“babydeals
Gewichtstoename

Gewicht bij 33 weken zwanger

Je kindje is inmiddels bijna klaar om geboren te worden. Zijn longen zijn bijna klaar om zelfstandig te kunnen ademhalen. Maar het is toch echt het beste als de baby nog een paar weken veilig in jouw buik blijft zitten. Qua lengte gaat de baby niet meer heel veel groeien, maar in gewicht komt er nog wel wat bij. En daarin is hij niet de enige, ook jouw gewicht bij 33 weken zwanger is nog niet de max.

zwitsal box banner

Gewicht van de baby bij 33 weken zwanger

Op dit moment is jouw kindje zo groot als een ananas. Hij weegt inmiddels 2 kilo, dus het groeien gaat heel erg hard in deze periode. Qua lengte is de baby nu zo’n 43 centimeter.
Jouw gemiddelde gewicht bij 33 weken zwanger

Als je niet graag aankomt, kan deze week van de zwangerschap best een ding zijn. Veel vrouwen tikken namelijk deze week de 10 kilo gewichtstoename aan! Ongeveer een halve kilo per week zal je vanaf nu aankomen in gewicht en daarvan is de helft baby! Je hebt nu het meeste vruchtwater ooit tijdens je hele zwangerschap, vanaf nu wordt dat namelijk alweer minder.

banner stamcelbank 1

Kwaaltjes in week 33 van de zwangerschap

Waarschijnlijk moet je nu de hele tijd plassen, ook als je net geweest bent. Je hebt een voortdurende druk op je buik en blaas. Het kan best zijn dat je zelfs af en toe een druppel urine verliest, een van de vele lichamelijke klachten waar je last van kunt hebben. Probeer bekkenbodem oefeningen te doen om dit te voorkomen.

Gewicht bij 32 weken zwanger Gewicht bij 34 weken zwangeruc banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!