“waterwipes
Peuter

Babyccino of kinderkoffie maken! Hoe doe je dat?

“Kom je gezellig een bakkie doen?” Iets wat je misschien aan je moeder appt, of je beste vriendin. Maar je zult het niet zo snel aan je peuter of kleuter vragen? Waarom niet eigenlijk? Samen koffiedrinken is hartstikke leuk en ook nog eens verantwoord met een babyccino! Hoe maak je deze kinderkoffie?

libido banner

Kleine kinderen willen zo graag grote mensen zijn!

Het kan je eigenlijk niet ontgaan zijn als je een paar kleine kinderen hebt rondlopen. Het liefst zijn ze morgen groot, ook al kunnen ze nog niet zelf eten, huilen ze om alles en dragen ze nog een luier. Jouw peuter wil alles doen wat jij ook doet. Helpen met klusjes in huis zoals stofzuigen, de was in de wasmachine doen of de vaatwasser leegruimen. De planten water geven en het grasmaaien. Maar ook make-uppen en haren kammen zijn vaak geliefd bij kleine kinderen. Toch staat er een ding op nummer 1: koffiedrinken!
Koffiedrinken met je peuter

Voor veel ouders zal het herkenbaar zijn. Je zit met je koffie op de bank en er staat binnen no-time een peuter voor je neus. “Happie?” “Ikke ook toffie?” Bij ons thuis is dit dagelijkse kost. Yinthe was als klein kind al gek op koffie en ook haar zusje heeft dezelfde rare afwijking.

Nu drinken wij thuis nogal sterke koffie en nooit cappuccino. Maar dat maakt ze niets uit. We moeten de koffiekopjes niet op tafel laten staan na het koffiedrinken, want ze gaat tot de laatste druppel leeg. Gelukkig is daar inmiddels een oplossing voor: de babyccino!

Wat is babycchino?

Natuurlijk hebben wij nuchtere Nederlanders dit niet zelf verzonnen. Nee, de babyccino is overgewaaid uit Australië en ook in Amerika (hoe kan het ook anders) al jaren razend populair. In Nederland staat de babyccino inmiddels ook steeds vaker op de kaart. Ook wel onder de noemers: kleuterccino, kinder-cappuccino of kleuterkoffie.

Hema heeft hem al jaren in het assortiment in de restaurants, maar ook Doppio Espresso en Barista Cafe verspreid door het land verkopen het. De grootste grap van een babyccino is nog wel dat er geen druppel koffie in zit! 🙂

prenatal extra korting banner

Recept: Hoe maak je een babyccino of kinderkoffie?

Zoals eerder gezegd, deze kinderkoffie bevat dus geen koffie en dus ook geen cafeïne. Je hoeft geen last te krijgen van slapeloze nachten dus, in ieder geval niet door de koffie. Deze kinderkoffie maak je in een handomdraai.

Klop melk schuimig (met bijvoorbeeld je eigen melkopschuimer). Deze schuimige melk giet je in een leuk koffiekopje (of een beker, als je kopjes je lief zijn). Strooit er wat cacaopoeder overheen, of wat disco-dip, mini marshmallows of ander vrolijks.

Ook kan je met wat siroop en twee smarties een gezichtje maken. Leef je uit en laat je creativiteit de loop. Natuurlijk serveer je de babyccino met een lekker koekje, een cupcake of een donut. Drinkt je kindje nog geen gewone melk? Dan kan je de babyccino ook maken met opvolgmelk!

Zie jij het gezichtje van je peuter al voor je als je hem met een stalen gezicht vraagt of hij ook koffie wil? Peuters en kleuters willen nu eenmaal alles doen wat papa en mama ook doen en dus ook koffiedrinken! Hoe gezellig is het om met je kleine mini-me een bakkie te doen? Ik ga er Myrah in ieder geval snel eentje voorschotelen.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019