header luiers van pampers met 50% korting
Bijzondere bevallingen

Baby geboren in de vruchtzak

Af en toe komt het maar voor en nu staat het ook nog op film. Een baby geboren in de vruchtzak! Normaal gesproken knapt de vruchtzak voordat de daadwerkelijke bevalling begint. Het knappen van de vruchtzak, ook wel het breken van de vliezen, kondigt vaak het begin van de bevalling aan. Het is echt uitzonderlijk als een baby wordt geboren terwijl hij of zij nog in de vruchtzak zit. Je vindt deze bijzondere video onderaan deze pagina.

luierkorting op pampers banner

Het bijzondere aan deze video is ook dat het geen vaginale bevalling is die je hier ziet, maar een keizersnede waarbij de vruchtzak helemaal in tact blijft. De vruchtzak ook wel vliezen of vruchtwaterzak genoemd zorgt ervoor dat de baby beschermd is tegen stoten en infecties van buitenaf. Lees hier meer over de wat vliezen zijn.

Met de helm op geboren: paranormale krachten?

Wat wel vaker gebeurt is dat een baby geboren wordt met een deel van de vruchtzak om zijn hoofdje. Dit wordt ook wel “met de helm op geboren worden” genoemd. Een baby die met de helm op geboren wordt of een baby geboren in de vruchtzak daarvan wordt beweerd dat die baby’s paranormale krachten bezitten.
baby geboren in de vruchtzak met de helm op geboren
Baby’s die in de vruchtzak geboren worden zijn vaak te vroeg geboren. Op zich ook wel logisch. Hoe kleiner de baby hoe groter de kans dat de vruchtzak heel blijft. Slechts bij 1 op de 80.000 geboortes blijft de vruchtzak heel.
In de onderstaande video kan je goed zien dat de baby blijft bewegen alsof hij nog bij zijn moeder in de buik zit. Fascinerend om te zien en je krijgt de neiging om snel de vruchtzak open te maken.

luiers met korting banner

Baby geboren in de vruchtzak

In 2016 was er een video van een Spaanse baby die ook geboren werd terwijl de vruchtwaterzak nog heel was. Deze bijzondere video ging de wereld over.
Kijk en geniet van deze bijzondere video!

Bekijk hier een close-up video van een keizersnede bevalling!

startersbox zwitsal banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019