“babydeals
Nieuws

Aanwijzingen dat de BMR prik beschermt tegen Corona!

Er wordt nog steeds hard gezocht naar een oplossing voor het Corona virus. Een medicijn of vaccinatie, zodat dit ‘probleem’ simpelweg opgelost kan worden. We willen toch het liefst allemaal snel weer verder met ons normale leven. En nog niet ‘het nieuwe normaal’ maar gewoon, normaal. In deze zoektocht kwam men tot een bijzondere ontdekking. Het begint er namelijk op te lijken dat de BMR prik beschermt tegen Corona.

prenatal banner weekaanbiedingen

Wat is de BMR prik?

Bof, Mazelen en Rode Hond. Daar staat BMR voor. Het zijn drie infectieziekten die voor jonge kinderen en zwangere vrouwen gevaarlijk kunnen zijn. De vaccinatie tegen BMR is opgenomen in het rijksvaccinatieprogramma en bestaat uit twee inentingen.
De eerste krijgt je kindje als hij 14 maanden is, de tweede als hij 9 jaar is. Soms kiest men ervoor om de eerste prik naar voren te halen, als er bijvoorbeeld sprake is van een reis naar een risicogebied. Welke gebieden dat zijn, en wat de BMR prik precies inhoudt lees je in het artikel over de BMR prik bij kinderen.

Beschermt de BMR prik tegen corona?

In de onderzoeken naar een vaccin tegen Corona is een bijzondere ontdekking gedaan. COVID-19, zou namelijk subtiele molecule overeenkomsten hebben met de Bof, Mazelen en Rode Hond. Uit verschillende onderzoeken lijkt men te kunnen concluderen dat mensen die zijn ingeënt tegen BMR minder ziek worden van Corona. De inenting tegen BMR zit sinds 1979 in het rijksvaccinatieprogramma. Iedereen die ouder is dan 41 jaar heeft deze inenting dus niet standaard gehad. Het zou kunnen zijn dat dit een van de redenen is waarom ‘oudere’ mensen zieker worden van Corona dan jongere mensen. Omdat de meeste jongeren deze vaccinatie dus wel hebben gehad.

disney+ banner

Waarom de BMR prik onderzoeken?

Reden van dit onderzoek is een uitbraak van Corona op het vliegdekschip de USS Roosevelt. Van de 955 positief geteste bemanningsleden belandde er maar 1 in het ziekenhuis. Als er naar de gemiddelden wordt gekeken zouden er eigenlijk tientallen van deze bemanningsleden in het ziekenhuis terecht moeten zijn gekomen. Omdat iedereen aan boord door het strenge vaccinatiebeleid was ingeënt tegen BMR is er een onderzoek ingesteld. Maar ook andere vaccins is men aan het onderzoeken.

Het is absoluut nog niet 100% bewezen dat de BMR vaccinatie beschermt tegen Corona. Toch lijkt het wel voor een milder verloop van de ziekte te zorgen. Mede hierom pleiten Britse onderzoekers voor een BMR vaccinatie voor alle ouderen in hun land.

Wij annuleren onze vakanties of passen ze aan. Met moeite houden we ons aan de anderhalve meter regels. Maar overal ter wereld zijn onderzoekers druk bezig om het medicijn of het vaccin tegen Corona te vinden. Dat de BMR prik beschermt tegen Corona is dus nog niet zeker, maar dat er hard gezocht wordt naar een manier om Corona tegen te gaan wel.

sale banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!