header banner hema
Gewichtstoename

Gewicht bij 9 weken zwanger

De ene vrouw komt tijdens de zwangerschap veel meer aan dan de ander. Waar dit aan ligt? Gedeeltelijk is het aanleg, maar ook de manier van eten. Je hoeft niet meteen voor twee te eten als je zwanger bent. En het “ach, ik word toch wel dik” principe is ook niet echt verstandig. Maar wat is een ‘normaal’ gewicht bij 9 weken zwanger?

prenatal extra korting banner

Gewicht van je baby bij 9 weken zwanger

Je kindje is inmiddels 3,5 centimeter lang. Dat is zo groot al een framboos of een colafles snoepje. Met een gewicht van 2 gram is je kindje nog heel erg licht. Maar geleidelijk aan zal dit snel veranderen.
Gewicht moeder bij 9 weken zwanger

Gemiddeld zal je in deze week rond de 1,55 kilo zijn aangekomen. Dit is nog niet veel, zeker niet als je bedenkt dat je al bijna op een kwart van je zwangerschap zit! Aan het eind van je zwangerschap gaat het aankomen veel sneller.

banner autogordel zwangere vrouwen

Kwaaltjes in week 9

Zo moe, zo moe. Wist je dat je zo moe kon zijn? Dat is helemaal niet gek. Denk er eens over na wat er allemaal in je buik gebeurt op dit moment. Deze week wordt er bijvoorbeeld in je buik bepaald of je baby een meisje of een jongen wordt. En dat is best een vermoeiend klusje.

Maar er zijn nog veel meer dingen waar je last van kunt hebben of krijgen, meer over die kwaaltjes per week van je zwangerschap lees je hier.
Gewicht bij 8 weken zwanger Gewicht 10 weken zwangerbanner winkelpromo

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019