header luiers van pampers met 50% korting
Baby

Leuke dingen om te doen in de herfst met een baby

Het is herfst! Om eerlijk te zijn is het één van mijn favoriete seizoenen en dan vooral als de dagen nog mooi zonnig zijn, het buiten rond de 16 graden is en de bomen in alle kleuren zijn. Heerlijk! Ook de typische herfstrecepten geven me altijd een bepaald warm gevoel. Persoonlijk voor mij een geweldig seizoen, maar nu ik een baby en gezin heb, is het wel iets anders. Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen om te doen in de herfst met een baby of jouw gezin! Ga ook voor dat ultieme herfstgevoel en probeer ze uit!

kleertjes sale 70

Leuke dingen om te doen in de herfst met een baby

In de zomer is het niet zo heel moeilijk om iets te gaan doen met je baby. Ik heb bijvoorbeeld heel veel gewandeld, buiten in het gras gelegen of een bezoekje aan het strand gebracht. Nu het herfst is, valt dat een beetje af. Wat zijn dan leuke dingen om te doen in de herfst met een baby? Nou er zijn er genoeg!

 1. Wandelen

  Ja ook al is het iets kouder buiten, zolang het niet regent kun je prima met je kleine spruit gaan wandelen. Heerlijk toch, die frisse lucht?!

 2. Naar het zwembad

  Buiten spetteren in een badje kan dan wel niet meer, je kunt wel gewoon naar een overdekt zwembad als daar een peuterbadje aanwezig is. Ook kleine baby’s vinden het heerlijk om te zwemmen. Lees hier alles over babyzwemmen.
 3. Op bezoek gaan

  Hele dagen binnen zitten is niet prettig, zeker niet als je huismoeder bent. Mocht het voor de zoveelste keer regenen, ga dan samen met vrienden of familieleden gezellig binnen zitten. Ga dus op bezoek en neem je kleintje mee. Zo is je baby in een nieuwe omgeving, waar weer heel veel te bekijken is, en ben jij er even uit.

 4. Boompjes kijken

  Baby’s vinden het fijn om allerlei nieuwe dingen te zien. Nu is er in de herfst ontzettend veel te zien. De hele natuur is een prachtig kleurenpalet. Ga daarom samen met je baby de natuur in om boompjes te kijken. De kleuren, contrasten van donkere takjes en zonlicht zal je baby prachtig vinden. Vertel ondertussen wat over de bomen of wat je ziet.

 5. libido banner
 6. Laat je baby de herfst voelen

  Je baby ontdekt veel met de handjes. Een opgedroogd blaadje, dennenappel of eikel zal voor je kind prachtig zijn om te voelen. Ze voelen de structuren en verschillende materialen. Een opgedroogd blaadje maakt ook nog eens een fijn knisperend geluidje. Interessant!! Let er alleen wel op dat deze herfstproducten niet in het mondje belanden.

 7. Dwarrelende blaadjes

  Baby’s die een paar maanden oud zijn, kunnen vloeiende bewegingen waarnemen. Dit vinden ze ontzettend interessant. Wat is er nu mooier dan vallende blaadjes die langzaam naar beneden dwarrelen?!

  Dus hop, de tuin, het park of bos in om wat blaadjes te verzamelen. Zet je baby in een wipstoel en laat vervolgens de blaadjes naar beneden dwarrelen. Herhaal dit een paar keer en je zal zien dat je baby het steeds beter kan volgen. Niet alleen leuk, maar ook erg goed voor de ontwikkeling van je baby!

Herfst activiteiten baby

Leuke dingen om te doen in de herfst met gezin

Heb je wat oudere kinderen, dan zijn er ook ontzettend veel leuke dingen om te doen in de herfst. Ja echt, jullie komen nog tijd tekort!

 1. Pompoen uitsnijden

  Herfst is hét seizoen van de pompoen! Wat leuk is om te doen samen met je kinderen is een pompoen uitsnijden.

 2. Samen bakken

  Appeltaarten, pompoentaarten, kaneelbroodjes en ga zo maar door. Stuk voor stuk heerlijke recepten om samen te bakken met je peuter op regenachtige dagen.

