header banner hema
Nieuws

Tips om geld te besparen als je een baby verwacht!

Hoera! Je bent in verwachting. Misschien is dit wel een langgekoesterde wens die nu eindelijk in vervulling gaat of juist een enorme verrassing. Hoe je er ook in staat, je weet dat de kosten van het krijgen van een baby aardig kunnen oplopen. Gelukkig zijn er tal van manieren om geld te besparen als je een baby verwacht. In dit artikel zetten we alvast drie handige bespaartips op een rij.

prenatal banner weekaanbiedingen

3 Tips om geld te besparen als je een baby verwacht!

Als we het Nibud mogen geloven, geef je alleen in het eerste jaar al ruim 1500 euro uit. Dan is er ook nog zoiets als inflatie. Hierdoor is álles momenteel duurder. Dat hebben we allemaal in meer of mindere mate gevoeld. Misschien maak je je daarom ook wel zorgen. Red ik het straks financieel wel? Is het straks nog wel mogelijk om geld te sparen?

 1. Bespaar op de vaste lasten

  De vaste lasten zijn natuurlijk de grootste kostenpost en ook daar valt op te besparen. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar de kosten voor een mobiel abonnement. Grote kans dat je maandelijks tussen de 20 en 50 euro kwijt bent. Soms zelfs nog veel meer. Hier valt veel op te besparen door de juiste keuzes te maken.

  Loopt jouw abonnement dus binnenkort af? Overweeg dan eens om het beste sim only abonnement te kiezen wat bij jou past. Zeker wanneer je huidige toestel eigenlijk nog prima is. In dat geval betaal je enkel de abonnementskosten en kan je op maandelijkse basis tientallen euro’s besparen. Toch weer mooi meegenomen!
  Kies je voor sim only onbeperkt bellen? Vergelijk dan ook zeker de prijzen van verschillende providers. Hier kunnen soms grote verschillen in zitten. Genoeg reden dus om hier extra aandacht aan te besteden.

  Als je toch bezig bent met het onderzoeken van je vaste lasten, is het ook goed om te kijken naar abonnementskosten van dingen die eigenlijk niet nodig zijn. Heb je bijvoorbeeld abonnementen op meerdere streamingdiensten? Vraag jezelf dan goed af welke je regelmatig gebruikt en welke je eigenlijk nooit meer kijkt. Dit lijken maar enkele euro’s per maand, maar op jaarbasis loopt het bedrag toch flink op. Kijk hier voor meer tips om te besparen op de vaste lasten voor jouw gezin.

 2. Bespaar op de babyuitzet

  Als dit je eerste kindje is, sla je misschien steil achterover van alle dingen die ze vertellen die je moet aanschaffen. Wees je er echter van bewust dat een baby niet veel nodig heeft. Een plaats om te slapen en wat luiers is in het begin al voldoende. Verder heeft een baby vooral heel veel liefde en aandacht nodig.

  Investeer dus niet onnodig geld in de meest bijzondere flessenwarmer, draagzak of kleed, maar wacht tot de baby er is en koop waar nodig tweedehands. Dat is niet alleen goedkoper, maar ook nog eens een zeer duurzame keuze.

 3. Maak potjes

  Merk je dat je meestal niet eens in de gaten hebt waar je salaris heen gaat? Toch lijkt het elke maand weer als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je meer inzicht krijgt in je uitgaven en potjes maakt. Sluis ook bij het binnenkomen van je salaris direct geld naar de spaarrekening. Op die manier kan dit niet vergeten worden en komt het ook niet op de ‘grote hoop’ terecht.

beste babyfoon bol.com

Nog meer bespaartips nodig bij het krijgen van een baby?

Je kan op veel manieren geld besparen als je een baby krijgt. Maak gebruk van de tips in onderstaande blogs en je geeft niet te veel geld uit!

 1. Tips om te besparen op de babyuitzet!
 2. Babyuitzet huren of leasen! Is het goedkoper?
 3. De tien grootste babyuitzet miskopen!
 4. Budget baby uitzetlijst voor minder dan €1000!


  1. luiers met korting banner

   Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!