header banner uc
Baby

Leuke knutseltips voor Vaderdag!

Natuurlijk worden de meeste papa’s heel blij van een barbecue, nieuw gereedschap of een setje autowas spullen. Maar waar worden we nou allemaal het meest gelukkig en ontroerd van? Juist, van een prachtig knutselwerkje van onze kinderen. Haal de knutselspullen maar van stal (of de computer), want met deze knutseltips voor Vaderdag maken jullie samen het allerleukste cadeau ooit!

banner moederfiets fietsvoordeel

12 Leuke knutseltips voor Vaderdag

 1. Versierde slabbetjes

  Dit kan je op verschillende manier doen. Je kunt een witte slabber kopen en een set textielstiften. Laat je kind helemaal los gaan en klaar is dit cadeau. Maar je kunt er ook voor kiezen om online een slabber te bestellen. Met een tekst als “ik heb een super papa” en een foto erop is dit een heel leuk cadeautje.

 2. Fotoboek

  Zoek alle foto’s uit van het afgelopen jaar waar de kinderen alleen met papa op staan, dus een keertje zonder mama. Of maak er de komende weken stiekem een paar extra. Verzamel deze foto’s in een mooi fotoboek. Dit kan je laten afdrukken, maar gewoon ‘ouderwets’ inplakken is misschien nog wel veel leuker.

 3. Gedichtje namens jullie kindje

  Mijn moeder deed dit jaren geleden voor mijn vader. Ze schreef een gedichtje namens mij, plakte er een foto bij en deed hem in een lijstje. Inmiddels ben ik 32 jaar en hangt het lijstje nog steeds op mijn vaders kantoor. 🙂

 4. (Bier)glas versieren

  Er zijn stiften waarmee je op glas of porselein kunt tekenen. Laat je kindje daarmee een glas voor papa versieren of bestel hem online kant en klaar 😉

 5. banner babypark sale
 6. Gepersonaliseerde boeken

  Er zijn speciale Vaderdag boeken, zoals “Mijn Grote Held” of “Lieve papa”. In deze boeken kan je de naam van de partner laten verwerken, zodat het echt een persoonlijk boek wordt.

 7. Schilderen/vingerverven

  Alle kinderen zijn dol op deze knutseltip, kliederen met verf. Koop een canvas doek en plak hier met schilderstape PAPA op. Laat je kinderen helemaal los gaan op het doek en als ze klaar zijn verwijder je de tape. Voilà, een prachtig schilderij. En: helemaal zelfgemaakt!

 8. Portret op krimpfolie

  Zoek een mooie foto uit en trek deze foto over op krimpfolie. Daarna bak je het in de oven. Het wordt dan 3x zo klein en 9x zo dik. Superleuk om bijvoorbeeld aan een sleutelhanger te maken. Hier kan je de knutselpakketten vinden.

 9. ”My dad rocks

  Koop een simpel fotolijstje en beplak deze met stenen. Maak een mooie afdruk, of schrijf zelf “My dad rocks” op een vel papier en doe dit in het lijstje. Super makkelijke knutseltip voor Vaderdag en leuk!

 10. Creatief met foto’s

  Je ziet wel vaker van die leuke foto’s voorbij komen. Kinderen liggend op de grond met een tros ballonnen van stoepkrijt. Of ga bezig met schaduw. Knip in spiegelbeeld “we love papa” uit en zet je kinderen in de zon. Als je het goed hebt gedaan komt de tekst nu leesbaar als schaduw tevoorschijn, foto maken, afdrukken en klaar!

 11. Strijkkralen

  De meeste kinderen zijn gek op strijkkralen en je kunt er ongeveer alles mee maken. Zo ook de tekst “papa”. Strijken maar, ringetje erdoor en je hebt een mooie sleutelhanger.

 12. Handjes en voetjes

  Zeker als je kindje nog klein is en zelf niet zo goed kan knutselen zijn handjes en voetjes afdruk perfect. Of je ze nu afdrukt in gips, of even stempelt met verf? Je maakt al heel gemakkelijk een lief cadeautje met zo’n schattig klein handje.

 13. Printables

  Je kunt online hele leuke invulvellen vinden om uit te printen. In het thema van Vaderdag natuurlijk. Je kindje kan zelf invullen waarom papa de leukste, grappigste of liefste is. Aangevuld met een tekening van papa en zijn lievelingseten, of wat dan ook. Lijst hem in, of maak er een boekje van als jullie meerdere kinderen hebben. Appeltje eitje.

Nog meer tips nodig? Lees dan hoe je de kersverse papa kan verrassen!

Het hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn om iets leuks te knutselen voor Vaderdag. Met deze knutseltips voor Vaderdag maken jullie vast een cadeautje dat papa nog heel lang bij zal blijven. Te veel leuke ideeën? Gelukkig is het volgend jaar weer Vaderdag. En zomaar een cadeautje geven is eigenlijk nog veel leuker!

Lees ook: Waarom moeder zijn steeds makkelijker wordt!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!