 3. Indoor speeltuin

  Google eens op ‘indoor speeltuin’ en de kans is groot dat er bij jou in de buurt een heus indoor speelparadijs is waar je kinderen heerlijk hun energie kwijt kunnen!

 4. Samen appels plukken

  In de herfst moeten de appels van de bomen. Er zijn boomgaarden in Nederland waar iedereen langs mag komen om een handje te helpen. Leuk toch?!

 5. Spelen met blaadjes

  Die gevallen blaadjes zijn hele goedkope speeltjes. Ga lekker met je gezin de tuin in om met zijn allen blaadjes te rapen. Laat je kinderen de mooiste bewaren (die kunnen ze later beschilderen). Jullie kunnen ook alle blaadjes op een hoop gooien en erin springen! Dat vinden je kinderen vast super leuk!

 6. Naar de kinderboerderij

  Herfst is niet elke dag regen, er zijn ook mooie zonnige dagen die niet te koud zijn. Dat zijn mooie dagen om een bezoekje te brengen aan de kinderboerderij.

 7. Fotosessie in het bos

  Bij geen enkel seizoen is het bos zo’n groot kleurenpallet als tijdens de herfst. Een ideaal seizoen dus om prachtige foto’s in het bos te maken!

 8. Bioscoop in huis

  Is er een regenachtige dag? Verander je woonkamer dan in een bioscoop. Haal popcorn in huis of wat andere snacks, doe de kaarsjes aan en ga gezellig met z’n allen een leuke familiefilm kijken.

 9. Spelletjesavond

  Wat ook erg leuk is op donkere avonden, is een leuke spelletjesavond met het hele gezin. Er zijn ontzettend veel spellen die geweldig zijn voor jong en oud. Een spelletjesavond is super goed voor jullie onderlinge band en vaak ook voor de ontwikkeling voor jullie kinderen!

 10. Boswandeling

  Is het een mooie herfstdag, ga er dan met je gezin op uit naar het dichtstbijzijnde bos. Heerlijk rennen en rollen door de blaadjes, stampen in de plassen en genieten van de herfstkleuren.

 11. Strandwandeling

  Ook in de herfst is het heerlijk op het strand om even uit te waaien. Ook kinderen vinden het geweldig!

 12. Maak samen herfstdecoratie

  Wil je jouw huis in herfstsfeer brengen? Ga er samen met je kinderen op uit om dingetjes te verzamelen waarmee jullie het huis in herfstsferen kunnen decoreren. Denk aan dennenappels, kastanjes of mooie takken (met van die rode besjes eraan). Ook leuk: een mooie herfstkrans of herfsttafel maken. Inspiratie nodig? Kijk eens op Pinterest.

 13. Voorlezen

  Vaak vinden kinderen het heerlijk als je voorleest. Maak het dus gezellig in de slaapkamer of woonkamer met dekentjes en kaarsen en ga je kind voorlezen. Bijvoorbeeld een van deze populaire boeken of uit een spannend boek rond Halloween.

 14. Verkleedfeestje

  Als jullie toch binnen blijven, kunnen jullie er ook een leuk verkleedfeestje van maken! Wie heeft de mooiste of meest originele outfit?

beste babyfles banner

Herfst activiteiten volwassenen

Zoals je kunt lezen zijn er onwijs veel leuke dingen om te doen in de herfst met een baby of je gezin. Maar ook voor volwassenen zijn er leuke dingen om te doen in de herfst. Denk bijvoorbeeld aan:

 1. Lekker lang in bad met een wijntje.
 2. Spelletjes: Samen spelletjes doen is leuk voor jong en oud! Misschien een avondje pokeren, klaverjassen of monopoly?
 3. Borrelavond: Ik vind het heerlijk om met mijn man ’s avonds gezellig te borrelen met de kaarsjes aan en lekkere hapjes.
 4. Indoor picknick: Pak de glühwein, pompoensoep en heerlijk donker zuurdesembrood er maar bij en ga lekker op een kleedje picknicken in huis.
 5. Roadtrip: In de auto worden jullie niet nat! Tijd dus voor een gezellige roadtrip om te ziet wat het prachtige Nederland al dan niet te bieden heeft. Tussendoor kunnen jullie fijne pitstops maken.
 6. Bioscoopje pakken.


Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019