niet snel door dat ze dorst hebben. Daarom is het belangrijk dat jij je kindje helpt onthouden dat hij meer moet drinken. Blijf je kindje herinneren aan die beker drinken en geef ook een complimentje als je kind goed drinkt.

 6. Onderweg drinken

  Zorg dat je altijd drinken bij je hebt als je onderweg bent.

baby kleertjes banner

Lekkere drankjes om te maken met je peuter

Natuurlijk willen we het liefst dat onze kinderen de hele dag water drinken. Maar daar is nu eenmaal niet ieder kind een voorstander van. Onze oudste dochter drinkt water bij de vleet, ze vindt het echt lekker. Sowieso drinkt zij bijna alles. Maar onze jongste is een ander verhaal. Water drinkt ze gelukkig inmiddels steeds beter, maar een paar maanden geleden weigerde ze het echt. Ze wilde alleen maar diksap of appelsap. Wil jij samen met je peuter wat leuke drankjes maken? Probeer dan deze eens.

 1. Pimp je water

  Water met komkommer, citroen, sinaasappel, aardbeien of munt? Eigenlijk alle soorten fruit kan je wel in water stoppen om het leuker te maken en ook lekkerder. Laat je kindje zelf zijn lekkerste combinatie maken.

 2. Ice tea maken

  Zet een grote theepot met jullie lievelingsthee en laat deze helemaal afkoelen. Vul je ice tea later aan met ijsklontjes, muntblaadjes, schijfjes sinaasappel of citroen of alles wat bij jullie theesmaakje past.

 3. Mango-perzik limonade

  Hier moet je even voor in de keuken staan, maar ook dat vinden peuters erg leuk. Snijd twee mango’s en 4 perziken in stukken. Doe dit in een pannetje met 500ml water, 90 gram honing en een kaneelstokje. Breng het aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes koken. Roer het af en toe door. Na het koken giet je het door de zeef en haal het kaneelstokje eruit. Pureer alles wat in je zeef zit en voeg dit weer toe aan de limonade. Laat het afkoelen in de koelkast en geniet samen van hele gezonde ranja! Kijk hier voor meer recepten!

Je kunt echt wel een peuter meer laten drinken als je er een beetje moeite voor doet. Met onze tips moet het goed komen, toch?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019